Poradna duly
Jana Čurdová
Simiki píše:
Ahojky,dlouho jsem tu nebyla a není skoro co dočítat…že by na nás padla jarní únava![]()
Jinak já jsem s ptala včera jedné paní,jak k ní chodím doučovat toho chlapečka, na těhu vitamíny od 4. měsíce,ona bude začínat 8 měsíc prý bere jen železo..což mě docela překvapilo,že nic jiného nebere
Všechny zdravím a přeji příjemný večer
Simi sorry, ale oni ty vitaminy nejsou nijak důležité. Já se radila na endokr. a u gyn. a je to jako normálně, když jíš pestře, nepotřebuješ potravinové doplňky
Handah píše:
Baru , díky moc!Ten telefon je úplně jiný, než kam mě přepojovali z centrály
Už jsem mu napsala mail, jestli by mě ještě vzali, pokud se ozve, tak tam v pondělí zavolám a všechno domluvím. Snad čte maily…Simiki , já v prvním těhu taky brala jen listovku první 4 měsíce a ke konci železo, jinak nic. Je fakt, že jsem byla těhotná přes léto, takže ovoce a zeleniny hafo…teď beru taky jen listovku, chtěla jsem i jód, ale dr. mi ho nechtěla napsat kvůli té štítné, že si další léky domluvím na té endokrinologii..(Já mám pořád trochu strach, že je něco, byť málo, na těch řečech o větších dětech
, Honzík měl 3500 g i bez vitamínů, tak nechci riskovat
) Ale jinak je to samo na každém, pokazit se s nima asi nic nedá
Dnes jsme byli u známých s 9měsíčním chlapečkem, byl to frkot
Papa, jdu do hajanA tohle máme mít za chvíli doma
![]()
![]()
zas mi řikala kamarádka, že ta velikost po vitaminech potvrzená není, ale mě to dr. taky řekla. no já brát vitaminy nebudu. beru jen listovku a chlorellu, obsahuje i jod.
jsem pod kontrolou na endokr. - absolvuju každý trimestr krevní vyšetření a podle toho se stanoví zda je vše ok nebo musíš brát prášky. oni ti řeknou. je to ale důležité, aby ti nepřestala fungovat ta štítná žláza. a jod jen tak opravdu neber.
Dobré ráno!
Simi - jak dopadla návštěva ledničky? Já jsem jí včera večer taky navštívila a snědla jsem asi čtvrt kila cherry rajčátek - nějak na nich ujíždím.
Handach - já myslím, že maily určitě čte. Dokonce si myslím, že je to lepší, páč se na něj může podívat i přes víkend. Já mám na toho Mudra ještě úplně jiný tel., ale to mi dávala babička (byla nejlepší kamarádkou jeho maminky), tak nevím, jestli to náhodou nemá soukromé.
Já jsem vitamíny u prvního těhu moc nebrala - nebylo mi po nich dobře. Teď si beru 2× týdně - mám pocit, že pak nejsem tak unavená. Jinak samozřejmě beru listovku.
já teda rajčata teď nějak nemůžu. škoda mám je moc ráda s mozarellou ještě raději
Ahoj holky,od rána mám pěknou depku…
Musela jsem jít mezi lidi aspoň nakoupit,abych to rozehnala.A docela se zadařilo,uff.Holky šly dnes k bývalému manželovi a tak jsem sama.Čumím pořád na net na kočárky,autosedačky,těhu hadříky …Najím se a jdu se potit,dostala jsem pěknou rýmu.Holky,kapete si kapky do nosu na rýmu?Nebo se mám na to raději vykašlat?Podívám se do návodu.
Psaly jste o vitamínech:já beru Gravital 1* denně a k tomu beru 2*denně Duphaston od začátku těhotenství.
Večer přijede konečně příťa,měl dlouhý pracovní týden,uff.Ani nevím jestli ho poznám,hihihi
Jsem pořád tak příšerně unavená!!! Ach jooo ![]()
Ahojky
Tak návštěva v ledničce dopadla včera takto…namazala jsem si 3 chleby máslem a pak jsem chtěla zkusit tvarohovou pomazánku s nivou..jenže jsem udělala chybu,napřed jsem tu pomazánku měla ochutnat..bylo to fakt hnusný,jenže jsem měla hlad a znova se mi stávat nechtělo z postele,tak jsem to snědla ![]()
Jinak ted jsem musela jít se psem 8 pater pěšky…sousedka ze 6 si předělává byt a má zabrané oba výtahy..do jednoho dole dává sádrokarton a nahoře je z druhého vyndavají..pěkně mě nasrala!!!
![]()
Ahoj těhule ![]()
Tak dočíst nebyla taková práce jak jsem se bála ![]()
Byli jsme na půl víkendu u babičky, bez netu, a mám tam tolik času …chápete to
![]()
U nás pořád stejný, otravná nevolnost, selektuju jídlo, únava, ale jinak snad vše o.k.
Úspěšný vstup do nového týdne ![]()
I.
te.ss já používám nasivin pro kojence. Rozhodně dýchat chci a když se tím neprolivas tak si myslím kapka dvě nevadí. Používala jsem i u Robika.
Na nivu pozor. Plesnívé sýry se v tehu nedoporučují.
tak jsem příspěvky, co byly xkrát smazala, hurá. včera jsem to psala z mobilu a pořád mi to psalo, že nespojeno s bránou a nakonec se to vložilo 6× ![]()
Ahoj holky, dneska jsem v metru přes rameno četla něco o tom, jak muži prožívají těhotenství a jak se připravují psychicky na otcovství, pak se mi podařilo identifikovat časák a je to dnešní MF Dnes (příloha Ona Dnes). Je tam článek Pomoc, moje žena je těhotná! . Pak jsou ta ještě nějaké repcety pro těhotné a nějaká anketka. Pokud by po tom někdo zvláště toužil, můžu naskenvat a poslat. Článek jsem podrobně ještě nečetla, nemám v práci soukromí.
Holky, taky jste se některá naduly jako kolem žaludku? Já to nechápu - víc rozhodně nejím, ale vypadám už jak varan (jak to tady někdo na začátku strašně vtipně napsal).
ahoj holky, ja nestiham, doma jsme vsichni krome malyho nemocni ![]()
ad kapky do nosu - ja si kapu olynth pro kojence, jedna dve kapky jsou podle me lepsi jak physiomer, ktery mi prd pomahal
vitaminy - v prvnim trimestru calibrum babyplan, pak podle zvazeni doktorky max jod a zelezo, podle toho, jak mi zas vyjdou testy. jelikoz nejvic tehotny budem pres leto,kdy je spousta ovoce a zeleniny,tak myslim, ze ani neni potreba se dalsimi pripravky dopovat. jo,ja jen zas od srpna echinaceu jako prevenci proti nachlazeni, hodne se mi osvedcila.
tak zatim se mejte lip jak ja,jdu do hajan zas…
Ahoj,
cmeldo , ať je Vám brzo líp!
Barulátko , tak mám pokračování příběhu o NT screeningu
Dr. z mailu mi odepsal, na kterém čísle se mám objednat - a bylo to to samé číslo, kam jsem volala v pátek. Nu, zavolala jsem tam znova s tím, že chci k p. dr. Hyjánkovi, sestra říkala, že už má termíny plné. Tak jsem se ptala, kdo mi vlastně má ten NT sc. dělat, prý dr. Dhaifalah - je to nějaká cizinka, co zaučovala doktory v Olomoucké fakultce. K dr. Sobkovi mě sice poslali, ale prý mu jen patří Fertimed, to pracoviště, kam mě poslali a doktorka tam párkrát týdně dochází. Na seznamu akred. a certifik. je, tak jsem ještě volala do Fertimedu, ať mi tu akreditaci a certifikaci potvrdí a taky, že mi to opravdu bude dělat ona ![]()
Ufff, to je román
jsem moc ráda, že je to vyřešené, jdu v úterý 31.3. Kdy jdeš Ty?
Břicho mám už spíš těhotenské, než nafouklé, řekla bych, jako v 5. měsíci s Honzíkem ![]()
A niva - on na to má každý dr. jiný názor, jako na všechno. Mně přijde hodně rozumný Koucký na virtuální porodnici, který říká, že to bychom si nemohli dát nic, ani majonézové věci, navíc myslím, že člověk nikdy neví, jak připravovali jídlo v té které restauraci, jestli omylem nenakrájeli zeleninu nožem, co ležel u masa, apod.
A už téměř nemám nevolnosti, sláva. Dnes jdu na pojišťovnu (mám MetalAl.) pro peníze, při předložení těhuprůkazky dostanu 500,– v poukázce, můžu si za to vybrat jakékoliv zboží v lékárně, tak kdo máte, neváhejte ![]()
Mějte hezký den ![]()
jo to je jasný s tím jídlem, nic se nemá přehánět. ale ty plesnivé sýry já i v prvním těhu vynechala, jinak jsem na to prděla.
na majonezu chuť nemám, takže to nemusím řešit, občas si dám krabí salát, nejradši si sama udělám. ale v prvním těhu jsem chodila od 35tt do Apolináře a před kontrolou dycky sprdla dva chlebíčky a 0,5l coly a bylo mi fajn
![]()
předtím jsem napsala příspěvek a nevložil se
marky tak článek by mě zajímal, recepty moc ne bo bych je stejně nedodržovala. řídim se chutí bohužel většinou chleba s něčím. docela hodně jím jablka
jo koupila jsem mango ale bylo šíleně tvrdé - ale nikdy jsem ho nekupovala, jak se pozná, že je měkké?
cmelda píše:
ahoj holky, ja nestiham, doma jsme vsichni krome malyho nemocni
ad kapky do nosu - ja si kapu olynth pro kojence, jedna dve kapky jsou podle me lepsi jak physiomer, ktery mi prd pomahalvitaminy - v prvnim trimestru calibrum babyplan, pak podle zvazeni doktorky max jod a zelezo, podle toho, jak mi zas vyjdou testy. jelikoz nejvic tehotny budem pres leto,kdy je spousta ovoce a zeleniny,tak myslim, ze ani neni potreba se dalsimi pripravky dopovat. jo,ja jen zas od srpna echinaceu jako prevenci proti nachlazeni, hodne se mi osvedcila.
tak zatim se mejte lip jak ja,jdu do hajan zas…
jaká konkrétně echinacea? dám si poradit
Jako prevenci zatím používám to oscilo… (2-3 krát týdně kus tubičky).
Pokusím se večer vzmužit a oskenovat ten článek. Teda hlavně kloudně pročtu… Manžel je myslím dost bezradnej, pořád to moc nechápe, co nás čeká. Navíc pořád dotírám ať už konečně navrhne klučičí jméno nebo to bude Květoslav a basta! (Já mám v záloze ještě Jonáše, Vítka… ale zatím jsem stále bezradná).
Profil v nahatém stavu mám teda prvotřídně těhotenskej, to sama koukám
, ale ve stavu oblečeném se bezradně koukám, jak mě obtékají špíčky… to je hrůza. Na mmb jsem si koupila šatky a už te´d jsou mi hodně těsné, takže posílám dál (naštěstí mám drobnou kámošku o pár týdnů napřed).
Mango - k čemu bych ho připodobnila. když ho okrajuješ, tak se ti jedna ruka trochu boří do té dužiny, ale na lžičku to teda není. Třeba jako středně zralá hruška? Na mango se hlavně nemá pít (jako ani voda), tak pozor na to.
Kde je zarinka, Judith a macka? Nějak se nám to tu rozkutálelo…