Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Normalne jsem ji rekla, ze do roka a pul ockovat nechci. V roce a pul na prohlidce rekla, az budem chtit ockovat, ze nam napise recept na pediacel, protoze hexa je snad jen do 2 let. Nejdriv nas premlouvala a tlacila, ale syn mel trosku zvedle jaterni enzymy kdyz mu byly 3 mesice. Chodili jsme doo nemocnice na kontroly a kolem 10. mesice byl ok, to jsem rekla ze jeste ockovat nebudem a od teby klid.
@sipulik Ahoj, napsala bys mi prosim, jaky byl dalsi prubeh reakce… doufam, ze to bylo jiz lepsi.
Maly ma uz 2,5 roku, zatim nic neockovano, zvazovali jsme Pediacel nebo jenom tetanus, nebo vubec nic
. Zjistuji reakce po ockovani pediacelem. Diky moc:).
Ahoj všem, dnes jsme očkovali Pediacelem dceru - 9m - zatím vše OK, pouze pláč při vpichu…jinak za chvíli dračila
, večer šla o půl hodiny dřív spát a usnula při kojení, což nebývá…zatím klepu, vše dobré, myslím, že nic nebude špatně, věřím ![]()
Ještě jsem si vzala ampulku od vakcíny a udělala domácí homeo 30CH a dala jí kapku…
@silwuschka - to jsou super zpravy. Drzim palce at je to jen ten plac po injekci a nic jineho.
Super, ze vam Dr dala tu ampuli, moc se jim do toho nechce, je to nebezpecny odpad.
@Moodymare @verusav @marca46 holky zatím vše vypadá dobře, žádné neobvyklé reakce, nic, ani teplota, místo vpichu klidné, krásně pořád baští, pije, spí…tak snad to tak zůstane ![]()
@silwuschka píše:
Ahoj všem, dnes jsme očkovali Pediacelem dceru - 9m - zatím vše OK, pouze pláč při vpichu…jinak za chvíli dračila, večer šla o půl hodiny dřív spát a usnula při kojení, což nebývá…zatím klepu, vše dobré, myslím, že nic nebude špatně, věřím
Ještě jsem si vzala ampulku od vakcíny a udělala domácí homeo 30CH a dala jí kapku…
To s těmi homeopatiky mě zaujalo. Jak se vyrobí 30 CH? Jsem laik. Zkušenosti s homeopatiky mám dobré, ale jsem laik.
@rychnov3 já též laik, poradila mi to známá…vezmi si od DR.tu ampulku od vakcíny a doma poté do ní nalít převařenou chladnou vodu, poté 100× zatřepat, nejlépe o tvrdou podložku, pak vylít do dřezu, znovu nalít převař.chlad.vodu,100× zatřepat, nejlépe o tvrdou podložku, vylít a znovu a takhle 30×. Potom na plast. lžičku dáš kapku toho, co zbylo v ampulce a dáš děcku, nejlépe to udělat hned po očku. Mělo by to mít dobrý efekt. Tak snad jsem to vysvětlila a je to tak dobře
![]()
@silwuschka - dekuji za vysvetleni. Jak dlouho to trvalo, cely tenhle proces? Neumim si predstavit, ze bych to delala s mimcem a batoletem pod nohama, leda by si manzel vzal dovcu a hlidal.
Jsem moc rada, ze zadne reakce nejsou a Dr vam lahvicku dala. Dala ji bez problemu?
@Moodymare jj,už v čekárně, když si to brala sestra, jsem jí to řekla, že to chci, že z toho jde vyrobit případně homeo lék, tak pak mi to Dr.sama dala…žádný problém…trvalo to cca 20min, no lepší, když chlap pohlídá chvilku, dělala jsem to tak, že jsem to držela mezi palcem a ukazovákem a hřbetem ruky bouchala o linku…druhou rukou si dělala čárky, po pěti,… ![]()
@silwuschka - diky za popis.
Ja si rikala, jestli nebouchat tou ampuli treba o prkenko. A za jak dlouho po ockovani jste zacali davat, hned ten vecer nebo po par hodinach? Musim si ten postup nekde napsat. Jeste jednou moc diky. ![]()
@Moodymare přišla jsem domů až asi po 3h a pak to udělala a dala tu kapku, víc nic, při dalším to budu dělat zas, ale ta známá mi radila, že se to může zalít lihem ta ampule a že ta informace v tom vydrží a při dalším očku můžeš dát kapku toho lihu a prý to bude OK