Poradna duly
Jana Čurdová
@Kača222 všechno bude v pořádku
kamarádka rodila malou v termínu a ta měla 2800g. ![]()
@Kača222 me vazil ve 32tt 1600 a pry je to ok. Taky jsem mela podezreni na tu tehotenskou zloutenku, ale nastesti se nepotvrdilo.
Ahoj holky prosím rady zkušenosti.. včera poradna… Dr se zmínila že holčička má na 35tt nízkou váhu a to 2150g měřila průtok v hlavičce a prý vše v pořádku. Příští týden další poradna a další měření.. První dcera přenášena 4 dny váha 2.550g a 44cm. Já jsem drobná 158cm před tehu 45kg přítel asi o 10cm vyšší takže to může být geneticky v co doufám a miminko je v pořádku a prospiva dobře… Opravdu se vám zdá odhad plodu na tento týdny až tak nízký??
Ještě chci dodat že u první dcery byl odhad 2.800g a měla 2.550g ![]()
@Evculka ja myslim, ze to neni zas tak malo, zalezi jestli je mimi dobre vyzivovane a jeste do porodu neco malo pribere ![]()
Dnes 35tt kontrola, odber na streptokoka, jinak vse ok a nic vic nerekl a za tyden uz zacnem natacet ozvy
@Evculka Ja si taky nemyslim, ze je to malo, navic kdyz jsi sama drobna a prvni jsi taky mela mensi. Jestli prospiva a prutoky jsou v poradku, tak bych se tim nestresovala.
@macekk včera jsem měla CTG už podruhé i stery na streptokoka mám za sebou.. Já se spíš bojím aby to nebylo ještě méně když u první dcery byl odhad 2.800 a měla 2.550
Jinak na internetu jsem si našla průměry váhy a délky v různých týdnech a na 35tt bylo něco kolem 2.300 což není až takový rozdíl nevím proč mě dr tak vystrasila.. Taky mi zjistili chudokrevnost beru teď železo…
@Evculka nepřijde mi, že by to bylo nějak moc málo. Mně v porodnici naopak říkají, že 2700g ve 35tt je dost. Ze jsem nad normou
to jsou ty jejich tabulky. Železo beru taky a k tomu B vitamíny a 6 tablet magnesia denně…
@Evculka však jsem psala, že kamarádka rodila zdravou holčičku v termínu a ta měla 2800g ![]()
Zelezo beru taky.
A vahu bych neresila, bude v terminu a vse uz vyvinute, takze se zbytecne nestresuj a uzivej poslednich dní klidu ![]()
36+2 a malá sestoupila úplně dolů. Začalo se mi lépe dýchat a přestala pálit žáha, takže super. Jen záda mě pekelně bolí každý den. Co ty? ![]()