Poradna duly
Jana Čurdová
@MyDestinka Určitě to pak ve finále poznáme.
…otázkou je kolikrát pojedem zbytečně
…
@Kača222 37+4 na poradne 37+2 váha 2.300g byla jsem poslána do rizikové poradny do porodnice tam naměřili odhad 2.505g a odpovídá na 34 tt buď v klidu já to mám horší ![]()
@Evculka To mě mrzí..
..Určitě bude nakonec všechno v pořádku
… A neřekli ti důvod? Měřili průtoky? Mě když je změřili a dopadli dobře to hodně uklidnilo… Pokud ti neměřili, řekni si o to. Držím nám oběma palce ať prckové ještě dorostou
![]()
@Kača222 měří mi průtoky od 35tt mé dr na utz se ukázalo že malá víc jak 3tydny nenabrala ani gram pořád 2.300g hrozili mi vyvoláním porodu do konce týdne měli strach jestli vše funguje jak má (placenta pupečník) jestli malá prospiva a v porodnici měřili a vyšlo 2.505g pořád to je málo když se od odhadove váhy buď pricte nebo odečte 10-15%což dělá asi 300g takže malá má buď 2.800g nebo 2.200g přiklání se k nižší váze já jsem celkově malá a drobná tak proto. Teď musím docházet do rizikové poradny. Už asi od 28tt mi dr říkala že i lebka malé je o 2 týdny menší
. I bříško mám vizuálně na 6 měsíc
@Evculka Jsi už ve 38tt takže se děťátko považuje oficiálně za donošené
tak neboj, když vyvolají porod tak bude vše v pořádku.. myslim na tebe
Dávej nám vědět !!!
Jinak já dnes 35+4 .. dítě odpovídá 33+6 takže je to hraniční..rizikovou poradnu mi teda nedali, ale každý týden na kontrolu. Doufám, že vydržím aspoň do toho 38tt, jako jsi ty. Páč jsem už pro prst otevřená a čípek 2cm. Hlavička už nad vchodem pánevním. Mudra si myslí, že porodím do 14 dnů..
![]()
Ještě se chci zeptat .. nevíce, co znamenají zkratky BPD, HC, AC,FL ????
To vůbec netuším, co to je za zkratky
jo a mám úplně stejný nález: otevřená na prst, čípek 2 cm… Už víc jak měsíc a půl… Říkám si, že malá chtěla asi větrání v těch vedrech
![]()
@MyDestinka
…nejspíš…
doktorka říkala ať se k tomu brzkému porodu moc neupínám nooo…ale mam si prej radši sbalit ![]()
@Kača222 už aby to bylo za námi
v pondělí mám první termín, v pátek druhý
@Kača222 jasně vím že miminko je jak se říká dopecene jen jsem z toho strašení a nabízení různých variant mudru byla vystrašená. U první dcery žádné takové věci nebyli můj gyndar byl starý neměl ani pc jen telefon a psací stroj dělal veci vyšetření postaru. Odešel do důchodu a, převzala to po něm mladá doktorka ta jde s dobou takže opravdu půlku vyšetření které mám za sebou v tomto tehu jsem u prvního tehu neměla.. Já se odhad váhy dozvěděla až 2 týdny před porodem. První dcera 40+4tt 2550g 44cm odhad byl 2.800g uvidíme teď u druhé jak to bude protože jednou mudra řekla jste malá drobná nepředpokládám že budete mít 3kg dítě a navíc první dítě bylo taky menší a za týden mě straší že se asi něco děje že malá neprospívá apod. Jsem ráda že nechtěla nic zanedbat a na vyšetření mě poslala ale opravdu to byl hnusný pocit asi proto jsem reagovala tak přehnaně. ![]()
@Evculka Já ti rozumím…oni doktoři umí pěkně blbě vystrašit a kolikrát to tak ani nemyslí
…
21.10. poslední varianta … několikrát mi to už měnili…(týýý jooo…to je přesně za měsííc
)
@Kača222
to už sleti jako voda.. Mě chybí 15 dní do termínu ale říká se že druhé může jít dříve. Nemáte někdo zkušenosti s tím že jste do 37tt braly utrogestan já se otevirala cca od 24tt maji ty léky vliv na přenášení třeba?