Poradna duly
Jana Čurdová
Simi , tak to mrkám. Mě zase doposud u všech gynekologů (a že mě prohlíželo fakt už dost doktorů - hlavně před tou kyretáží)… zkrátka jen vaginální. To ti šoupnou takovou tyčku dovnitř a tam rejděj až najdou co hledaj (vaječníky, miminka a podobně).
Jinak závidím, jak jste všechny hezky dopředu. Aspoň buduv předstihu informována, co mě čeká.
ještě že jste tu takové zkušené maminky. Určitě mi jako dětmi nepoznamenané osobě dobře poradíte. Víte, co jsem vymyslela? že bych si první kočárek pořídila na mmb, protože vůbec nevím, co od něj mám chtít a na co si dát pozor. A až ho zlikviduju, tak budu vybírat nějaký držák, který by mi vydržel i na případné (doufejme že jo¨) druhé dítko. Co vy na to?
ahoj holky:)
renatiko, mrzi me to
a preju, at se brzo zadari ![]()
simiki, vaginalni = ze to proste strci dovnitr
a delavaji to na zacatku tehu bezne. pres bricho mi delali az ve 20.tt.
poplatky - u moji dr. visi na zdi, ze do vystaveni prukazky se plati, od vystaveni prukazky se to povazuje uz za poradnu a ta se podle zakona neplati az do porodu.
prukazku u nas vystavuji cca kolem 8-10. tydne, krev bere pri prvni navsteve a rovnou do prukazky vklada papirek se skupinou
zadny balicek taky nedostavam, asi to zalezi od konretni doktorky…az pak v porodnici.
na NTscreening jdu 8.4., poradnu klasicky za mesic, takze 17.4. uz s vysledkama z NT.
jezis holky, ono to jak uz to jedno ditko mam doma, tak strasne leti, ze si ani nestiham uvedomovat, ze jsem tehu… ikdyz on to asi malokdo proziva, to dalsi, kdyz je tak kratce po prvnim ditku, co? ![]()
kocarek mam stavajici ABC design 3tec, podle potreby pak mozna dokoupim tandem Graco (na muj vysneny Phil&Teds Vibe nebudou penize
fnuk)
markos, ad kocarek - ja mela taky ze zacatku jety - pujceny od kamosky,asi na 2 mesice, pricemz jsem zjistila,co cca od toho chci. takze nakup pres mmb a pak novej je dobrej napad. ale osobne bych teda pres mmb koupila jen hlubokej a pak sportak az novej,ten budes mit asi na dyl - teda aspon u nas hlubokej byl tak na 5-6mes,pak jsme museli presedlat. ale od nas z ledna vozila jedna kocka azdo 8-9 mesice v hlubokym bez problemu.
Holky můj gyndař vážně vyginální UZ nedělá…jen normální UZ a pak prohmátne břicho rukou..proto to slyším poprvé
Markos, neboj,já jsem taky nezkušená prvorodička,ale vím c d kočárku chci a že nesmí mít tx klasické kolečka co musíš do zatáčky otáček celým kočárem abys změnila směr,takže proto vybírám kočárky jen se samozatáčecíma kolečkama. S mojí hmotností bych asi normální kolečka nezvládla ![]()
Renatiko moc mě to mrzí,že to tak špatně dopadlo.
Chodí se ještě na UZ vyšetření ve 12 týdnu?Já to mám napsaný na propouštěcím listě z asistované reprodukce.Ve 12. UZ a potom v 16.týdnu na SCREENING.To nevím co je za vyšetření?
JUDIT, na UZ se většinou chodí ve 12 týdnu,ale každý doktor si to stanoví sám a nebo podle počtu těhotných,já jdu např. o týden později,tedy ve13týnu.v tomto týdnu toho měl už moc.
Vyšetření vývojových vad
V 16. týdnu těhotenství vám sestra odeber krev a odešle ji do specializované laboratoře spolu s údaji o délce těhotenství, vašem věku a vaší aktuální váze. v laboratoři provedou tzv. sreering vývojových vad.
Bartův test měří hladinu AFP (alfa fetoproteinu), uE3 (estriolu) a hCG (lidského chorionického gonadotropinu). Podle hladin vyšetřovaných hormonů se stanoví, zda riziko vývojových vad je běžné nebo zvýšené. Pokud test vyjde pozitivně - riziko je zvýšené a žena podstupuje další podrobnější vyšetření (vyšetření krve, plodové vody, ultrazvuk).
Simi a to tě objednával Dr. na ten první vyšetření?Mě to asi taky vyjde na 13.týden,protože jdu na KO příští čtvrtek a to budu v 10.týdnu a tady píšou,že se to musí obj. 3.týdny dopředu na Obylňák do Brna.
Judit,mě objednávala sestra hned jak mi doktor potvrdil mimíska,což bylo na konci ledna. A pak se chodí do poradny 1× za měsíc a čím pak se ti blíží porod tak pak chodíš 2× měsíčně a nakonec každý týden
Ahoj,
Renatiko , to je mi moc líto
Držím palce na příště!
markos , to není špatný nápad, s tím kočárkem. My kupovali kombinaci, dlouho jsem vozila v hlubokém (do roka určitě). Jako sporťák jsme ho téměř nepoužívali, koupila jsem pak rovnou lehké golfky
A samozatáčecí kola nemám, což je asi jediné mínus našeho kočáru, už bych obyč kola taky nechtěla.
Ten utz ve 12-13. tt není povinný, pokud tedy myslíte NT screening, většinou se platí, ikdyž jsou i pracoviště, kde ne. Schválně se na to zeptám zítra dr., v čem je rozdíl ![]()
V 16. tt jsou tripple testy, a tam se často vyskytuje falešná pozitivita, NT screening je daleko přesnější, především, co se Downa týče.
Ale možná už jste to tu probíraly, v tom případě se omlouvám
![]()
Utz přes břicho mi poprvé dělali v tom 12tt, předtím vždy jen vaginální. Ale pokud poznají rané těhotenství i přes břicho, tak je to asi fuk ![]()
Holky diky za vaše slova…škoda,že nam to nejde prirodne a musime zase na umely. No treba se prište zadari.....do tretice všeho dobreho.
Mejte se maminy......pa
Čauky holky,všechny moc zdravííím…
Děvčata,když já čekala poprvé - to je skoro 11 let…to je normální pravěk.Můj gyndař měl UZ mimo ordinaci,takže já na první šla až někdy v 8.týdnu.A krev nabíral pokaždé.Proto jsem měla trochu pochybnosti,protože teď po tolika letech mi to přišlo jako silně jinak
Jak holky píšete,s průkazkou se skutečně nezaobírají,protože ten první trimestr je opravdu rizikový.
Padám únavou.Od rána na cestách…a za chvíli letím na noční-POSLEDNÍ
Já se snad radosstí zblázním.Ozvu se zítra.Všem hezký zbytek dne. ![]()
ad kočárky - já jsem jiného názoru. do kočárku na zkoušku bych neinvestovala. Ale je to každého věc. Já měla jasno - poptala jsem se kamarádek na zkušenosti a věděla jsem, že můj kočárek musí být lehký s nafukovacíma kolama a dobře skladný.
jinak já chodím i dneska s kámoškou občas do kočárkového krámu a hnedle se vyptáme na novinky a co nás zajímá a jsme pořád v obraze
renatiko ![]()
tess , užij si poslední noční, ještě se Ti bude stýskat
![]()
Ideální kočár - podle mě by musel mít - nafukovací otočná kola (rovné cesty tu moc nemáme), lehký, skladný, ale zároveň velká korbička, vložná taška, snadno dostupný košík, na léto možnost odepnutí zadního dílu a ponechání jen sítě, pokud možno trochu pérovací. A rozumná cena -
![]()
Ahoj holčiny, zdravím vás, byla jsem tu jen jednou. Chtěla jsem Vás jenom pozdravit a pokontrolovat jak se máte. Já zítra začínám 13.týden těhotenství, nějak to utíká.
![]()
Mne by zajímaly konkrétní typy na kočárky, co vás zaujaly a nebo máte vybrané. Byly jsme se s kamarádkou podívat v jednom krámě a byly jsme dost zklamané. Jednak v podstatě žádný kočárek nepéruje, byl tam jeden a ten byl jako kočárek našich matek a navíc neotočná kolečka. Plus většinou ta korbička je strašně úzká(30-33cm), dítě bude v zimě ve fusaku, tak nevím.