Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem se hecla a svoje břicho vyfotila. Omlouvám se za kvalitu, špatné osvětlení, ale pro ilustraci to stačí ![]()

Chuanitko: a necháte si pohlaví pro sebe, nebo to bude říkat? Tak to mi to toho 4 řekne určitě. my si to budem nechávat pro sebe, pokud to teda vydržíme.
Ahoj,
vítám Jašku
Vyšel Ti špatně NT screening nebo triple testy? Ty triple házejí často falešnou pozitivitu, to je mi líto, že máš takové rozhodování
Pokud by to bylo pouze k věku - to nechápu
, normálně se na amnio posílá od 35, mně je taky 29.
Alince dr. taky předepsal amnio jen kvůli věku, třeba sama napíše ![]()
zari , my už taky pohlaví víme, ale rodině říkat nebudem:(má to být druhý kluk) ![]()
chuniatko , podobné bříško jsem měla v prvním těhu, taky už se Ti začíná rýsovat! ![]()
Jdu rychle vařit, mám dnes poněkud zpoždění ![]()
Ahoj holky,
Kitty,
jaký kočárek prodáváš?Je to tříkolka?Jsem zvědavá… ![]()
Teď jsem se probudila!!!
Jsem jak když mě přejede parním válcem.Ráno jsem odvezla jednu dcerku do školy,druhá má angínu a je doma.A v 8.h jsem si po snídani šla lehnout s tím,že se jen budu válet.Probudila jsem se teďka v poledne.Přítel šel s malou do chládku na zahradu,abych měla klid.Malá je bez teplot a výsledky ještě nemáme zda-li to je angina nebo ne,protože krk má jen trochu zarudlý.Probudilo mě šimrání v nose-spustila se mi krev z nosu.Obvyklá známka toho,že jsem těhotná
Rozčiluje mě alergie.Všechno začalo kvést nějak moc brzy a já už dobré tři týdny bojuju.Léky a nosní kapky jsem dostala až na květen/červen a musela jsem už začít.Mám všechno léčivo vhodné pto těhulky a používám jen denně nosní sprey.Máte s tím také někdo problémy?
ahoj holky!
vítám mezi námi Jašku - je super, že se rozrůstáme. říjen teda bude pěkně silný měsíc (kolem mě jsou taky tři známé těhu a všechny mají TP v říjnu) - ten leden a únor byly nějaké super plodné měsíce.
zari - my už to taky víme, řekl mi to doktor na screeningu a vypadal, že to ví se 100% jistotou, tak uvidím, co mi v květnu ještě řekne moje Gyndr. Jinak by to měl být klučina, takže bychom měli doma páreček.
chuanitko - už se ti pomalu začíná rýsovat. U kamarádky to nešlo vůbec 4m poznat, že je těhu. Pak odjeli na 14 dní na dovču a to už přijela s bříškem až jsem hleděla.
Tess - ten kočárek DORJAN máme i my a super. Budu ho používat i u druhého dítka.
Simi - škoda, že sestřička byla nesmlouvavá. I když si myslím, kdyby si tam s přítelem přišla, tak by se Mudr nechal ukecat - sestřičky jsou daleko více neoblomné. Moje Gyndr má UTZ puštěný furt - možná je to tím, že nemá vymezenou dobu pro těhulky.
zari: Už jsem to všem vykecala
Ovšem s upozorněním, že je to bez záruky ![]()
te.ss: ty si teda užíváš
Já mám sennou rýmu, nejhorší je konec května a začátek června. Budu se muset stavit za obvoďačkou co s tím. Normálně jsem si občas vzala Zyrtec, ten nemůžu.
Baru: Taky nevěřím, kolik je těhotných s termínem v říjnu
Asi budeme rodit v porodnici i na chodbě, jak to tak vidím ![]()
Alinka píše:Kitty25 - jaký kočárek prodáváš?
Já jsem měla X-Lander XT pro Matea, využili jsme jej na 100% a zase pak výhodně prodali na MMB.
prodávám Jané slalom viz. odkaz. zatím za tuto cenu, pokud to nepůjde budu snižovat, ale moc už nechci, je ještě v záruce a ve velmi dobrém stavu. Chci ale kočárek pro dva, hodně jezdím mhd a tak abychom se s Robikem někam dopracovali
Ahojky,
tak to jsem ráda, že máte taky malá bříška, je fakt, že v prvním těhu mi rostlo břicho strašně pomalu a teď potřetí je všechno vidět dřív, ale já ho mám spíš doboku, ne dopředu. Ale to je jedno, řeším kraviny
…
Chuanitko - máš hezké malinké bříško ![]()
Tess - alergie je svivstvo, manžel s tím má taky problémy.
Barulátko, taky docela čumím, kolik je těhulí s termínem v říjnu
- nejen na netu, ale v naší nejbližší rodině jsou dvě.
Chuanitko a co Ti řekli? Mně to nějak uniklo
Chlapeček nebo holčička?
Jaška - pokud máš špatné výsledky po tripplech, tak se nic neděje, ve většině případů vycházejí špatně. Ale vím, že to pro Tebe je pouze malé potěšení. Chápu, o čem myslíš a čím se teď zabýváš. Já jsem do toho těhotenství šla taky s tím, co budu dělat, až mně pošlou na amnio.A to mám 2 měsíce 35, 4 měsíce zpátky by se nikdo tím nezabýval… ![]()
Já bych Ti doporučovala podstoupi na vlastní pěst ještě jedny odběry a pak jít na genetický UTZ. Na screening v 1.trimestru je už pozdě.
Přečti si začátek diskuze https://www.emimino.cz/modules.php?…
Tak je hodně informací.
Nejhorší na tom je to, že se musíš rozhodnout sama. Mně vyšel screening negativní a stejně tam dopsali, že je indikována amniocentéza kvůli věku…byla jsem hodně z toho vystresovaná, ale na amnio nejdu.
Myslím na Tebe!
alergie - já měla v prvním těhu mnohem lepší a léky jsem nepotřebovala.Loni v kojení mi dr. napsal Livostin kapky do očí a do nosu, to se může i v těhu. prý…
kočárek jsem již vložila
Simi - sestřička je kráva na n-tou. k doktorovi bych šla a klidně bych mu řekla, že si UTZ zaplatím.
pohlaví - já byla v 22tt a bylo to jasné /já teda neviděla nic/, doktor ano. Necháme si to říct i tentokrát a ostatním to i řekneme, poprvé jsme to tajili.
Jméno/věk/bydliště/děti/vdaná/svobodná/TP/KO
Simiki - Simona / 21 let / Most / děti zatím nemá / / svobodná / TP 1.10. / KO 25.4. tichule - Gábina /36 let/Ostrava/Deniska 15/Terezka 10/vdaná/TP 1.10./KO 7.4 Megi17 - Lenka / 22let / Nejdek / děti zatím nemá / / / TP 5.10. / KO 23.4., 6.5. Helusa80 - Helena / 28let / Prostějov / děti zatím nemá / / / TP 5.10. / KO chuanitka - Marcela / 31let / Brno / děti zatím nemá / /dlouholetý vztah / TP 8.10. / KO jaška - / / Brno / syn / 3roky / / TP 11.10. / KO Handah - Hanka / 29 let / Olomoucko / Honzík 12.12.2006 / vdaná / TP 13.10. / KO 16.4. jenny.fields - / 32 let / Kladno / děti zatímnemá / / vdaná / TP 14.10. / KO 15.4. Alla - Alena / / Praha / Terezka / 19.12.07 / / TP 17.10. / KO Judita74 - Jitka / 34 let / / / / / TP 18.10. / KO 29.4. zari - Martina / 30 let / Uherský Brod / Nelinka /2roky / vdaná / TP 18.10. / KO 4.5. Alinka - / 35 let / Třinec / 2děti / / vdaná / TP 19.10. / KO 7.5. Luumu - / 31 let / Praha / Barunka 15.11.2007 / svobodná / TP 22.10. / KO 14.4. a 15.4. cmelda - Šárka / let / Brno / Gabriel / 01/08 / vdaná / TP 23.10. / KO 17.4. Jeje - Erika / / Třebíč / Terezka /2 roky / vdaná / TP 24.10. / KO kitty25 - Petra / 31 let / Praha 8 / Robin / 9.12.2007/ vdaná / TP 25.10. / KO 13.5. Barulátko - Bára / 26 let / Olomouc / Hanička / 28.6.2007 / / TP 28.10. / KO 10. a 15.4. KalinkaIvča - Ivana / 27 let / Jihlava / Honzík / vdaná / TP 30.10. / KO 23.4. cacorka - / 25 let / / Patrik / 8.3.2007 / svobodná / TP / KO te.ss - / 34let / / 2dcery / 10+8let / TP / KO Ivisek
zari píše:
Kitty: přesně tenhle chci, i do barvy ses mi trefila.
ale ten už se neprodává, teď už je jen modrý, ale je krásný. mám ale korbičku cherry. jsem se nemohla rozhodnout jestli chci modrý nebo červený, oba jsou moc hezké. už ho chci prodat a koupit nový
je totiž suprový taky. vložím foto
http://www.detskesny.cz/img/872_1.jpg
tabulka je aktualizovaná a komu jsem zapomněla zapsat kontroly, tak promiňte a ozvěte se
Holky, co je to to amnio, že z toho máte takový strach. výraz jsem slyšela, ale nikdy jsem neměla důvod se tápat po významu.
amniocentéza - laicky - píchnou ti jehlu do břicha a odeberou plodovou vodu a udělají rozbor. kvůli vadám a downovu syndromu. je tam ale zvýšené riziko potratu. nicméně zase je 100% jisté pohlaví, pokud ho chceš znát.