Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chci se zeptat. Kupujete respiratory a roušky a budete stále kupovat? První vláda řekla, že se slevni aby byly lépe dostupné, jenže co teď se zvedla poptávka, tak jdou ceny nahoru. Tak kde je to slevňování? ![]()
Já jich pár doma mám, osobně budu asi to čuně, co to bude nosit měsíc
.
@Simonetie ne, nekupuju. Mám tedy jeden pro sebe hodlám ho nosit celou dobu, stejně jako roušku a pár ks pro chlapa a nejstaršího syna, protože ten jezdí MHD atd. Ale pro muže jen proto, že bude chodit do obchodu, jinak byhc ho taky neporizovala
@Anonymní píše:
Já jich pár doma mám, osobně budu asi to čuně, co to bude nosit měsíc![]()
.
Já mám roušku od března, ještě žije
a vůbec se za to nestydím
Jo, budu. Tak ona to neprodává vláda, že? Kupuji je pro naši rodinu, že v tom vidím význam, ohrožuje na covid, ne vláda. Pokud v tom význam nevidíš, nos to, co doteď, nebo kup jeden a nos ho jak klobouk.
Ano kupujeme, včera jsem koupila v lékarně roušky, jedna stála 11,90Kč, dneska prý přijdou respirátory. V zaměstnání dostaneme od zaměstnavatele. Přítel pracuje doma, nakupovat jezdím sama, tak jich pár musím vždy mít, a když dojdou přikoupím. Děti nemáme, takže pro děti to nemusíme řešit.
Včera jsem kupovala. Spíš tedy hlavně pro rodiče, kteří jsou oba momentálně nemocní a chodí po doktorech. Příteli jsem objednala černé, ať dýl vydrží
. No a sobě jsem musela před chvílí objednat dvě nanoroušky, protože respirátor mi všude plandá, nesedí mi kolem nosu a v mém případě určitě nemá tu funkci co má mít a hádat se s nikým nikde nehodlám
Ano, kupuji. Jsem těhotná a chci se co nejvíce chránit. Koupila jsem za 10 Kč za kus.
Objednala jsem teď slušnou zásobu na netu. Jako ty ceny mne upřímně štvou, když čtu, za kolik se to prodává v Rakousku, Německu. Nehodlám je používat na jedno použití, tolik peněz do toho pravidelně sypat nebudu. Ale přijde mi nechutný nosit jednu roušku, respirator x měsíců v kuse, to bych si mohla na ksicht naplácnout nepraný kalhotky, když do toho furt prskám… Takže budu vyhazovat po pár dnech, podle potřeby.
Taky nebudu pořád kupovat. Tento systém se mi nelíbí, ale co člověk nadělá.
Rousky jsem koupila za necelou korunu kus a respirator po 7 kc. Rousek mam nekolik set a respiratoru jen par desitek. Radsi vezmu 2 rousky
@Pegus píše:
Ano, kupuji. Jsem těhotná a chci se co nejvíce chránit. Koupila jsem za 10 Kč za kus.
A právě vám těhotným by to vláda měla zvláště proplatit. Přeji hodně štěstí přivést dítě do tohohle světa. ![]()
Ne, nebudu kupovat, budu nad párou vyvářet nano roušku. Mám covid krátce za sebou a těšila jsem se, že alespoň 3 měsíce nebudu tolik hrotit respiratory, ale bohužel
Co jineho mi zbyva?
Koupila jsem 200 bilych a 100 cernych na Alliexpres. To uz jsem rozdala po rodine, neco jsme si nechali. V patek jsem objednala dalsi zasobu i kolegynim. Ze ony neumi nakupovat na Alliexpres.
Chci normalne chodit do prace, fungovat a nebudu se nikde hadat.
Nakoupila jsem par ks. Mame covid ted za sebou, takze snad mame ted pokoj. Budu nosit jeden treba tyden. Prikupovat budu az ceny zase klesnou.