Režim miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1362
23.12.15 09:25

@Niemeyer Jen tak dál :) super a samozřejmě jak píšeš, hlavně ZDRAVÍ!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
7.1.16 15:20

Ahoj, tak hlásím, že si dal malej asi předsevzetí:) od nového roku spinká od půlnoci(nebo respektive od jedné, dvou ráno) do osmi do rána! :)

a ještě jsem se chtěla zeptat, kdy je nejlepší, aby přes den spal (spí mi v kočárku, tak kam zařadit procházku..)

jezdíme dvakrát denně a beru ho vždy po jídle a po odříhnutí, protože po jídle s ním nemůžu cvičit ani hýbat a zároveň je bdělý, takže procházka ho uhoupe a někdy i uspí…

je to tak dobře? :) já jen, jestli si s ním třeba po jídle nemám víc hrát místo procházky, když tedy bdí… ale on je po tom krmení, i když si odříhne, ětšinou takovej divnej…chce spíš dudlíka a dudl, je takovej nevrlej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.1.16 16:24

@Niemeyer Starší mi spal taky přes den jen v kočáře. Jezdila jsem s ním vždy, když byl čas na spaní. Takže po 2-3 hodinách bdění (podle věku) - dostal najíst, vyměnila jsem mu plínu a šli jsme ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
7.1.16 16:35

Aha, tak proto mi v kočáře, když jsem ho vzala hned po jídle, nespal.. byl vyspaný…nechtělo se mu asi:)

u mě je blbý to, že :

• musím s ním cvičit a to nesmí být hned po jídle a taky ne těsně před jídlem, protože to už je nevrlej
  • musím odsávat a to musím začít nepozději půl hodiny před krmením, abych mu stihla odsát plnou dávku (že bych měla odsávat ještě v mezidobí, abych zvýšila laktaci, o tom ani nemluvím..to fakt nevím kdy) a během odsávání tu půl hodinu nezvládnu dělat naprosto nic co vyžaduje dvě ruce..

někdy trvá odsání i hodinu

• někdy samozřejmě musí spát a zároveň s ním chci jít ven

a všechny tyto činnosti by se měly stihnout mezi danou tříhodinovkou, hlavně nevynechávat cvičení a cvčit tak, aby nebyl ani plnej, ani hladovej ani unavenej a přesto stíhat odsát na krmení eho dávku a udržovat laktaci

včera jsem říkala svému chytrému příteli, ať mi vymyslí plán, kde budu vše stíhat a vše na sebe bude logicky navazovat… a on mi řekl, ať si přilepím odsávačku na prso leukoplastí, že pod kabát se to schová… :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
7.1.16 16:43

Tak pokud mas takhle narocny denni program, tak bych se na dve prochazky denne vyprdla. Jedna bohate staci a to v dobe, kdy obvykle spava (treba po „obede“)-najedetet im na dobry rezim do budoucna.
Nevim jestli jsi to psala, ale proc odsavas misto kojeni?

• Citovat
  • Upravit
4655
7.1.16 18:58

Jj, jednu procházku vynechám, ale i tak mám ten režim docela napjatý…je to hodina během které se místo procházky můžu najíst, vykoupat - nebo teda odsávat.

@Lutonka malej nepije z prsu, v porodnici se naučil na flašku (je nedonošený) a už nešel přeučit. Z prsu jinak sát umí, ale nechce, vzteká se, přiložím ho a pokud má hlad, trochu vytáhne (a na noc mu to stačí) ale jinak z jakýchkoli okolností saje z prsu (a to ještě jen z jednoho) třeba jen minutu a po minutě se z nějakého nepochopitelného dvodu začne vztekat a nevzal by to do ust…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
7.1.16 19:37

@Niemeyer Aha,takže klasická kojenecká lenost-v momentě kdy už to z prsu teče pomaleji, tak ho to nebaví..Šlo by to přeučit, máš-li chuť, kontaktuj lp v místě bydliště. Ale to není jádro problému..

Prvotně bych neodsávala vždy takhle na příští kojení, ale abys měla pokaždé aspoň jednu dávku připravenou. Nebudeš pak v takovém časovém presu. Příklad-dáš mléko, chvilku si pohrajete, zacvičíte, pak půjdete ven kde se vyspí a po návratu nemusíš plášit s odsáváním, ale budeš mít dávku v lednici.Tu mu dáš a pak ho necháš spokojeného na dece a budeš v klidu odsávat.

• Citovat
  • Upravit
4655
7.1.16 19:44

Díky, zkusím to..já mu nerada dávám takhle z lednice, když je čerstvé, mám to nejradši, ale pravdu samozřejmě máš..nebudu v presu a lepší mateřské z ledničky než třeba umělé kvůli tomu, že neodsaju včas.

s tím přeučením je to zajímavé… já teda upřímně ani nevím jestli přeučovat chci…kojení mám ráda, ale i za tu minutu co se snažím ho u prsa udržet, mě z toho polosedu bolí záda. takhle odsaju a - nevím jak dlouho se průměrně kojí - má stovku vypitou z flašky na ex za dvě, max tři minuty. odříhnout a hotovo… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
7.1.16 19:59

@Niemeyer Nojo ale musíš k tomu připočítat čas strávený odsáváním. Většina dětí je nakojená do 20ti minut, v tomto věku i do 10ti. Polohu si musíš najít takovou, aby ti to bylo příjemné.

• Citovat
  • Upravit
33005
7.1.16 20:14

@Niemeyer Chápu to správně, že z toho neprobuditelného mimina přes den se stalo během tří týdnů mimino, které přes den usne jen v kočáře?

Na ten time management si budeš muset přijít sama. A počítat s tím, že se to bude měnit, jak se bude měnit režim dítěte. Ono každému vyhovuje něco jiného. Já mám svůj systém a když je doma sám chlap se stejnýma dětma (pravda, on malou nekojí), tak si to dělá tak jinak. Přitom děti musí jíst a spát stejně, to se nějak nemění.

Určitě bych při nedostatku času zkrouhla tu jednu procházku. A přiznám se, že ač jsem velká zastánkyně kojení, tak nevím, jestli bych na nějaké dlouhodobé odsávání měla nervy (a čas). Ale je fakt, že já horko těžko odsaju tak maximálně 30 ml z jednoho prsa.
To jsi fakt dobrá, že to takhle dáváš.

A jak správně popsala @Lutonka . Vzteká se Ti u prsa, protože to neteče samo a musí makat. Pro srovnání, devítiměsíční se mi teď podařilo propašovat flašku s UM, savička dvojka a chudák se zalykala, protože na takevej tok prostě není od prsa zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
7.1.16 20:19

@Svistice nene, t byla náhoda, že dneska moc nespal. dopoledne jo, to vytuhl, ale odpoledne ne, to vytuhl až teď, umtej a nakrmenej tu chrápe:)

aha, tak ono mu to neteče tak dobře jako z flašky, no jasně:) nevim, říkala jsem si, že to vydržím třeba hodinu a budu mu to nutit, ale vydržela jsem ten řev tak čtvrt hodiny a vyměkla… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.1.16 20:26

@Niemeyer To chápu. Já teda řeším opačný problém. Potřebovala bych, aby si madam občas vzala flašku a ona jen ji vidí, tak hysterák. Prso je prostě prso. Taky ho raději dostane, než tu psolouchat jekot. Ona už je teda navíc ve věku, kdy se začíná umět osobnostně prosazovat a opravdu se vztekat. Období vzdoru bude oproti synovi asi o dost náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
7.1.16 20:36

@Svistice páni, tak to nezávidím :( asi bychom obě měly být důslednější, dokud je čas a ti malí se ještě tolik neprojevují jako tomu bude třeba o pár měsíců později:)

já bych hlavně s kojením musela zvýšit laktaci…možná by se to během pár dní zvýšilo samo, ale ted ani neodsaju jeho plnou dávku a musím dokrmit um z flašky. tak mám spíš naběhnuto na to se na to vykašlat… že to vydržím ještě tři měsíce, pokd se mi laktace nezvýší tak, že by měl na jedno odsátí dost - což zatím nemá, tak to asi bude postrádat smysl, až bude o pár měsíců starší, tak už ten rozdíl ve vitamínech - um a mm pro něj nebude takový a nebude mi líto přejít zcela na ten sunar…ale ještě přád to nechci vzdát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.1.16 20:43

@Niemeyer Tak u nás akce prso/flaška je jen začátek. :lol: A zrovna u tohodle tu „výchovu“ hrotit nebudu. Až dospěju do k rozhodnutí, že prso nedám, tak jí ho nedám. Teď má ještě v rámci občasných záchvěvů separačky a neustálého růstu zubů vcelku nárok dožadovat se ožužlávání maminky.
Navíc máme ozkoušené, že pokud nejsem v dohledu, tak to přežije i bez prsa a celkově tatínkovi takové ciátry jako mně nedělá. Je to pěkná opice. Holky jsou prý na výchovu těžší, protože jsou mnohem chytřejší než chlapečci stejného věku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
7.1.16 20:53

@Svistice tak ty to dáš, až bude třeba, o tom jsem přesvědčená 8)

nj, mě se taky zdá, že holky víc fňukají, cíťovíďo a tak, než kluci… ale ono se to pak srovná, holčička bude nosit ze školy jedničky a kluk se začne prát a být drzý na paní učitelku..:)

ale teda jak jsem vždycky holčičku chtěla, tak teď bych klidně měla ráda i druhé dítě kluka:) nemyslela jsem si, že k tomu někdy dospěju:) ale tak jsou to zlatíčka at je to holka nebo kluk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí