Realita zivota s detma na samote

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
13.1.24 16:09
@Anonymní píše:
Děkuji :hug: :kytka: zjevně to tam znáš. Tahle recenze pomáhá. Hele do tohoto ne.

ano znám, bydlím mezi Uh. Hradištěm a Uh. Brodem, v Brodě jsem strávila 5 let, měla jsem z Žítkové a Vyškovce spolužáky a oni a hlavně jejich rodiče byli takoví, no jak to napsat, takoví zastaralí,
a opravdu když napadl sníh nebo byla ledovka, tak se do školy vůbec nedostavili, nebo třeba přijeli až na 10,
kdo šel studoval do Hradiště, tak musel jedině na internát, to se denně dojíždět nedalo - a je to v podstatě třeba 45 km, ale ne, nejde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.1.24 16:13
@Anonymní píše:
Děkuji :hug: :kytka: zjevně to tam znáš. Tahle recenze pomáhá. Hele do tohoto ne.

na Vyškovec jsem jezdila na chatu-, je tam krásně, moc krásně - ale to je všechno, tím to začíná i končí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
13.1.24 16:52

Já bych to tak nedávala do škatulek.. Někdy se divím, kde ty lidi berou, že vesnice je nějaké místo, kde nic neni a nic nejezdí.. Já bydlím teda v menším městečku ale máme okolo malé vesničky, kde bus jezdí co hodinu, školka, škola, pošta, někde i zdravotní středisko.. Pokud někdo myslí uplně někde kde je ulice domu a jede se někde k lesu, sadu ok, a le toto fakt už není jak dřív..
Asi zhodnotit kde přesně člověk jde bydlet.. Ono jsou i hodně zkreslené představy lidi z měst, kteří na druhou stranu asi nikdy na vesnici nebyly.. To jednou přijel známy a divil se, že nemá babička na zápraší hnůj slepice a záchod venku, žes e na to těšila byl zklamaný, že měla koupelnu a záchod.. Taky se divil obchodu a byl v šoku že tam byla i první stupen s poštou a malé koupaliště.. Takže tak
Navíc známa bydlí kousíček u Prahy- Zbuzany, klidně napíšu konkretně nemají tam ani polovinu věcí co v našem malém městečku na Valašsku..
Prostě záleží na výběru místa..
U nás děti běhají od první třídy venku, u nich v 10 nemá kamarády kluk jenom s nima, rodiče dávají jenom na kroužky ven, děti sami nechodí..
Nehodnotila bych velikost místa, kde člověk bydlí, ale spíš s jakýma lidmi tam bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
13.1.24 17:01
@Eva2610 píše: Úplně všechno. Hluk, výfukový plyny, málo zeleně, hodně lidi. Když jdu do parku, je tam hodne lidí. V noci tam není tma. I v noci je tam hluk. Já jsem ve městě vyrostla a dost jsem tam strádala. Pak jsem teda ještě v jedné životní epizodě žila v okresním městě s partnerem, ale prostě to nešlo. A úplně chápu, že zase pro někoho jinýho je děsivá představa život na vesnici.

Aha, vidíš, to by mě ani nenapadlo, spoustu těch věcí buď nevnímám, nebo mi jsou příjemný (lidi, není tma..) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.1.24 17:04

@Janasas však to už napsala, Žítková, Vyškovec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
13.1.24 17:13
@Janasas píše:
Já bych to tak nedávala do škatulek.. Někdy se divím, kde ty lidi berou, že vesnice je nějaké místo, kde nic neni a nic nejezdí.. Já bydlím teda v menším městečku ale máme okolo malé vesničky, kde bus jezdí co hodinu, školka, škola, pošta, někde i zdravotní středisko.. Pokud někdo myslí uplně někde kde je ulice domu a jede se někde k lesu, sadu ok, a le toto fakt už není jak dřív..
Asi zhodnotit kde přesně člověk jde bydlet.. Ono jsou i hodně zkreslené představy lidi z měst, kteří na druhou stranu asi nikdy na vesnici nebyly.. To jednou přijel známy a divil se, že nemá babička na zápraší hnůj slepice a záchod venku, žes e na to těšila byl zklamaný, že měla koupelnu a záchod.. Taky se divil obchodu a byl v šoku že tam byla i první stupen s poštou a malé koupaliště.. Takže tak
Navíc známa bydlí kousíček u Prahy- Zbuzany, klidně napíšu konkretně nemají tam ani polovinu věcí co v našem malém městečku na Valašsku..
Prostě záleží na výběru místa..
U nás děti běhají od první třídy venku, u nich v 10 nemá kamarády kluk jenom s nima, rodiče dávají jenom na kroužky ven, děti sami nechodí..
Nehodnotila bych velikost místa, kde člověk bydlí, ale spíš s jakýma lidmi tam bude.

Já na takové vesnici, kde nic není vyrostla. Byl tam obchod postavený svépomocí v rámci stavby kulturáku a kaplička, malotřídku zrušili, než jsem se narodila. Dodnes se nic nezměnilo, jen zrušili malotřídku v jedné vedlejší vesnici a školku v jiné a je nutno dojíždět a vozit dál. Do 20 - 40 minut autem jen vesnice a „města“, což jsou ve skutečnosti jen větší vesnice. Do okresního i krajského města hodina autem. Nikdy bych to vlastnímu dítěti neudělala.
Pokud někam jezdí bus co hodinu a je tam aspoň první stupeň, tak je to proti mé rodné vsi velkoměsto :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
13.1.24 17:43
@stinga píše:
já bych zešílela, bydlet a žít takhle

Ja si to umim predstavit, nas kamarad ma samotu v lese, desne mu to s manzelem zavidime, ale diteti bychom to neudelali. Proto jsme volili kompromis dum na uplnem okraji vsi, rozlehle pozemky, prakticky bez sousedu, ale u mesta a v obci s nejakou zakladni vybavenosti. Jasne my bychom byli stastnejsi uprostred niceho, ale to si muzeme doprat nejdriv az dite odroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
13.1.24 17:54
@Zmatka píše:
Aha, vidíš, to by mě ani nenapadlo, spoustu těch věcí buď nevnímám, nebo mi jsou příjemný (lidi, není tma..) :kytka:

Mam to uplne stejne, hlavne mi vadi to mnozstvi lidi a hluku. Taky sousedi, to se ve meste dela fakt tezko, aby clovek nemel sousedy. V byte bych uplne zesilela, vsechno je slyset, ty se musis omezovat, aby to ostatni nerusilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
13.1.24 18:04
@Ernais píše:
Mam to uplne stejne, hlavne mi vadi to mnozstvi lidi a hluku. Taky sousedi, to se ve meste dela fakt tezko, aby clovek nemel sousedy. V byte bych uplne zesilela, vsechno je slyset, ty se musis omezovat, aby to ostatni nerusilo…

Já právě miluju naše sousedy, to už jsou jak členové rodiny :lol: Navzájem si hodně pomáháme. a taky mám ráda ten hluk - jako ten pocit, že jsou venku lidi, někdo se zasměje, kravál nějakýho auta, co startuje, klakson…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
13.1.24 18:16
@Zmatka píše:
Já právě miluju naše sousedy, to už jsou jak členové rodiny :lol: Navzájem si hodně pomáháme. a taky mám ráda ten hluk - jako ten pocit, že jsou venku lidi, někdo se zasměje, kravál nějakýho auta, co startuje, klakson…

Ja bych v tom zit nedokazala. Kdyz jezdim na navstevu ke kamaradkam na sidliste, tak vzdy pri odjezdu dekuji Bohu, ze muzu zit tak, jak ziju. Prvni tik v oku chytnu na parkovisti, ktery objedu 3×, nez najdu jedno mikro parkovaci misto a muzu celou navstevu jen trnout, jestli mi do meho velkeho noveho auta nekdo netukne. Pak vlezes do panelaku a uz to slysis, stekot nekolika psu, hlasy lidi…Chces si vklidu vypit kafe a hle nejaka rana, sousedovic diteti nahore neco spadlo. Behem navstevy kamaradka napomina deti, aby do niceho nemlatily a moc nebehaly, protoze to rusi sousedy. Jak rikam, desne rada se pak vracim k nam do ticha, auto dam do garaze, vylezes ven a slysis jen ticho, ani pes nezasteka, my ho nemame a nejblizsi dum je docela daleko, doma ticho. Proste raj na zemi. Mohli jsme si tu usporadat i svatbu a nikoho jsme tim nerusili. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
13.1.24 18:21

@Ernais Tak to zase nenapomínám děti, aby neběhaly. Stejně trávíme půl dne venku, kde se vyběhají, a doma taky nejsou jak pěny, ale nikdo si nikdy nestěžoval. Asi taky záleží, jak moc papírové stěny ten bytový dům má :) Ale hodně je napomínám, ať neřvou venku na chodbě.

Lidský zvuky mi nevadí, rádio taky ne, ale na vesnici mi vždycky strašně vadil zvuk cirkulárky a sekačky. Dneska už to je jiné a nesmí se tam sekat o víkendu. Ale dřív to byl masakr, fakt celý víkend v létě to jelo, od rána do večera :lol: A pak teda taky nesnáším takový ten podzimní vesnickej kouř, jak všichni začnou spalovat bordel. To se tě asi netýká, když jsi na úplné samotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.1.24 18:40
@Mar__tanka1983 píše:
Ja bydlela dvacet let skoro v baraku na okraji mesta. Priroda, do krajského mesta co by kamenem dohodil, deset minut pesky na tramvaj. Zdalo se to jako ráj :mrgreen:
Ale ono se ten ráj rychle zají, kdyz nejsou penize na pořádný dům nebo kdyz chce clovek vse delat „na svém ".Jestli tvuj muz chce i topit drevem a "byt soběstačný“, tak je to denodenni dřina. Dokud si nezatopis, v baraku 13 stupňů, odjezd na vikend neexistuje, o dovolené si muzes nechat zdat. Zvirata potřebují krmit a obstaravat, na noc zavřít, rano otevřít. Cele léto zavařovat a skladovat potraviny, připravovat seno, na podzim dělat dřevo, v zimě denne zatapet, aby ti neprimrznul zadek k toaletě, odhazovat snih a dalsi srandy. A to nemluvim o neustálém bordelu, ktery se zanášel až do ložnice (hnuj, slama, seno, prach, zrní, aby ho nesezraly myši, kolikrat mladata, kdyz se zjara hodně ochladilo, nebo kdyz byly nemocný..no už nikdy)

Reknu ti, ze nebyl krasnejsi pocit, nez kdyz jsem po prestehovani do paneláku po praci zasla s holkama na kafe a vecer jen otocila knoflíkem na radiatoru a sedla si ke knížce :andel:
Pokud chceste klidek ba odpočinek, pořiďte si tam chajdu.

Příspěvek upraven 13.01.24 v 16:10

Mladatka v loznici, muj sen!

(Jako deti jsme mivali v panelaku v kuchyni u topeni kurata koupena na trhu. Ja je tam koupila, se priznam. Kdyz vyrostla, sla ke znamym na zahradu mezi slepice… Jednou byla i kachnatka. Nasi to nesli statecne, zpetne videno. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
13.1.24 18:40

@Zmatka my nebydlime na samote, ale hodne na okraji vesnice, jeste k tomu na kopci, takze ten smrad z kotlu nastesti nemame. Ale dole pod kopcem, kde bydli starousedlici, tam je to takhle v zime fakt vyzivny a s ditetem tam po 16h vubec nechodim. V tom uznavam, ze nekde na klidnem sidlisti ve meste je ten vzduch opravdu lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej
13.1.24 18:42

@Zmatka Zakaz cirkularky a sekacny neni vsude. Ja ani nevim, kdo si to kde gydupe. Jestli chatari kdyz uz je jich vic nez starousedliku nebo naplava, co ocekavala, ze na vesnici je klid. Cirkularka a sekacka je zaklad kazdeho vikendu :lol: V zime je to dost smrad, to jo, ale ja to zazila i ve mestech, kde jsou fabriky a z kominu to klesne dolu. Vsude je neco.

• Citovat
  • Upravit
78489
13.1.24 18:46
@olivovyolej píše:
@Zmatka Zakaz cirkularky a sekacny neni vsude. Ja ani nevim, kdo si to kde gydupe. Jestli chatari kdyz uz je jich vic nez starousedliku nebo naplava, co ocekavala, ze na vesnici je klid. Cirkularka a sekacka je zaklad kazdeho vikendu :lol: V zime je to dost smrad, to jo, ale ja to zazila i ve mestech, kde jsou fabriky a z kominu to klesne dolu. Vsude je neco.

přesně, tak kdy jindy by lidé měli sekat zahradu a řezat na cirkuli, než o víkendu, když jsou celý týden v práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí