Reakce na vakcínu Pediacel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19503
30.1.14 22:23

@verusav já už to teď vůbec neřeším, jen když si vzpomenu. :mrgreen: Začnu s tím až ve dvou letech. Malá je v říjnu a já přes zimu stejně očkovat nebudu, to vím jistě. Naše beruše je taky úplně zdravá. Minulý rok taky někdy v září měla tři dny kašel a tři dny rýmu. Jinak ťuk, ťuk pohoda. A víš co, píšu si s holkama, co mají stejně staré děti - očkované a to bys koukala, jak jsou nemocné. Furt něco. Máme skupinu je nás tam kolem 13 z toho dvě děti neočkované. Neočkované děti zdravé bez problémů, očkované furt nemocné a u dvou dětí velké reakce na očkování. :zed: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
30.1.14 23:02

@marca46 ach jo, no já to začala řešit právě ted, když se blíží dva roky a já jakob ynejsem rozhodnutá, což bych chtěla být :-) Jinak ano, okolo jsou děti krapet více nemocné než naše prdolína, uvidím zítra, jdeme do klubíku, třeba se budou maminky bavit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
30.1.14 23:16

@verusav Cítím s Tebou. :hug: Vybavuje se mi ten hroznej stres. Fuj. :zed:
Ať tak nebo tak určitě bude vaše rozhodnutí pro malou to nej. :andel:
Drž se! Zítr si to užijte. ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
31.1.14 16:07

@marca46 děkuji :-) no kladě nám ten život překážky, abychom je překonávaly, tož tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
31.1.14 18:33

@verusav to jsi napsala přesně, ale nedáme se bez boje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
13.3.14 15:04

Ahojki, naši dcerku jsem nechala před třemi dny naočkovat v necelých 4 měsících. Po pečlivém prozkoumání jsem zvolila Pediacel. Doktorka lehce vyvedená z míry, ale s tím, že je to moje rozhodnutí, dál nedělala další potíže. Vakcínu jsem si musela sehnat sama a jsme u ní první případ :lol:
Popravdě jsem trnula, jaké budou příznaky. Ale holky - nic :kytka: Takže maximální spokojenost. Za těch 750,– Kč to rozhodně stojí (oproti Hexe).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
13.3.14 15:37

@ReAma Bezva, moc Ti to přeju, že to dopadlo dobře. A očkovací schéma máte jaké? 2+1 nebo 3+1? Hlídej si rozestupy a hlavně aby dítko bylo stoprocentně zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
13.3.14 16:11

Dáme 2+1 a snad to proběhne v klidu. Odklad jsme dostali kvůli rýmě, jinak bych očkovala standardně v těch 3m. Teď jsem zpětně ráda, že malá dostala pár týdnů k dobru. A já taky, vlastně jen proto jsem měla čas pátrat i po jiných alternativách. Původně jsem totiž myslela, že je to černo-bílé = že naočkuješ Hexou, nebo nic. A ejhle, jde to i jinak :)
Přijde mi ale, že se o tom celkově málo ví. :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
20.3.14 09:24

Ahoj holky, podávám report po očkování Pediacelem, první dávku dostala dcera v pondělí ráno, dnes je čtvrtek, takže je to 72 hodin po očku a zatím bez jakékoliv reakce. Dcera má 6. měsíců, další nás čeká za dva měsíce a pak až za půl roku ( očkujeme ve 2+1). Dcera si ani nevšimla, že jí něco píchlo, z ordinace šla vysmátá, během 30 minut v čekárně se nic nedělo. Doma úplně v pohodě, žádné změny v chování, stravování, nic. Na stehýnku jen měla vidět tečku po vpichu, jinak žádný otok, boulička taky ne, myslím, že to ani nebylo bolestivé na dotek, nijak se nerozčilovala, když jsem jí na to sahala. Jedla normálně s chutí, spánek stejný jako před očkováním, žádná alergická reakce se zatím neprojevila, chování stejné - je spokojená, směje se, „povídá“, píská, brblá, hraje si, přetáčí se, plazí se. „Teplotu“ měla jen 37, a to jen v to pondělí odpoledne a v úterý dopoledne, dál už nic, normál. Takže zatím si myslím, že jsme udělali dobře, že jsme to odložili a zvolili místo klasické hexy Pediacel. Uvidíme, jak to bude vypadat při té druhé a třetí dávce, snad to proběhne stejně. Dám za ty 2 měsíce vědět, popřípadě kdyby se „něco“ dělo do té doby, tak napíšu, ale doufám, že ne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
20.3.14 10:00

A ještě teda, před očkováním byla dcera i my s přítelem měsíc zcela zdravotně ok ( tedy i víc než měsíc, dcera měla od narození pouze jednou asi 2 dny rýmu někdy v lednu), pondělí/úterý/středa jsme raději zůstali v klidu doma, dnes se už chystáme ven, ale určitě se budeme cca týden až 10 dní vyhýbat většímu kolektivu lidí/dětí, do velkých obchodáků s ní ani nechodíme, takže to by mělo být ok :palec: tak snad jsem pro to udělala maximum ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
20.3.14 10:11

@Ashia Super, více takových matek, které se informují, stojí si za svým a pak sklízejí ovoce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
20.3.14 11:58

Ahoj holky. Jelikož přítel chtěl očkovat už v 18 měsících, museli jsme najít kompromis.. Pediacel ve sch. 2+1 naočkujeme květnu, kdy dceři budou skoro 2 roky.. už teď mám z toho hrůzu, ale jsem ráda, že se u vás vedlejší účinky neobjevily. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
20.3.14 13:08

@Elilen držím palce, já zvažuji jen Infanrix místo PEdiacelu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
20.3.14 13:27

@Ashia Super, že to malá tak krásně zvládla. :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
20.3.14 13:29
@Elilen píše:
Ahoj holky. Jelikož přítel chtěl očkovat už v 18 měsících, museli jsme najít kompromis.. Pediacel ve sch. 2+1 naočkujeme květnu, kdy dceři budou skoro 2 roky.. už teď mám z toho hrůzu, ale jsem ráda, že se u vás vedlejší účinky neobjevily. :-)

Ahooooj :hug: jéééé, budete očkovat? Tak hlavně ať je vše v pořádku bez reakcí. Vůbec se Ti nedivím, že z toho máš hrůzu. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek