Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano objednala jsem respirátory 50ks at máme do obchodu. a objednala jsem čtyři balení roušek pro děti, doma ještě mám i roušky asi 150ks. Nosit roušku několik měsicu, stříkat ji dezinfekci bleee… respirátor jsem si říkala že asi stříknu dezinfekci a použiji třeba dvakrát třikrát do obchodu, ale roušku za necelou korunu fakt nee. Dětem do školy dvě na den aby měli minimálně.
@martina.se píše:
Teď zrovna na ČT 1 říkali, že stačí přejet desinfekci a nechat vyschnout. Dělám to tak i s normlani rouškou a drží mi od března
někde jsem četla alpu do rozprašovače a postříkat. To budou všichni jak ožralý. ![]()
Já dětské jednorázové roušky peru v pračce, i po vyprání vypadá jako nová. Tak zkusím co udělá pračka s respirátorem
Covid jsem měla, takže o funkčnost respirátoru mi tolik nejde.
@Anonymní píše:
Ne, nebudu kupovat, budu nad párou vyvářet nano roušku. Mám covid krátce za sebou a těšila jsem se, že alespoň 3 měsíce nebudu tolik hrotit respiratory, ale bohužel
Jenze o nanorouskach uz neni v narizeni ani slovo…
Nebudu. Mám nanoroušky, na celé respirátory jim zvysoka kašlu.
Respirátory jsem koupila pro manžela - 5 ks bílých. Ještě chci sehnat pár černých, ať není vidět opotřebení. Respirátory bílé jsem dostala v práci, tak budu používat je. Ústenek mám hafo jak z práce, tak jsem koupila někdy v létě pár krabic, když byly za pár korun.
Nehodlám po každém použití respirátor měnit. Co by na to řeklo životní prostředí. Navíc nedomnívám se, že všichni, dodržují správnou hygienu při nasazování a sundávání.
Osobně ho budu mít v práci (jen když jdu na WC, kontakt s klienty či kolegy), do obchodu, max. k lékaři. MHD nejezdím - jdu pěšky nebo jedu autem.
Stejně to vidím maximálně do dubna. Pak lidi začnou držkovat, že mají opary, vyrážky apod. Už bude teplo, tak v tom bude k nevydržení. Teď, když je chladno, tak se to ještě dá.
Osobně se řadím k těm, kteří nevěří, dvě roušky či respirátor výrazně pomohou. Spíš to opravdu vidím, že potřebují vydělat prachy.
Když to shrnu, tak budu za čuně.
Mame doma par kusů, budu nosit dokud neupadnou gumičky a je mi to někde. Dite to mit nemusí a chlap ma z práce ffp3 s vydechovym ventilem a ten jim zase není dost dobry, tak ať jdou někam
@Neuz píše:
To je pravda.
@Neuz píše:
To je další pecka. Chtěla jsem je pro dítě do školy. Nechci ty chirurgické.
@Simonetie píše:
Ahoj holky, chci se zeptat. Kupujete respiratory a roušky a budete stále kupovat? První vláda řekla, že se slevni aby byly lépe dostupné, jenže co teď se zvedla poptávka, tak jdou ceny nahoru. Tak kde je to slevňování?
Respirátor nosím od začátku..látkovou vůbec a chirurgickou taky ne, protože tam zjevně vidím že nepřiléhá. Takže u mě nic nového. venku nákrčník. Tu spotřebu respirátorů nemám tak velkou. V práci vlastní nenosím a pak je čtvrt hodka nákup. Jiné interakce, kde bych ho nosila nemám.
Mám nanoroušky, asi 100ks plus 20 speciálních dětských, plus dezinfekční sprej na nanoroušky. Vždy po použití postříkám, a vydrží tak 3-4 dny, pak beru novou ![]()
Roušky kupuju už delší dobu, respirátory jsem teď taky objednala asi 60ks/650 Kč. Ale tím taky končím, nemíníme podporovat vládní byznys.Do obchodu a na cestu do práce to stačí. V práci na Covid jednotce dostáváme resepirátory vždy jeden na směnu. Rok jsme nosili látkové roušky a nevadilo to, teď zase změna, hotový Kocourkov.
Budu měnit dle potřeby, ale určitě ne každý den, myslím respirátory.
Stejně to bude k ničemu, co slyším od kolegyň, nėkteré už Covid prodělaly dvakrát a i ty co se nechaly očkovat ho během týdne či 14 dnů chytly taky.
Respirátory nás Covidu nezbaví, někde už jsou vyprodané a už vidím, jak si naše babi s dědou objednávají tyto pomůcky přes net, když jsou zcela neznalí počítačové techniky.
A Ti co budou mít jeden respik na půl roku, no potěš koště.
To, co si tam nachrchlají, násoplí a já nevím co ještě, pak to požmoulají v kapse, nóó… ![]()
Pěkně to vymysleli, Ti nahoře ![]()
My jsme objednali s předstihem. A musím říct že naše vláda se vyznamenala. Vše svědků na lidi, ale v podstatě nicrm nepomůžou. Odmitnou pomoc z Německa. Ceny rizsek a respirtoru nehlidaji.
Kasne, ze to lidi budou nosit furt.
Já nosím už od podzimka roušku dotovanou stříbrem. Uvnitř má kapsu a v ní mám nanofiltr - peru, střídám dvě a nano mám jen na jeden den.
Akorát teď nevím, jestli to bude někdo kontrolovat a bude mi věřit.
Respirátory mám taky a pořád mám jeden u sebe - rouška mi může upadnout na zem…
Myslete si co chcete, ale jsem potenciálně smrtelně ohrožený - nějaká ta chronická nemoc a nadváha a manželka a tchýně s tchánem jsou onkologičtí pacienti. Lidi, co na to v obchodech a MHD kašlou mě dost s_rou.
@Aliik píše:
Mám nanoroušky, asi 100ks plus 20 speciálních dětských, plus dezinfekční sprej na nanoroušky. Vždy po použití postříkám, a vydrží tak 3-4 dny, pak beru novou
Mam obavy, ze je docasne odlozis do skrine ![]()
@Neuz píše:
No krasny, další změna bez informace. Kdo se v tom bordelu mam vyznat…