Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ashia píše:
@Baba takže to nebylo vyloženě jako reakce na očkování, které by zdravé dítě nemělo? Měla onemocnění a to očkování to akorát vyprovokovalo nebo by se stalo i bez očkování?
ockovani to nevyprovokovalo, nemoc by se projevila i bez nej, s SMA se bohuzel neda nic delat. SMA je vrozene onemocneni, ma nekolik forem u te nejtezsi deti umiraji jeste v kojeneckem veku.
Jestli si chces pocist ![]()
http://www.neurologiepropraxi.cz/…02/04/03.pdf
Ockovani neni kontraindikovano.
Hrozna nemoc. A zeovna v tomhle pripade si neockovacky slusne nabehly, na ockovani to svest nejde.
@Baba Díky za info, určo počtu, zajímá mě to, díky
ty sama asi očkuješ že? Měli jste normál hexu nebo ten Pediacel?
@Ashia píše:
@Baba Díky za info, určo počtu, zajímá mě to, díkyty sama asi očkuješ že? Měli jste normál hexu nebo ten Pediacel?
hexu se synflorixem, MMR po druhem roce, rotaviry ne, meningoka dame ted nekdy nejstarsi. Klistovku dame asi taky, ale az zacnou deti jezdit na tabory, bydlime v endemicke oblasti. Vaham nad nestovicemi, to si jeste musim zjistit.
Muz uz proti klistovce ockovany je, proti zloutence jsme ockovani oba, jsme zdravotnici, tak proto. A nasi jsou ockovani proti klistovce taky, pro starsi lidi je vic nebezpecna nez pro deti.
U nás první doktorka vyžadovala revers na vše, přešli jsme k jiné a ta neřeší ani posunutí očkování ani to že očkujem Pediacelem. Co doktorka to prostě jiný přístup. U nás byla reakce po druhé vakcíně suchý mapový ekzém na zádech, po homeopatické léčbě se podařil vyléčit, ještě nás nyní čeká poslední přeočkování, nejsem z toho nadšená ale už ho dám no. MMR očkovat nebudeme, klíšťovku jsme si s manželem nechali píchnout před 3 lety, manžel po ní dostal těžkou alergii na kočky, kterou nikdy před tím neměl, takže přeočkovávat se ani jeden nebudeme. Záleží na imunitním systému, někdo prostě snese dardy očkování v pohodě a na někom nechá následky i jedno ![]()
@Perm píše:
U nás první doktorka vyžadovala revers na vše, přešli jsme k jiné a ta neřeší ani posunutí očkování ani to že očkujem Pediacelem. Co doktorka to prostě jiný přístup. U nás byla reakce po druhé vakcíně suchý mapový ekzém na zádech, po homeopatické léčbě se podařil vyléčit, ještě nás nyní čeká poslední přeočkování, nejsem z toho nadšená ale už ho dám no. MMR očkovat nebudeme, klíšťovku jsme si s manželem nechali píchnout před 3 lety, manžel po ní dostal těžkou alergii na kočky, kterou nikdy před tím neměl, takže přeočkovávat se ani jeden nebudeme. Záleží na imunitním systému, někdo prostě snese dardy očkování v pohodě a na někom nechá následky i jedno
Souhlasím. Vnímám to úplně stejně.
@Perm A jakém věku jste očkovali? V jakém schématu? Dohledala jsem si webovky naší doktorky a ta dokonce nabízí jiné vakcíny než třeba hexu a Pediacel tam nabízí, takže s tím asi problém nebude. Zatím nevím zda nám naočkuje to schéma 2+1 a zda nebudou nátlaky ohledně posunu, řeším zda ho dát ted ve 4 měsících nebo až v těch 6 měsících nebo je to jedno
pokud má mít někdo špatnou reakci, tak jí bude asi mít dřív nebo i později, těžko říct
ale zas spouta lidí tvrdí, že čím je dítě větší, tím to očkování líp snese…
@Ashia Hlavně čím je větší tím víc věcí dělá a tak poznáš ihned pokud se začne dít něco špatnýho. My jsme očkovali schéma 2+1 první dávku v 8m, druhou v 10m a třetí jdem teď v 18m.
@Perm No právě, říkám si, že když očkují úplně malá miminka, tak se skoro ani nemusí poznat, že reagují nějak špatně co se třeba vývoje týče ![]()
@Perm píše:
@Ashia Hlavně čím je větší tím víc věcí dělá a tak poznáš ihned pokud se začne dít něco špatnýho. My jsme očkovali schéma 2+1 první dávku v 8m, druhou v 10m a třetí jdem teď v 18m.
Souhlas!
@Ashia
Po špatné reakci na první hexu jsem si vydupala schéma 2+1. V očkovacím centru s tím neměli problém, ale dostat se tam bylo dost těžké. Naše dr. je očkovací maniak (MMR od 14 měs., první očkování v necelých 8 týdnech), dost jsme o tom diskutovaly, než jsme se dohodly na odeslání jinam.
Krom toho, že dítě je více vyvinuté, jde i o kilogramy. Přece jen se toxické látky lépe rozkládají, pokud má dítko 6 kg a ne třeba 4 kg. Moje děti jsou mrňavé, kdybych syna nechala píchnout v osmi týdnech, neměl ani ty čtyři kila. Fakt si děkuju, že jsem to odložila na 3 měsíce, protože na tu reakci nezapomenu. Ale mluvím o hexe… kdo si mě tu pamatuje, nakonec to dopadlo dobře, očkování ve třech, šesti a 15 měsících, po první dávce 48 hodin apatický (bylo to strašný, ještě teď se mi z toho ježí chlupy), po druhé horečky do 40 po dva večery, po třetí teploty do 38 po pět dní. Naštěstí žádná změna chování. MMR plánuju před nástupem do školky (první). Nic dalšího dávat nebudu (ani náhodou). Mimochodem je syn výrazně zdravější než dcera. Dcera měla 9 vakcín do roka (tenkrát se ještě dávala tuberkulóza v porodnici), no ale do roka měla dvě hospitalizace s ATB - horečky bez důvodu, nakonec angíny, měla exém, špatně jedla, hůř spala. Syn má do 15 měs. tři „včeličky“, nemocný skoro nebyl, a to ho nešetřím, na podzim má za sebou - plánované - neštovice a bylo to bez problémů. Vím, že dva „vzorky“ jsou málo, jen chci říct svůj názor: čím míň očkování, tím zdravvější dítě ![]()
@rychnov3 píše:
@Ashia
Po špatné reakci na první hexu jsem si vydupala schéma 2+1. V očkovacím centru s tím neměli problém, ale dostat se tam bylo dost těžké. Naše dr. je očkovací maniak (MMR od 14 měs., první očkování v necelých 8 týdnech), dost jsme o tom diskutovaly, než jsme se dohodly na odeslání jinam.Krom toho, že dítě je více vyvinuté, jde i o kilogramy. Přece jen se toxické látky lépe rozkládají, pokud má dítko 6 kg a ne třeba 4 kg. Moje děti jsou mrňavé, kdybych syna nechala píchnout v osmi týdnech, neměl ani ty čtyři kila. Fakt si děkuju, že jsem to odložila na 3 měsíce, protože na tu reakci nezapomenu. Ale mluvím o hexe… kdo si mě tu pamatuje, nakonec to dopadlo dobře, očkování ve třech, šesti a 15 měsících, po první dávce 48 hodin apatický (bylo to strašný, ještě teď se mi z toho ježí chlupy), po druhé horečky do 40 po dva večery, po třetí teploty do 38 po pět dní. Naštěstí žádná změna chování. MMR plánuju před nástupem do školky (první). Nic dalšího dávat nebudu (ani náhodou). Mimochodem je syn výrazně zdravější než dcera. Dcera měla 9 vakcín do roka (tenkrát se ještě dávala tuberkulóza v porodnici), no ale do roka měla dvě hospitalizace s ATB - horečky bez důvodu, nakonec angíny, měla exém, špatně jedla, hůř spala. Syn má do 15 měs. tři „včeličky“, nemocný skoro nebyl, a to ho nešetřím, na podzim má za sebou - plánované - neštovice a bylo to bez problémů. Vím, že dva „vzorky“ jsou málo, jen chci říct svůj názor: čím míň očkování, tím zdravvější dítě
S tím souhlasim. Syn nema jeste v 18 měs nic a zdraví je jak ripa ( ťuky ťuk!!!) Celý barak už několik mesicu nemocny na atb, chodí sem prskajici deti a on nic. Max teploty ze zubu a asi 2× rymu. A nikdo me nepresvedci, ze je to neznicenou imunitou.
Jen se zeptám, dá se někde(cizí země) sehnat jen 4 vakcína? Záškrt tetanus, černý kašel a obrna?
@Alca99 Pokud se nepletu, tak to je klasický Infanrix, který se dá sehnat i u nás…
@Alca99 Ano, je dostupny i u nas. Pouziva se na ockovani pro deti s neuro problemy.