Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Ango To je nějak nápadně podobné věcem, co jsem viděl na http://hoax.cz/…erni-jogurt/
Ahoj holky, chci malému posunout očkování vakc. pediacel na 6 měsíců, můžete mi prosím aktuálně napsat, jaké reakce měla vaše miminka? A z jakého důvodu jste si vybraly pediacel místo hexavakcíny? Popř. názory vašich pediatrů. Moc děkuji ![]()
@Mamango píše:
Ahoj holky, chci malému posunout očkování vakc. pediacel na 6 měsíců, můžete mi prosím aktuálně napsat, jaké reakce měla vaše miminka? A z jakého důvodu jste si vybraly pediacel místo hexavakcíny? Popř. názory vašich pediatrů. Moc děkuji
náš pediatr s pediacelem problém neměl..ani se schématem 2+1. ale chtěl začít očkovat ve 4m.. pak byl odsun na 6 m. no a dnes jdeme na 6m prohlídku a bude další odklad..zatím legální ![]()
@Mamango já sem volila Pediacel protože mě přišlo zbytečné takhle malou cácorku očkovat proti žlourence typu b. Takze sme prvni davku dali v peti mesicich, bohuzel nezadouci ucinky byly. Apnoicka pauza-jen piskala podlozka, dok nic nenasli, jiz se neopakovalo, dalsi cca 2-3 tydny priserne usinani, chovaci a protivne miminko, lterwmu nebylo noc po chuti…odeznelo, tes uz je zase v pohode. Ale tyhle veci vas memusi vubec potkat. Spoustu deti to snasi uplne bez problemu, preji at je to u vas take tak ![]()
Holky moc děkuju
mně právě pediatrička doporučila ten pediacel, jako šetrnější pro organismus miminka, prý obsahuje míň konzervačních látek, jako formaldehyd, hliník a rtuť, které slouží jako konzervační látak ![]()
@Mamango U nás byl posunutí očkování problém, ale pediatrička nic nezmohla prostě jsem na tom trvala, na její nátlak jsem nechala naočkovat v 8 měsících, bohužel zrovna v době kdy řádily neštovice o kterých nás mudra neinformovala, takže den po očku neštovice…
Naštěstí to proběhlo dobře, neštovice byly jen mírné bez teplot, jediná reakce na očko bylo obrovské pocení, v noci jsem ho kolikrát musela převlíkat, ale beru to jako kladnou reakci těla, potem se vyplavují škodliviny že. Pro Pediacel jsem se rozhodla protože tam není žloutenka B, kterou považuji za zhovadilost očkovat kojence (dítě není feťák ani promiskuitní a v době puberty už očko učinkovat nebude) a je tam mnohem míň hliníku než v hexe, navíc neobsahuje ani plísně ani laktozu. Za tři týdny jdem na druhou dávku snad proběhne zas vše bez problémů.
@Mamango jinak takové pediatričky bych se držela, ne všechny se zajímají o věci kolem očkování a jsou nakloněni pro šetrnější varianty.
@Perm děkuji
zároveň mně však varovala, aby se malý nenakazil černým kašlem, který má u kojenců dost těžký průběh, pokud tedy nebude očkovaný
tím mi zase dala brouka do hlavy, protože mám 13 letou dceru, která očkovaná je a černý kašel může mít u ní projevy normálního kašle.. takže jsem zase na vážkách
prý lehce stoupá lidí, co onemocní touto nemocí. Jak jsi řešila tuto záležitost, aby jsi ochránila mimčo?
Jinak tu žloutenku typu B mi doporučila očkovat později, ale ne moc pozdě, protože ji můžeš dostat u kadeřníka, zubaře a všude, kde se může porušit integrita kůže.
Druhá pediatrička mi zase řekla, že nevídí pro dítě žádný profit v tom zda dát hexu 2+1 od půl roka, nebo 3+1 do půl roka anebo pediacel a později doočkovat žloutenku, no asi nevěděla složení… ale budu se přiklánět k Pediacel vakcíně.
@Mamango Ahojky, mám doma 13ti letého syna a rozhodně to pro mě není důvod očkovat moji dceru. Černým kašlem straší každý pediatr. A k tomu bych zmínila snad jen tohle - moje kamarádka má synka v listopadu mu budou dva roky je to čertík divokej no a ten v 6ti týdnech prodělal černý kašel. Byl 2× vždy týden v nemocnici a zvládl naprosto bez následků a velkých problémů. A syn mojí známé tomu bylo kolem 10ti let, když dostal černý kašel a musím zdůraznit, že byl řádně proočkovaný měl těžký průběh. Takže z toho usuzuji, že taky hodně záleží na jedinci. Nezlehčuji to, černý kašel je hnusná nemoc (ale která je pěkná?), co se dá při včasném diagnostikování docela dobře léčit antibiotiky. ![]()
Me mudra, kdyz sem podepisovala papir, poucovala-predpokladam, ze musi-ale pak sama rekla, ze krom toho tetanu, se da vse lecit, pokud se to zachyti vcas. I tim me utvrdila v tom, ze netreba pospichat a jestli vubec ockovat.
@afaxi píše:
Me mudra, kdyz sem podepisovala papir, poucovala-predpokladam, ze musi-ale pak sama rekla, ze krom toho tetanu, se da vse lecit, pokud se to zachyti vcas. I tim me utvrdila v tom, ze netreba pospichat a jestli vubec ockovat.
i tetanus velmi dobře reaguje na atb
@Ango píše:
i tetanus velmi dobře reaguje na atb
Tak to mě zajímá.
Já jsem zatím asi od 6ti pediatrů slyšela, že tetanus se vyléčit nedá. A ty katastrofické scénáře, co jsem si od nich musela vyslechnout.
Tak jak to teda je?
Kurňa,
ať už nám někdo řekne pravdu. Doufám, že v sobotu v Břeclavi se to trochu osvětlí. ![]()
@marca46 Mam dojem, ze se lecit da, ale jen do nejaky faze. Takze jsem cetla, ze po poraneni hned nasadit atb, nebo dat tetanovku, pripadne oboji, ono u takovyho poraneni jsou dost casto atb stejne potreba (myslim ty hlubsi a min krvacivy, je tam velky riziko infekce). Ja proste budu hlasit, ze tetanovku nemame (ja taky ne) a dr. si s tim uz poradi. Do toho r. 09 se davala tetanovka pri zraneni automaticky, pak se prestalo s tim, ze to nema smysl, ze naprosta vetsina lidi protilatky ma. Ale jak pisu, o tech atb jsem to jen cetla, i kdyz od lekare, praktickou zkusenost dikybohu nemam.
Ještě jsem si vzpomněla, že jsem někde četla, jaká to byla s tetanovkou v případě poranění blbost. Nepamatuju si to úplně přesně, ale asi takhle nějak:
Pokud očkování skutečně funguje, nastupuje jeho účinek po 14 dnech od aplikace. Pokud je podezření na tetanus a nebo opravdu má proběhnout, nasadí se atb a píchne se tetanovka-dřív. takže po 14 dnech už atb zaberou, ale tělo dostane další ránu v tom, že se teprve začínají tvořit protilátky z očkování…