Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Silky123 píše:
@ashaHolky, zkoušela jsem psát azbukou, měla jsem ruštinu jen tři roky, ale ještě si ji celou pamatuju a dokonce i čtu![]()
![]()
To nezapomenes, to je nadosmrti ![]()
A co takový to dlouhý lízátko…? pamatujete? benátová tyčinka nebo jak tomu říkali, když se cucalo, tak se z něj udělala taková špička, mělo na sobě takový barevný čáry podélně, bylo výborný, takový ovocný ![]()
A mně naši na pouti jednou koupili lízátko ve tvaru dudlíku, jsem chtěla zelený, pak jsem blinkala ![]()
@Tarinka jo jo je to ono, já měla s červenýma a bílýma trojúhelníčkama a kámoška tyhle kroužky, himl já mám pamět, no ale jen na kraviny, důležitý věci mi unikají ze dne na den ![]()
@asha píše:
To nezapomenes, to je nadosmrti
a já to zapomněla
. Mám doma pár dopisů, co jsem si psala s Ruskou a už je nepřečtu ![]()
@tinuš píše:špalek?
A co takový to dlouhý lízátko…? pamatujete? benátová tyčinka nebo jak tomu říkali, když se cucalo, tak se z něj udělala taková špička, mělo na sobě takový barevný čáry podélně, bylo výborný, takový ovocný
@78mamina píše:
A muj otec kouřil clejky za 7kčDěda startky bez filtru za 4kč, chleba stál 4.20,mléko 2kč a pudinkový prášek 0,40haléřů
![]()
Oprava Clejky stály 6Kčs a bylo už i plnotučný mlíko za 3,10,a než bylo sáčkový stálo 1,80 a benzín za 2Kčs. Rohlík za 0,30Kčs, kilo bůčku za 18,00krkovice za 20,00.Máslo za 10,00.Měsíční jízdenka na vlak 14,00 Kčs(dnes stojí960Kč)
@tinuš píše:
@Tarinka no potěšila jsi mě, že to znáš, ale hlavně, že jsi to podle toho popisu identifikovala![]()
Taky to znám, možná i mám doma, tedy u rodičů. Kdybych neseděla u sebe v obýváku, ale u našich, už jsem ve skříni a hraboším. Máme tam po mně a po bráchovi hraček plnou skříň, nic se nevyhodilo. A teď si s tím hrajou naše děti, když k nim přijedeme na návštěvu
.
@asha píše:
Gumova panenkaMela 30 cm. Pak jeste byl Krystof, ten byl mensi.
http://www.oldtoys.cz/…d/3338_v.jpg
Tak to byla moje panenka Alenka a měla jsem ji moc ráda. Pak ještě třeba sádrová
zvírátka. Měla jsem jich plný kufr. Nádhera! Všechno bylo jako živé.
@bamba píše:
Oprava Clejky stály 6Kčs a bylo už i plnotučný mlíko za 3,10,a než bylo sáčkový stálo 1,80 a benzín za 2Kčs. Rohlík za 0,30Kčs, kilo bůčku za 18,00krkovice za 20,00.Máslo za 10,00.Měsíční jízdenka na vlak 14,00 Kčs(dnes stojí960Kč)
Tak já to pamatuji takto ![]()
A takovou píšťalku, která měla na konci košík s balonkem a když jsi foukala, tak balonek lítal ve vzduchu ![]()
A taky si pamatuju, jak mamka nemohla pro nás sehnat pláštěnky, tak koupila průhledný ubrus a ušila nám je. Bráchovi ji olemovala modře a mně tuším červenou. Byla pomluvená, že nakupujeme i pláštěnky v Tuzexu ![]()
Tak mmch měli výborný čokolády za 1 Bon ![]()
@Leny77 píše:
A takovou píšťalku, která měla na konci košík s balonkem a když jsi foukala, tak balonek lítal ve vzduchu
jojo, to nám naši taky vždycky kupovali na pouti ![]()
@asha
Holky, zkoušela jsem psát azbukou, měla jsem ruštinu jen tři roky, ale ještě si ji celou pamatuju a dokonce i čtu