Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2282
10.4.15 21:09

@Blanch89 - mne ho tu lekarna v Praze jeste objednala, dnes jsem si ho vyzvedavala.
Cetla jsem na diskuzi, ze Sanofi nekomu, kdo tam volal, odpovedel doockovat INFANRIX-IPV+HIB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
12.4.15 20:18

@ivik99 koukala jsem na info pro lékárny a pry je jeste nekde v praze a OC lékárně v praze.
by mě zajímalo, kdyby už nebyl zda bude možné zůstat u 2+1 a jak tu chybejici dávku obrny budou resit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
13.4.15 15:07
@Blanch89 píše:
@ivik99 koukala jsem na info pro lékárny a pry je jeste nekde v praze a OC lékárně v praze.
by mě zajímalo, kdyby už nebyl zda bude možné zůstat u 2+1 a jak tu chybejici dávku obrny budou resit?

to nevim, ale ten Petras by ti asi poradil, jinak ja davam jen 2+1.. Jak jsem psala, mela by mi jeste jedna lekarna tento tyden volat, protoze jsem ho mela objednane nakonec ve dvou lekarnach. Pokud chces, tak si tam muzes skocit misto me, ja uz mam svuj vyzvednuty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20914
14.4.15 10:23

Zdravím,

právě probíhá živý chat s dětskou lékařkou, odbornicí na téma dětská imunologie a alergologie, kde paní doktorka Vančíková zodpovídá i dotazy o Pediacelu.

Máte-li jakoukoliv další otázku na očkování, vakcíny a dětské alergie, zeptejte se do 12:30.

Hezký den,
Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
21.4.15 16:28

Ahoj holky, tak my nakonec ten Pediacel nedáme. Měli jsme jít příští týden, ale syn onemocněl, takže to úplně padá. Celý rok byl úplně zdravý a teď toto 8o No říkám si, že to tak asi mělo být :nevim: Tak pokud by se někomu hodilo, házím do placu 1 (ev. 2) vakcíny Pediacel - je to ta poslední dostupná šarže exp. 7/2015. Jednu tu vakcínu jsem již zaplatila, tu 2. ještě ne (a doufám, že už ani nebudu muset), obě jsou uloženy ve vakcinační lednici v té lékárně, kde jsem objednávala. Pro bližší info napiště SZ.

Edit: Nabídka již není aktuální

Příspěvek upraven 19.05.15 v 23:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
9.5.15 12:45

@ivik99 myslim, ze jsem to byla ja.. Ale ja presto doufam, ze bude Pediacel, jelikoz jsem nikde nenasla, kolik hliniku a ostatnich adjuvantu tam je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
18.5.15 13:45

Ptám se asi jako tydýt, ale dnes jsem objednávala Pediacel a kvůli výpadku dodávek rovnou tři dávky. Chci se zeptat, když se dává 2+1 od šestého měsíce, tak to jsou všechny tři vakcíny úplně stejné? Nemá být ta třetí odlišná, vlastně nevím, co je boostrix. Dr. mluvila cosi o boostrixu, ale nějak to pletla a já jí moc nerozuměla. My ted máme objednané 3 vakcíny Pediacelu, to máme dobře? Pokud bych se rozhodla očkovat od čtvrtého měsíce(tzn. za měsíc), tak budu muset pak dokoupit ještě jednu stejnou vakcínu Pediacelu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
18.5.15 13:52

Vakciny co jsou ted na trhu maji expiraci 7/2015 to uz nestihnete 3 ale max dve. a tu treti, booster tusim, az za pul roku az rok. bud bude pediacel uz, nebo neco jinyho se da

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
18.5.15 13:55

@Bejbyy Já mám objednanou šarži s expirací 7/2016, alespon mi to tvrdila lékárnice. Co je to booster? To není pediacel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
18.5.15 14:01

Booster je 3. davka je to to stejny jak prvni dve.
tu 2016 bych chtela videt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
18.5.15 20:50

Šarže 2016 udajně na trhu není…my očkujeme první ted v kvetnu, druhou v červenci no a na třetí dávku…BOOSTER neboli posiovaci si počkame…může byt od 6m do 12 mesicu ale nic se nestane když je to i pozdeji tak si myslim, že do te doby ji vyrobí…kombinovat vakciny nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
19.5.15 08:07

@rochy @Bejbyy No je objednaná, tak jsem na to taky zvědavá. Sakra to mě štve, že zrovna ted bude výpadek. Chtěla jsem odložit do šesti měsíců a takhle to nepůjde, jestli vakcína nebude.
Rochy a v kolika měsících budete mít první? Očkuješ podle očk. kalendářev 9 týdnech?
Odkládat očkování až na rok…nevím, jestli to není už moc risk.
Budu doufat, že vakcína s šarží 2016 bude. Jinak holt bych šla do hibu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
19.5.15 08:09

Si říkám co je lepší, jestli očkovat ted v 9 týdnech ( měli jsme průjem a zvracení a rýmu a malá byla na kapačce, je týden fit, teploty neměla a nemá).
Nebo odložit do 6 měsíců a očkovat hibem.
Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
19.5.15 08:34

zkušenosti s očkováním

Reaguji na tvůj dotaz…ale jsou to jen me zkusenosti a pocity…ja jsem očkovala včera první dávku pediacelu v 11.5 mesících…rozhodně tam malinké miminko bych neočkovala, imunitni system neni vyspeli…jestli chces poslu ti na tvuj email takove me male desatore co jsem si vypracovala…na zaklade informaci co jsem ziskala…dle mne urcite odlozit na pulr rok minimalne tam je mozne schema 2+1 a nejlepe na rok…rizika si musi zvazit kazdy sam…ale dle mne je spousutu pripadu i ockovanych deti ktere maji napr cerny kasel…očkovani je jen doměla ochrana…další věc je určitě minimalně očkovat 14 dní až měsíc po jakékoli nemoci..je to riziko u tak maleho miminka nikdy nevis co tam v tom telicku prave probiha…ja si myslim že rizika poočkování v brzkem veku jsou daleko zavaznejsi pro budoucnost…Pediacel neni spasa je to podobne svinsvto jako hexa…když se mrknete na stranky diskusi v UK tak lide tam diskutuji o Pediacelu stejne tak jako my o hexe…rozdil je ale v tom že lide co očkuji Pedicelem vetsinou očkuji pozdeji a tím se snizuji rizika očkování…ne ale reakce…reakce u větších dětí také jsou protože dítě je více „čitelné“ není to už to bezbrane miminko…tolik za mne…Pediacel je také snad lepší v tom že tam je o jednu nemoc min ( ta si myslim že je zcela nesmyslna) a také tam není kasein…tedy se snižuje riziko vzniku alergii na mléko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
19.5.15 08:35

Ještě dodatek…my tedy očkujeme 2+1 první včera, druhou v červencí a 3. booster bude ažPediacel bude na trchu, ale ne dříve než za rok…Petráš na vaciny.net píše že po prvních dvou dávkách je ochrana 6-12 mesícu ale protilatky v tele pretrvavaji i dele a že tedy 3. dávka se má dat nejpozdeji do 4 let věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek