Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@afaxi, to se ti vůbec nedivím, že již nechceš očkovat… Syn míval horečky, boule, bolesti, po MMR je stále nemocný- dcera očkovaná není…Takové zkušenosti, naštěstí, nemám. Jsem moc ráda, že to dopadlo „jen“ takto a malá je „relativně“ v pořádku
. Očkování je určitě veliký záseh do organismu, tak se nediv, že je „protivná“, věřím že se „srovná“ a moc ti to přeji, určitě ji pozoruj a nech zapsat do karty úplně všechno, budeš mít „lepší“ pozici k odložení/ odmítnutí očkování. Jinak chovéj, koj, nos - bobek. Přeji hodně štěstí ![]()
@MarieP dekuju. Ja sem si vedoma, ze to je zasah. Snad se to srovna. Byla miminko, ktere spinkalo od osmi do osmi s dvema prestavkama na kojeni. Ted? Usne treba. kolem desate, vzbudi se v sest. V noci po kojeni nemuze zabrat, jsem z toho na hlavu. Urcite si to tam necham vsechno zapsat. Nastesti co se tyce motoriky, zatim nemame zadnou reakci, zacla se i pretacet. Takze jestli to bude jen o tom chovat anoait a uspavat, tak jsme z toho vyvazli ieste dobre. Treba nekdo napise neco pozitivniho, ze to odeznelo, ze to bude jen prechodnej stav…
@afaxi Je moc fajn, že jsi tak vnimava. Držím palce.
Já si u naší dcery myslela, že je to nějakou zvýšenou plactivosti, citlivostí, že ma své vyvojové tempo atd. atd. Očkování mě napadlo až časem. Byla ockovana ve třech dnech TBC pak byly hexy a priorix v termínu podle očko kalendáře. Pomohl az detox pomocí preparátů joalis. Pisu o tom na http://vakcinacnidetoxikace.webnode.cz Můžeš si dávat více cecka do ovocne šťávy, když kojíš, dávat navíc rybi olej. Můžeš ho dát i miminku. Záleží, jak to cítíš. Přeji brzký navrat do pohody. ![]()
@afaxi Moc mě mrzí, že byla taková šílená reakce. Syn měl po očkování teploty, horečky a následně diabetes. Nikdo z lékařů mi to samozřejmě nepotvrdí, ale já si myslím, že je to po očku. Do té doby bylo vše v pořádku. Dcera očkovaná není. Držím palce ať se vše brzy srovná. ![]()
@afaxi my jsme očkovali až v 8 měsících, ale co se týče pocení tak jsem si všimla toho samýho, přikláněla jsem to neštovicím který dostal zároveň s očkováním
Ale určitě se potí od té doby víc, říkám si že se třeba tělo snaží vypotit ty jedy
Monitor dechu nemáme. Každopádně teď musí spát jedině v bodyčku s krátkým rukávem jinak je durch.
@Perm Pocení = odplavení škodlivých látek z těla ven. To je pravda.
Jinak já neočkovanou nechávám spát jen v plence. Ale jí to tak vyhovuje. Nemocná ještě nebyla.
@Elilen mimo téma - El je teda horkokrevná.
Vše nejlepší k deseti měsíčkům. ![]()
@marca46 Moc děkujeme.
Já se jí snažím od malička moc neoblékat, aby byla otužilejší. Tak možná se mi to daří. Nebo tu máme horko. ![]()
@Elilen Tak to nevím, ale jisté je to, že já bych do rána zmrzla spát ve spoďárech.
Je dobře, že je malá otužilá. ![]()
@kaštinka dekuji za odkaz, prostuduju to. Asi do nejakeho detoxu taky pujdeme. Chtela sem se zeptat, ty ovocne stqvy q cecko si pila.ty? Ja mam malou kojenou, sem tam supneme nejakou mrkev, jabliko. Ja si to nastuduju i jinde ale ptam se na tve zkusenosti. Jinak doufam, ze tvoje holcicka je na tom uz lepe. Nam oproti tomu nic neni…
Jinak dekuju za podporu a mila sluvka ![]()
@afaxi S pocením se přidávám! Dcera byla očkovaná podle kalendáře (tenkrát TBC, hexa, dobrovolně - já blázen - pneumokoky). Potila se tak, že vždy měla mokré kolečko pod hlavou. Uvědomuju si to hlavně v souvislosti s nemocnicí v 7 a 13 měsících, ptala jsem se na to doktorů, prý je to normální.
Syn má jen dvě hexy (5. a 8. měsíc), nepotí se, ale po očkování měl ta mokrá kolečka taky.
Díky za Tvou všímavost, dávám si to do souvislostí, tenkrát jsem si myslela, že prostě začíná být jako starší dcera, ale ono to odeznělo relativně rychle. No, špatné spaní trvá, ale pocení je pryč.
@afaxi píše:
@kaštinka dekuji za odkaz, prostuduju to. Asi do nejakeho detoxu taky pujdeme. Chtela sem se zeptat, ty ovocne stqvy q cecko si pila.ty? Ja mam malou kojenou, sem tam supneme nejakou mrkev, jabliko. Ja si to nastuduju i jinde ale ptam se na tve zkusenosti. Jinak doufam, ze tvoje holcicka je na tom uz lepe. Nam oproti tomu nic neni…
Jinak dekuju za podporu a mila sluvka
Ke mě se tyto informace dostaly pozdě. Kdy už ockovani způsobilo plizivou vývojovou retardaci s projevy poruchy autistickeho spektra. Ale nyní dávám holcicce vitaminy ve forme tekuté šťávy NEKDY s primichanym ceckem a přidávám i melasu, teprve nedávno ji melasa chuťově oslovila.
Co všechno naše dceruška dostává je také na webiku.
Pokud bych byla v situaci kolem očkováni s miminkem opět, dávala bych sobě a taky lzicku aspoň třikrát denne i miminku do odeznění potíží. Imunita nyní spotřebovává mnoho vitamínů a minerálů a cecko si naše telo nevyrábí. Pokud chces fundovanou radu ohledně vitamínů a minerálů podávaných po ocku, můžeš napsat MUDr Ludmily Elekové mail s dotazem. Ať je brzy dobre.
Tak jsem kontaktovala dnes Mudr. Elekovou uvidíme co poradí. Jinak teda koupim něco co obsahuje céčko a asi ten rzbí tuk teda-brrr. Chudák malá. nebo to můžu jíst já? Půjde to přes mlíko? Máte někdo zkušenost?
@afaxi @kaštinka hele a myslite ze mam to cecko a vsechny ty detoxikacni potraviny uzivat uz i pred ockem? Pak prosim napis, co ti Elekova odpovedela, ja uz jsem si s ni par mailu vymenila, ale spis kvuli ockovani jako takovemu
diky
@afaxi @skirt
to mě taky zajímá, mně Eleková napsala, ať minimálně do roka neočkuju, že by mi to mohlo i zabít dítě ( ve 2m pneumokoková meningitida)