Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@lucynka25 píše:
Vim, ze rikali, ze mi priste vrati penize..ale to byl rok 2013,no klidne tu snurku koupim to me nezabije za vidinu 4.tis. kupovala jsem v Alze..
jinak jsem si taky myslela, ze je to kvalita, ale moc to teda nevypada 1.jsme mela 7.7.2013,druhy 19.11.2013 a ted bude 3. no uz to nechci a to mi nikdy nespadl, mam ho jen doma a furt v obale, ani skrabanecek
tak uvidime, vyslu tam manzela
Tak jestli to bude uz po 3ti tak to by mohli penize vratit, ja to pochopila z tveho prispevku, ze to jdete reklamovat po druhe..a co rekli na ty dve prvni reklamace, ze tomu bylo? ![]()
No byl by to teprve 3.kus..ten prvni uz pry nesel opravit tak mi dali uplne novy a zase je v pytli, proste uz nejde zapnout.. ![]()
@lucynka25 píše:
No byl by to teprve 3.kus..ten prvni uz pry nesel opravit tak mi dali uplne novy a zase je v pytli, proste uz nejde zapnout..
Ho vzdycky zavaris ne?
![]()
Ahojte, reklamovala jsem po 3 dnech od nákupu mikinu, obchodník do 30 dní zavolal, že reklamace je uznaná, že se mám stavit pro nějaký kupón v hodnotě té vrácené mikiny. Znamená to, že mi nemusejí vrátit peníze a mohou nabídnout v podstatě výměnu zboží? :-/ Díky za odpovědi
No pokud byla reklamace uznaná a neopravili ti to, tak máš právo na vrácení peněz. On to ví, ale samozřejmě chce aby jsi je u něho opět utratila a tak ti nabízí ten kupon.
@Syringa já bych řekla, že ty pokud ti je reklamace uznána, tak máš nárok na vrácení peněz, nicméně vím, že jako první je nabízena jiná věc než vrácení peněz, je to užnějakých 8 let co jsem reklamace dělala, ale myslím že v tomto se nic nezměnilo
![]()
@Syringa ano máš ze zákona právo na vrácení peněz. O jaký obchod se jedná? Není to náhodou CCC?
Omlouvám se zakladatelce, ale jak je to když do včerejška byla lhůta 30 dnů od podání reklamace fotoaparátu? Mohu dnes požadovat odstoupení od smlouvy a vrácení peněz? Zakoupeno červen 2014 a reklamace podána 2.7. 2015 a včera tedy skončila lhůta. Díky za rady
Jinak mám taky zkušenost, že jsem si „musela“ vybrat něco jiného, peníze vrátit nechtěli.
@HankaHK pokud jsi tam prokazatelně včera byla a reklamace vyřízená nebyla, máš nárok na vrácení peněz
@medunka23 díky za odpověď. zkusila jsem tam jít a uznali, že vrátí peníze, jen ještě musím dodat nabíječku a kabel, aby bylo vše kompletní, jelikož to jsme na reklamaci neposílali.