Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@sisa03 píše:
@marketak5 t
To jsem ráda, že nejsem sama. Pořad mi připadá, že pije nějak málo. Zkusila jsem ho zvážit před a po kojení. Ale vváha trochu skakala, tak nevím. Vyšlo mi něco přes 100 ml. Kdyby tak pil celý den, tak by to bylo kolem 700 ml. Myslíte, že je to dost. Váží 5020g. Zítra jdeme na poradnu, tak se modlim, aby měl krásný přírůstek.
100 ml je na jedno kojenií ze šesti denně při pěti kilech naprosto ok… podle výpočtů má mít pětikilové dítě 85 ml na jedno kojení!
malej má ted čerstvě pět kilo a někdy dá stovku, někdy osmdesát a někdy jen 75 ![]()
@marketak5
Taky máme problém s usinanim. Přes den to řešim, tak, že ho hušam v kočárů, jezdím v pokoji přes okraj koberce. No blázen. A večer ho uhušam na rukách. Dost se nám teď osvědčilo, že ho jakoby chytim do ttakového dětského plochého polštáře a on je jakoby v tunelu a tak ho uhušam na rukách, nebo na kolenou. Škoda že je zima to bych s ním pořad jezdila venku. A mysliš si, že když ubinkava, tak se napil moc. I když si odřihnul? Nebo je to tím, že si víc hraje, začal si přitahovat nožičky a vůbec sebou pořad šíje. No modlim se zítra za tu poradnu, ať dopadne dobře prosííím.
@Niemeyer
Tak mysliš, že je to v pořádku? Snad máš pravdu. Škoda, že nemá na čele nějaký displej, který by ukazoval už mám dost. To by bylo…
@sisa03 píše:
@Niemeyer
Tak mysliš, že je to v pořádku? Snad máš pravdu. Škoda, že nemá na čele nějaký displej, který by ukazoval už mám dost. To by bylo…
myslim ze je to v naprostem poradku. malej pet kilo nikdy nevypije vic jak stovku, max 110 a ma dost… a staci mu 75. pri 70 uz fnuka, ze je to malo… to jo..
ja obcas odsavam, kojim jen v noci. je to pracny, ale na krmeni z flasky je hned videt kolik vypije. Mam digitalni vahu a teda jak vazi je bohuzel fakt jen orientacni. Jednou zvazila pred kojenim 8,300 a po kojeni 8,250 ![]()
a obcas dam z flasky sunar. Je fajn videt, kolik ml vypije, to jo…
Jinak ja se ho ted hodinu pokousela vzbudit a neslo to, usina mi tu na ruce, na brisku, pri hran. spi, spi..:))) tak ted bude buzeni, cast dva ![]()
@Niemeyer tak to je drsny
no můj chlap byl na buzeni machr..vzdycky s malym jakoby cvičil, protahoval a dělal kraviny a pak se probudil, ale ten tvůj bude teda jiný eso ![]()
Ed se mi ho tedy podarilo vzbudit na jidlo a po jidle je cily.
Asi, ze se musi snazit a cucat.
Ale fakt, co pomaha na buzeni? Ja ho davam na brisko, lochtam na nohou, lochtam docela brutalne na hrudnicku, mluvim, pustim hlasite televizi (ale zas ho nechci lekat) hazim si ho pres rameno, taky cvicim, porad do nej nejak stoucham..dokonce i kdyz mu mackam body z Vojtovky, tak to s nim moc nehyba ![]()
@Niemeyer Tak to nevim, u nas to nebylo tak strasne jak popisujes to buzeni..me se budi pri prebalovani. treba na chvili svleknout, aby mu bycho chladněji (ale ne zima samozrejme). Chudak, ten je dobre spavej. To je jak trapeni nevinatek co..ale je to potreba, aby se to otocilo a mohl spat celou noc (tak jak ted ve dne).
Svlect bych ho mohla, to mas pravdu..aspon bych ho mohla vazit, nesnasi byt svleceny a na vaze vzdy rve, to me vlastne nedoslo:) dik!
@marketak5 Na poradnu jdeme na jednu hodinu, drž nám palce.
@Niemeyer píše:
Ed se mi ho tedy podarilo vzbudit na jidlo a po jidle je cily.Asi, ze se musi snazit a cucat.Ale fakt, co pomaha na buzeni? Ja ho davam na brisko, lochtam na nohou, lochtam docela brutalne na hrudnicku, mluvim, pustim hlasite televizi (ale zas ho nechci lekat) hazim si ho pres rameno, taky cvicim, porad do nej nejak stoucham..dokonce i kdyz mu mackam body z Vojtovky, tak to s nim moc nehyba
Teda to máte dobrýho spavce!! Náš kluk byl takovej taky, ale jen asi první měsíc (žloutenka) a byl to boj. I laktační nad námi kroutila hlavou, že takhle „nevzbuditelný“ miminko ještě neviděla. Váš je ale starší, nečekala bych, že to bude takovej boj
Budeš muset sama přijít na to, co na něj nejvíc platí.
@marketak5 Ahojky, tak Kubík přibral za 10 dní 200g, Dr. říkala, že by mohl přibrat více. Ptala se kolikrát kojime a tak. Ale jinak nic. Že když neřve hlady, tak dobré. Tak přibírá pomalu, ale hlavně, že aspoň něco né? A to že dává u pasení koniku trochu nalevo, tak se na něho dívala a říkala, že zvedá krásně, jen ty krční svaly musí ještě trochu zesílit. Že má do tří měsíců čas. Tak snad dobrý!?
@sisa03 Jo to máš super! Přibírá akorát. Jako ano, některé děti přiberou víc, ale na tom nezáleží. Hlavně taky mohl víc vyrůst do délky
to pak se může stát, že dítě téměř nepřibere, ale vyroste. Nicméně vy jste krásně přibrali. A že pasete je nádhera, náš má 3m a moc nepase..vůbec se mu nechce. Hlavu drží když je v jiných polohách, ale na břiše ji nezvedá. Někdy jo, ale málo..