Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
Jeje , datum je to krásné
![]()
Judit , na utz beru manžela na takové ty „velké“ - ve 12tt, 19tt, ale vlastně - proč ne i jindy, že ![]()
My dnes konečně oznámili těhotenství našim, v pravý čas. Teď večer koukám do zrcadla a začínají se mi dělat strie - to teda brzo
V minulém těhu jsem měla trochu, jen na konci, takže jsem vyšla docela nepoznamenaná, teď teda čumím
![]()
Teda, koukám, že jsem v 17. týdnu, to letí, za chvíli máme polovinu těhu za sebou ![]()
Holky vy co už máte děti, fakt vás obdivuju, že to zvládáte. Já jsem pořád vyřízená… ale co jiného vám zbývá, že? ![]()
Simi: To máš teda velké odstupy mezi kontrolami, na zbláznění co?
Judit: No já neberu partnera, respektive jsem se před screeningem v prvním trimestru zeptala, jestli chce jít se mnou. A on prej, ať se nezlobím, že lítat po doktorech není nic pro něj
Já ho znám, tak mi to bylo předem jasné… ale považovala jsem za slušné, že se zeptám.
Handah: Až tak pozdě jste to oznámili? Strie zatím nemám, ale taky mám jen malé břicho… jak se znám, určitě se mi udělají ![]()
Holky brňačky, četla jsem dnes na nějaké diskuzi, že v Bohunicích měla holčina problém s kojením a sestřičky ji jen seřvaly, nic jí nevysvětlily a měla z toho akorát depky… no čím dál víc uvažuju o Ivančicích, prý je tam spíše rodinná atmosféra, statisticky jim to vychází na necelé dvě rodičky denně. Psala o nich myslím Jaška, ale nemáte nějaké reference?
Já to mám do Bohunic 10 km a do Ivančic 14
A cestování na kontroly před porodem mi vyjde nastejno (kdybych náhodou musela jet MHD).
chuanitka , no, my čekali na výsledky screeningu a pak to nějak rychle uteklo ![]()
CHUANITKO, můj doktor dělá UTZ jednou za 2 měsíce v těhotenství,jinak se o mě stará sestra
Holky já začínám v týdnu 20. týden,takže budu mít půlku za a před sebou
![]()
Judita74 píše:
holky hlásím se po delší době.
Musím říct,že mi taky občas pobolívá v bříšku i píchání občas cítím.Na pohyby se těším,až přijdou a závidím kdo už to pocítil,ale taky se dočkám.
Na UTZ jdu až 21.5 tak se nemůžu dočkat,až ho uvidím.Berete sebou i svoje partnery?
tentokrát vezmu manžu až na ten velkej do porodky, to je lepší pokoukáníčko.
co se týče kojení, tak na to moc času není asi nikde. tak je tu ale spousta laktačních poradkyní a taky net. takže se neboj, nějak se to udělá
ad UTZ - jo v porodnici jsme čekali i hodinu a to jsem byla objednaná, takže myslím, že ty dva budou manželovi stačit.
UZT: S Terkou byl manzel tusim akorat pritomen ve 20tt a pak jeste co jsme jeli zvlast na 4D ve 22tt, jiank ne.
Tedka ve 12tt byli oba se mnou - Terezka porad chtela delat „hajinky s maminkou“ ale pak uz vykrikovala ze „maminka ma v břušku miminko“ ![]()
A planuji je jeste vzit na ten dalsi velky, ale v ramci prohlidky co mam UZT tak to jsou stejne takove rychlovky a tam sem snad ani nikdy chlapa nevidela ![]()
Ty brdo, ale fakt to leti strasne.. jak pisete ze uz budete nektere v pulce..
Si pamatuji ze s terezkou se to jakoze vic „vleklo“ tedka to fakt leti.. ani nestiham koukat v kolikatem jsem ![]()
Chuanitko: no ono opravdu nic jineho nezbyva. Ale musim rict, ze nejsem vyrizena ani tak fyzicky jako psychicky.. dvoulete decko - obdobi vzdoru - nic nechce, dela si to co chce
na vsechno odpoved, 100× reknes jednu vec a stejne si to udela po svem.. no mame veselo ![]()
chuanito, ono to mas vsude - treba narazis i na blbou sestricku v ivancicich… ja v bohunicich problem nemela, az najednu sestru byly vsecky ochotne a prijemne. ale na ty ivancice jsem slysela jen chvalu… zkus tady na mimcu mrknout na diskuze k porodnicim, treba tam o ni neco najdes…
kitty25: Ad kojení: já jako prvorodička si fakt naivně představuju, že mi to někdo vysvětlí
Ale asi si raději před porodem prostuduju všechny kojící servery, abych aspoň trošku věděla ![]()
Jeje: Pamatuju si období vzdoru od sestry (resp. od jejích dětí). Do té doby byla moc spokojená, jak jí to s malým jde… no a pak se „výchova“ zhroutila jako domeček z karet, dokonce ho jednou vrazila pod studenou sprchu, aby přestal hystericky křičet. Styděla se za to, ale pomohlo to ![]()
Cmelda: Na diskuzích je to asi tak: deset pochval a jeden negativná názor, prakticky u všech okolních porodnic. Asi se o to zajímám moc brzo a stejně bude nejlepší tam osobně zajet co… ale fakt mě děsí ta představa, jak se někde kroutím na chodbě, porodka plná a na mě nikdo nemá čas ![]()
kitty: Tý jo ![]()
A já pořád nic, teda vypadám jak standartní dvacetiletá holka ![]()

Ahoj holčinky, hlásím se po pár dnech. Měli jsme teď o víkendech nějaké oslavy a min. týden jsem byla s manžou na služebce, tak nebyl čas kuknout. Asi vše nedočtu, ale zahlédla jse nějaká pěkná břišulda.
Já pořád neměla nic moc, ale už se pomalu kulatím. Odpoledne pošlu fotečku.
Jinak zítra mě čeká superkonziliární UTZ, tak jsem zvědavá na pohlaví a samozřejmě hlavně doufám, že je mimi v pořádku. Jak se jinak máte? Doufám, že všechny ve zdraví těhotníte.
Mě poslední dobou trápí bolesti hlavy a to jsem na to před těhu vůbec netrpěla.
![]()