Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:ty vogo, né, už tu nedávno byla o tomhle diskuse, to jsi zakládala také ty?
Bílé Karpaty - jak je Zitkova, Vyskovec a tam…Jo, je tam ZŠ do páté třídy. Kvalitu neznáme, ale znamená to pro nás dojíždět do Uh Brodu a tam… tam je pak třeba gympl, Zuska
@Zmatka píše:
No a jak daleko to je na tu střední školu a jak často tam jezdí spoje?
spoje tam jezdí odpoledne a v úterý v létě dopoledne,
tam je to v zimě často i teď nesjízdné úplně,
jsou to ne sice hory, ale kopečky, než tam dojede sypač, tak to trvá třeba celý den
Zakladatelko nečetla jsem celou diskuzi.
Ale napíši ti své.
S prvním dítětem jsem bydlela ve městě kde je 5 tisíc obyvatel. Za mě to bylo akorát. Jakože byla to vesnice, ale stále to bylo jakoby město. Dojezd do větších měst 10 až 20 minut. Takže pohoda.
Líbilo se mi tam.
Pak stěhování. Další děti. Vesnice přes 1000 obyvatel, ale když poskládas mini vesničky kolem. Takže tamhle 20 baráku, támhle 30 a dáš pak 1000 obyvatel.
Dojezd do větších měst 20 - 30 minut. A nenávidím to tady. Děsný. Je mi děti líto. Děti tu jsou nějaké, ale… no nebudu rozebírat.
Vesnická školka katastrofa a další.
S láskou v srdci vzpomínám alespoň na bývalé bydliště a lituji, že jsem sem šla.
A stýská se mi po měste.
Za mě: určitě se nestěhuj, jelikož budeš dělat jen taxíka a rychle tě to omrzí.
Anonym, jelikož vím, že sem chodí dámy z vesnice. ![]()
@Anonymní píše:ty vogo, né, už tu nedávno byla o tomhle diskuse, to jsi zakládala také ty?
Bílé Karpaty - jak je Zitkova, Vyskovec a tam…Jo, je tam ZŠ do páté třídy. Kvalitu neznáme, ale znamená to pro nás dojíždět do Uh Brodu a tam… tam je pak třeba gympl, Zuska
@Zmatka píše:spoje tam jezdí odpoledne a v úterý v létě dopoledne,
No a jak daleko to je na tu střední školu a jak často tam jezdí spoje?
@Anonymní píše:
vždyť ten Uherský Brod je odtamtud 25 kilometrů, vy jste se zbláznili, a ty bez auta, autobus to trcká 50 minut a v zimě někdy nejede vůbec
A na Žítkové a na Vyškovci fakt neběhají tlupy dětí venku, tam totiž žádné děti nejsou, všichni pod 80 let se dávno přestěhovali do města,
jsou tam akorát teda v létě děti chatařů, to zas jo
@stinga píše:
spoje tam jezdí odpoledne a v úterý v létě dopoledne,
tam je to v zimě často i teď nesjízdné úplně,
jsou to ne sice hory, ale kopečky, než tam dojede sypač, tak to trvá třeba celý den
No…na to musi byt povaha. Sleduju na internetu holku, ktera si pochvaluje s detma uplnou samotu. Jak v zime sedi u ohne, tridi bylinky, ctou si, a treba tyden nevidi jinyho cloveka. Toho jinyho cloveka videj, kdyz jedou nakoupit. Zadny hospodarstvi teda nemaj, to by asi misto romantickyho cteni litala s palcakama kydat hnuj. No, ji to vyhovuje a ma to rada, umi to detem udelat kouzelny (pubertaky jeste nema). Uplne ji to nekdy zavidim, ten klid. Jenze mne by stacil vikend a lezu po zdi. Potrebuju denne ven a mezi lidi.
@Sadman píše:
Tak snad sis dala do idosu…Zitkova - Uhersky Brod, Vyskovec - Uhersky Brod. Prvni pripad…pet minut na prestup z busu na vlak, v druhem pripade tri minuty. Kdyz ti to rano ujede, dalsi jede az za dve, tri hodiny. To je stresujici vic nez operace nadoru z mozku. Vis, abys nekde s malymi detmi stihla byt do osmi hodin. No, good luck proste.
to bude super až bude jezdit tím autobusem s miminkem v kočáru na poradnu do Brodu, když jí ten bus ujede, nebo když v buse už jeden kočár bude, tak bude muset také čekat na ten další za dvě hodiny, návrat domů to samé
tak jestli tohle chce někdo podstupovat dobrovolně, tak má mou velkou úctu kvůli odvaze
![]()
@olivovyolej píše:
Muzou si slibit, ze se odstehuji az budou deti velke a nebudou je tim omezovat. A pani si mezitim udela ridicak a ma 18 let na to zkouset kondicni jizdy. A nebo si muzou poridit chatu a travit tam co nejvic casu.
To můžou. Muž asi bude muset ustoupit kvůli dětem. Kdybych byla na jeho místě, asi bych těch 18 let byla nešťastná. Ufff - já jsem se s partnerem, co chtěl žít ve městě naštěstí štíhlá rozejít před dětma, takže si takový nesoulad míč neumím představit.
@Zmatka píše:
No…na to musi byt povaha. Sleduju na internetu holku, ktera si pochvaluje s detma uplnou samotu. Jak v zime sedi u ohne, tridi bylinky, ctou si, a treba tyden nevidi jinyho cloveka. Toho jinyho cloveka videj, kdyz jedou nakoupit. Zadny hospodarstvi teda nemaj, to by asi misto romantickyho cteni litala s palcakama kydat hnuj. No, ji to vyhovuje a ma to rada, umi to detem udelat kouzelny (pubertaky jeste nema). Uplne ji to nekdy zavidim, ten klid. Jenze mne by stacil vikend a lezu po zdi. Potrebuju denne ven a mezi lidi.
já bych zešílela, bydlet a žít takhle
@Zmatka píše:
Sledujes…takze FB ci IG. Realita je jinde, beztak tam breci ![]()
@Sadman píše:
Sledujes…takze FB ci IG. Realita je jinde, beztak tam breci
Hele třeba ne. Já bych zešílela ve městě. Nesnáším to. Žiju ve vsi s 26 lidma. Toužila jsem po tom od dětství. Můj muž se tady narodil a vyrostl. Jsme úplně šťastný. Musí na to bejt povaha.
@Sadman píše:
Sledujes…takze FB ci IG. Realita je jinde, beztak tam breci
To si u ni nemyslim, dela s detma hromadu krasnych aktivit a zni, ze zije naplneny zivot.
@Eva2610 píše:
Hele třeba ne. Já bych zešílela ve městě. Nesnáším to. Žiju ve vsi s 26 lidma. Toužila jsem po tom od dětství. Můj muž se tady narodil a vyrostl. Jsme úplně šťastný. Musí na to bejt povaha.
A co ti vadi na meste? Jsem zvedava, je to zajimavy tema ![]()
@Zmatka píše:
A co ti vadi na meste? Jsem zvedava, je to zajimavy tema
Úplně všechno. Hluk, výfukový plyny, málo zeleně, hodně lidi. Když jdu do parku, je tam hodne lidí. V noci tam není tma. I v noci je tam hluk. Já jsem ve městě vyrostla a dost jsem tam strádala. Pak jsem teda ještě v jedné životní epizodě žila v okresním městě s partnerem, ale prostě to nešlo. A úplně chápu, že zase pro někoho jinýho je děsivá představa život na vesnici.
@stinga píše:
já bych zešílela, bydlet a žít takhle
Děkuji
zjevně to tam znáš. Tahle recenze pomáhá. Hele do tohoto ne.
Ja bydlela dvacet let skoro v baraku na okraji mesta. Priroda, do krajského mesta co by kamenem dohodil, deset minut pesky na tramvaj. Zdalo se to jako ráj ![]()
Ale ono se ten ráj rychle zají, kdyz nejsou penize na pořádný dům nebo kdyz chce clovek vse delat „na svém ".Jestli tvuj muz chce i topit drevem a "byt soběstačný“, tak je to denodenni dřina. Dokud si nezatopis, v baraku 13 stupňů, odjezd na vikend neexistuje, o dovolené si muzes nechat zdat. Zvirata potřebují krmit a obstaravat, na noc zavřít, rano otevřít. Cele léto zavařovat a skladovat potraviny, připravovat seno, na podzim dělat dřevo, v zimě denne zatapet, aby ti neprimrznul zadek k toaletě, odhazovat snih a dalsi srandy. A to nemluvim o neustálém bordelu, ktery se zanášel až do ložnice (hnuj, slama, seno, prach, zrní, aby ho nesezraly myši, kolikrat mladata, kdyz se zjara hodně ochladilo, nebo kdyz byly nemocný..no už nikdy)
Reknu ti, ze nebyl krasnejsi pocit, nez kdyz jsem po prestehovani do paneláku po praci zasla s holkama na kafe a vecer jen otocila knoflíkem na radiatoru a sedla si ke knížce ![]()
Pokud chceste klidek ba odpočinek, pořiďte si tam chajdu.
Příspěvek upraven 13.01.24 v 16:10