Poradna duly
Jana Čurdová
Teda ženské, vy toho moc nenakecáte.
To ve snažilkách si člověk na chvilku odskočí a už má problém dočíst.
No nic, tak aspoń stihnu dočítat.Jnak všem přeji krásný víkend.
halooo holky kde jste vsechny?…jsem myslela že dneska pokecáme a zrovna tu žádná nejste
…no já dnes večer odjíždím do Aše k přítelovo rodičům tak se ozvu až někdy po víkendu…tak se mějte krásně a odpočívejte ![]()
Tichule: NT je nuchal translucency nebo-li šíjové projasnění plodu. Přítomnost nadměrného množství tekutiny v podkoží v záhlaví plodu v 11. -13. týdnu těhotenství. Tento nález je spojen s vysokým rizikem postižení plodu Downovým syndromem, se zvýšeným rizikem výskytu vrozených vad (především srdečních) a genetických sydromů(ze slovníku fetální medicíny). Větší naměřené hodnoty znamenají větší riziko.
Plus ještě se dělají nosní kůstky.
Já jdu 6.dubna a manžela neberu, pracuje. Krom toho už tady může doktor říct, že se mu to nezdá podle toho NT(i když ještě nemá rozbor krve), tak nevím, jestli bych brala sebou potomka. Snad radši až na ultrazvuk ve 20. týdnu.
Díky Jenny, tak to už mám za sebou, kůstky i odběry jsou v pohodě. Můj gynekolog to dělá přímo v ambulanci. Jinak informace fakt vyčerpávající, šikulka.
![]()
Baby, vy toho tady vážně moc nenakecáte, tak si užijte víkend a já zkusím nakouknout jindy. papa ![]()
Ahoj děvčata,se nedivte,že tady nikdo není - některé chodí do práce a straší tam třeba od rána do večera,tak jako já
Mám dost a padám na hu.. Bolí mě dost břicho.Jak by ne,když jsem tak rozmlsaná a když mám volno,tak pořád polehávám.Což v práci nemůžu.
Objevila ještě jeden kočárek Je to Natalia by TAKO.Má barvu terakota.Holky všem přeju hezký víkend a zase se ozvu ![]()
TE.SS, taky pracuju, ale je fakt, že ne do večera, ale většinou do tří, čtyř.
Na kočárek mrknu, díky za typ. Taky přeji hezký víkend.
![]()
tichule , jj, ceny šátků jsou opravdu astronomické, ovšem kdybych tehdy tušila, jak moc jej využiju, asi bych tolik nešetřila ![]()
Baru , tak u mě to vypadá, že se hned v pondělí pokusím zavolat a protlačit k Polákovi, na toho Sobka jsem moc pozitivního nenašla.
Navíc - zde zajímavá diskuze o NT screeningu: ![]()
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Tak dobrou noc ![]()
Handach - tak jsem se dívala na ty doktory a ten, ke kterýmu jdu je na seznamu
Já být tebou, tak k Polákovi zajdu v pondělí s tím, že se chceš objednat a sestřičky ti rovnou vezmou krev a objednají na UTZ. Tak to bylo i u mně. A na jaké číslo si do fakultky volala? toto - 588 444 463
Já teda nepracuji, ale jsem s malou doma. Když je pěkné počasí, snažím se být s ní venku a nebo zajistit nějaký program než přijde táta z práce. Dopoledne si dám s malou většinou ještě šlofíka a večer odpadám s ní.
Handah: Honzíka jsi nosila v šátku od narození? A jak jsi ase naučila vázat šátek, byla jsi na nějakém kurzu?
Ahoj,
Barulátko , můžu se zeptat na jméno toho doktora? Klidně do SZ, jestli nechceš sem…jsem dost naštvaná, kdoví, kam mě objednali, moje gyndra měla pořád na řešení NT dost času a teď, abych to honila za 5 min. 12 od čerta k ďáblu
A Polák tam v pondělí není, navíc se chci dopředu objednat, pže nejsem z Ol. a ani nejsem tak pojízdná, takže je to vždycky organizace. Nemůžu tam přijet, aby řekli, že dnes se jim to nehodí
![]()
A volala jsem do FN na centrálu, aby mě přepojili, pak na gyndu, z gyndy na genetiku, pak do těch Prčic… ![]()
Mám pocit, jestli už náhodou neměli plno, tak mě neposlali k „náhradníkovi“ ![]()
jenny , já začala nosit těsně po šestinedělí, ale spíš proto, že jsem do té doby šátek neměla. H. byl dost kontaktní mimino a brečel, pokud ho kdo jen na chvilku odložil do postýlky nebo jinam, takže u nás to bylo Řešení
Na kurzu jsem nebyla, přesně jsou úvazy popsané i na netu, není to až tak těžké, jak to na první pohled vypadá. Já pak stejně dělala jen dva typy úvazů, co jsem si oblíbila ![]()
Handach - já jdu k Mudr Hyjánkovi. Tady ti dávám odkaz na stránky genetiky ve FN i s kontakty a maily. Zkus napsat mail, s tím, že tvá Gyndr na vše má čas a že ted jsi tolik a tolik dní těhu. Ve FN to má výhodu, že krev i UTZ dělají v jeden den.
Ahojky,dlouho jsem tu nebyla a není skoro co dočítat…že by na nás padla jarní únava ![]()
Jinak já jsem s ptala včera jedné paní,jak k ní chodím doučovat toho chlapečka, na těhu vitamíny od 4. měsíce,ona bude začínat 8 měsíc prý bere jen železo..což mě docela překvapilo,že nic jiného nebere ![]()
Všechny zdravím a přeji příjemný večer
Baru , díky moc!
Ten telefon je úplně jiný, než kam mě přepojovali z centrály ![]()
Už jsem mu napsala mail, jestli by mě ještě vzali, pokud se ozve, tak tam v pondělí zavolám a všechno domluvím. Snad čte maily…
Simiki , já v prvním těhu taky brala jen listovku první 4 měsíce a ke konci železo, jinak nic. Je fakt, že jsem byla těhotná přes léto, takže ovoce a zeleniny hafo…teď beru taky jen listovku, chtěla jsem i jód, ale dr. mi ho nechtěla napsat kvůli té štítné, že si další léky domluvím na té endokrinologii..(Já mám pořád trochu strach, že je něco, byť málo, na těch řečech o větších dětech
, Honzík měl 3500 g i bez vitamínů, tak nechci riskovat
) Ale jinak je to samo na každém, pokazit se s nima asi nic nedá ![]()
Dnes jsme byli u známých s 9měsíčním chlapečkem, byl to frkot
A tohle máme mít za chvíli doma
![]()
Papa, jdu do hajan ![]()
Handah, no je fakt,že ted budem těhulit přes léto všechny,vid..no uvidím jak to bude…poradím se kdyžtak s doktorem ve středu ![]()
holky,dobrou noc..jdu ještě navštívit ledničku a pak do hajan,tak ahoj zítra