Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
8.6.16 19:53

@ivik99 my to mame fakt uplne v pohode, doktorka vse respektuje a sestricka na to nic nerikala. Presne tak, zodpovednost maji rodice, tak at se rozhodnou dle sveho vlastniho uvazeni. Jen je blbe, kdyz s nekterymi doktory je boj. To je vazne lepsi je pak zmenit. Aby se na to clovek uz predem ptal, na nazor na ockovani, nez decko nekam k pediatrovi prihlasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
10.7.16 23:31

@ivik99 Tak Pediacel ted fakt neni. Chtela jsem objednat vsechny davky a bohuzel. My tedy mame jeste dost casu. A kdyz nebude v pul roce, tak to zas odlozim. Stejne treba budou rust zuby a to bych neockovala. Jen ty jsi chtela stihnout pred tou skolkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
10.7.16 23:36

Viz Téma Vypadek Pediacelu

Informace od Sanofi od dostupnosti Pediacelu
Přikládám včerejší email od pověřené osoby ze Sanofi
Dobrý den,

podle posledních informací byla vakcína Pediacel odeslána z výrobního závodu v těchto dnech. Je třeba provést některé administrativní kroky, aby tato vakcína mohla být distribuována v ČR. Očekáváme proto, že distribuce v ČR by měla být zahájena na konci července.

O obnovení dodávek budeme okamžitě informovat jak distributory, tak i praktické dětské lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.7.16 23:38
@iva.138 píše:
@ivik99 my to mame fakt uplne v pohode, doktorka vse respektuje a sestricka na to nic nerikala. Presne tak, zodpovednost maji rodice, tak at se rozhodnou dle sveho vlastniho uvazeni. Jen je blbe, kdyz s nekterymi doktory je boj. To je vazne lepsi je pak zmenit. Aby se na to clovek uz predem ptal, na nazor na ockovani, nez decko nekam k pediatrovi prihlasi.

Můžu se zeptat, když očkujete Pedaicelem, trvá vaše doktorka na tom, aby se zvlášt doočkovala hepatitída (žloutenka), která v Pediacelu není? Náš pediatr na tom trvá, že nám jinak nedá potvrzení pro školku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
10.7.16 23:41

Zatím to neřeším, a nevím jak bude doktorka reagovat, ale udajne se Hepatitida muze doočkovat do 13 letu věku dítěte asi záleží na doktorce, tak nejak by to melo byt ve vyhlášce, ale přesně to nevím, zkuste dohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.7.16 23:47
@rochy píše:
Zatím to neřeším, a nevím jak bude doktorka reagovat, ale udajne se Hepatitida muze doočkovat do 13 letu věku dítěte asi záleží na doktorce, tak nejak by to melo byt ve vyhlášce, ale přesně to nevím, zkuste dohledat.

no mě doktor řekl, že bez doočkované Hepky mi nedá potvrzení do školky…Což je podle mě na hlavu, padají tím výhody Pediacelu…Navíc argument kolektivní ochrany je u Hepatitis B směšný, krev, sperma ani jiné tělní tekutiny si děti ve školce nemísí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
10.7.16 23:52

Je to na hlavu postavené, navíc doktor taam do potvrzení nepíše jaké vakciny byly dány, jen to jeslti dítě je ze zákona očkováno, což je i když se Hep. doočkuje později, já také uvidím jak s tím budeme bojovat, ale naočkovat ho nenecham…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
10.7.16 23:54

@pe-terka Jo, trval na tom, min. dvě dávky, až potom dal potvrzení. Museli jsme to tak naplánovat, aby to vyšlo. A dopředu jsem se ptala i ředitelek potenciálních školek a všechny trvaly na tom, že dítě musí být plně očkováno k datu podání přihlášky, domluva s nimi nebyla.

• Citovat
  • Upravit
25179
10.7.16 23:58
@rochy píše:
Je to na hlavu postavené, navíc doktor taam do potvrzení nepíše jaké vakciny byly dány, jen to jeslti dítě je ze zákona očkováno, což je i když se Hep. doočkuje později, já také uvidím jak s tím budeme bojovat, ale naočkovat ho nenecham…

Taky se tomu bráním, systém je úplně na hlavu a proti zájmu a ochraně našich dětí…Hep. B jakou součást vakcinace dětí mi nikdo neobhájí, je to prostě nesmysl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
11.7.16 08:56

Náš pediatr je zlatý, jemu stačí žloutenka až do 13, takže přihlášku nám potvrdí… Jenže stejně nechci dávat MMR a to už problém mít bude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.7.16 08:59
@pe-terka píše:
no mě doktor řekl, že bez doočkované Hepky mi nedá potvrzení do školky…Což je podle mě na hlavu, padají tím výhody Pediacelu…Navíc argument kolektivní ochrany je u Hepatitis B směšný, krev, sperma ani jiné tělní tekutiny si děti ve školce nemísí :roll:

Prosímtě můžeš mi hodit nějaký odborný článek, kde se píše, že se očko proti hep. B dává kvůli kolektivní imunitě? :think:
Já doteď žila v přesvědčení, ež se dává proto, že hep. B může mít u dětí daleko závažnější důsledky než u dospělých.

edit. už nemusísš, vzpomněla sem si na tvoje znalosti o očkování (aneb nevím, co je neurodegenerace, ale příkladů mám kolem sebe spoustu :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.7.16 09:26

@Baba tak zrovna stran neurodegenerací mi Ty dlužíš odpověď ;)
A nechápu, proč zrovna ty prudíš na všech protiočkovacích vláknech…Nevšimla jsem si, že by tam o tvé názory někdo stál a já už vůbec ne. Odeber se někam, kde je o tebe zájem, pokud takové místo existuje :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
11.7.16 12:39

@pe-terka Bez doočkované Hep. také potvrzení nedostaneme. Jen teď uvažuju, kluk má 2 dávky Pediacelu a potřebujeme už doočkovat, takže jdeme zítra na Hexu. A já tak přemýšlím, jestli pak budou stačit 2 dávky očka proti Hep. B, nebo 3, jako je standardní množství, pokud by byl očkovaný jen Pediacelem. Jako zítra se zeptám, jen mě to tak napadlo, když už tady píšu :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.7.16 13:32
@kacaba379 píše:
@pe-terka Bez doočkované Hep. také potvrzení nedostaneme. Jen teď uvažuju, kluk má 2 dávky Pediacelu a potřebujeme už doočkovat, takže jdeme zítra na Hexu. A já tak přemýšlím, jestli pak budou stačit 2 dávky očka proti Hep. B, nebo 3, jako je standardní množství, pokud by byl očkovaný jen Pediacelem. Jako zítra se zeptám, jen mě to tak napadlo, když už tady píšu :-) :mavam:

No měly by teoreticky stačit dvě, v Hexe už jednu dávku Hepky dostane :think: Tak dej vědět, co ti doktor řekl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.7.16 13:59
@pe-terka píše:
@Baba tak zrovna stran neurodegenerací mi Ty dlužíš odpověď ;)
A nechápu, proč zrovna ty prudíš na všech protiočkovacích vláknech…Nevšimla jsem si, že by tam o tvé názory někdo stál a já už vůbec ne. Odeber se někam, kde je o tebe zájem, pokud takové místo existuje :mavam:

Tak asi nejsi mluvčí všec hčttenářů a v neočkodiskuzi mi už X lidí za mou přítomnost děkovalo ;)
Nepamatuju si, že ti nějakou odpověď dlužím, myslím, že už sem pojem neurodegenerace vysvětlila :think:
A vyhazování z diskuze přichází vždy, když nejsou argumenty. Tvoje vizitka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek