Rodiče mi slíbili půl domu, teď jej odmítají přepsat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
829
27.1.20 19:26
@Anonymní píše:
Zatím ne. Jsem docela rozhozená z naší nedávné debaty. Hrozně se jich totiž dotklo, že jim nevěřím. Ale kdyby se s nimi něco stalo, na vyplácení nemám.

Je to blbá situace, řešit to takhle zpětně. Být tebou, promluvím s nimi znovu, co nejdřív. A na rovinu, že prostě nejde o to, že bys jim nevěřila, ale i to, co může jednou nastat. A říct, že i proto zvažujete stěhování. Prostě vše vyložit na stůl. Myslím, že v tomhle případě není na co čekat. A uvidíš, v krajním případě holt opravdu hledat neco svého. A jestli máte ty faktury, tak si je schovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 19:35

@pe-terka Tak půl mega před skoro 20 lety stačilo na nová okna, topení, odpady, elektřinu, podlahové krytiny a další úpravy. Nejsou to dnešní ceny, ale dům to zhodnotilo.
Dům je ve velkém městě a ze samaritánství s rodiči rozhodně nejsem. Zatím jsou plně soběstační a nijak jsme je nezneužívali ani na hlídání dětí. Děti hlídali sourozenci pravidelně o víkendech i prázdninách. A v domě zadarmo fakt nežijeme, hradíme většinu nákladů. A sourozenec má vlastní dům v hodnotě asi 10 mega, který mu celá rodina pomáhala 3 roky stavět. Je ve svém na rozdíl ode mě. Já tu chci zůstat, máme zde práci a děti školy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.20 19:39

@chs.jasmin Rodiče jednali zatím fér, sourozenec taky. Ale řešili jsme v rodině jedno blbé dědictví a tím právě začala debata o domu. Kromě domu ještě rodiče vlastní chatu a pozemky, které se cenově blíží hodnotě domu. To měl dostat sourozenec. Ale nechce ani chatu, ani pozemky. Asi chce peníze nebo dům, kde bydlím. Nevím.

• Citovat
  • Upravit
11092
27.1.20 19:39

Budete si muset vážně promluvit. Možná se to dost vyhroti a pokazí vztahy. Ale budeš vědět na čem jste. A co ten sourozenec na to? Jak se k tomu staví? Daroval by ti zpět co ti, dle tvých slov patří? Ovšem patří na ústa, nikoliv právně. Nemůže do nich hucet z druhé strany i on?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
27.1.20 19:40

@pe-terka
Ale jo, já beru, že tohle je hrozně individuální.
Asi jediná možnost je každou takovou domluvu hned naplnit. Přepsat, vyplatit…všechno zároveń.

Třeba můj děda se takhle rozhádal s bratrem. Měli domluvu, že si vzájemně pomůžou se stavbou domu. Jenže když stavěl můj děda (byl mladší), tak brácha už měl rodinu…no prostě mu pomoct nepřišel. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 19:43

@Trojlístek Vyhrocení zatím dobrých vztahů se bojím. Rodiče vůbec nechápou, že mám problém. A jo, myslím si, že sourozenec do nich hučí. Měl řeči před manželem, ať si vezmeme chatu a pozemky, že o barák rodičů se podělí vnoučata.

• Citovat
  • Upravit
32325
27.1.20 19:47
@Anonymní píše:
@Trojlístek Vyhrocení zatím dobrých vztahů se bojím. Rodiče vůbec nechápou, že mám problém. A jo, myslím si, že sourozenec do nich hučí. Měl řeči před manželem, ať si vezmeme chatu a pozemky, že o barák rodičů se podělí vnoučata.

O barák se podělí vnoučata? Jak na to přišel? A vy půjdete jako kam? Proč byste si měli brát chatu a pozemky? A vypadnout z domu, kde bydlíte? Budeš muset na rodiče přitvrdit a hučet taky, nechat to být se ti evidentně nevyplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.1.20 19:47
@Anonymní píše:
@pe-terka Tak půl mega před skoro 20 lety stačilo na nová okna, topení, odpady, elektřinu, podlahové krytiny a další úpravy. Nejsou to dnešní ceny, ale dům to zhodnotilo.
Dům je ve velkém městě a ze samaritánství s rodiči rozhodně nejsem. Zatím jsou plně soběstační a nijak jsme je nezneužívali ani na hlídání dětí. Děti hlídali sourozenci pravidelně o víkendech i prázdninách. A v domě zadarmo fakt nežijeme, hradíme většinu nákladů. A sourozenec má vlastní dům v hodnotě asi 10 mega, který mu celá rodina pomáhala 3 roky stavět. Je ve svém na rozdíl ode mě. Já tu chci zůstat, máme zde práci a děti školy.

ok, tím se leccos vysvětluje :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
27.1.20 20:03
@Anonymní píše:

:potlesk: tady máš odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
27.1.20 20:38
@Anonymní píše:

Bratr si brousí zuby na domeček… S jídlem roste chuť.
Ale zkusila bych jinou metodu, zaplatila bych si odhadce, který udělá odhad nemovitosti sakum prdum - vaše investice plus navýšení kupní hodnoty nemovitosti. Předpokládám, že veškeré investice máte možnost doložit. Rodičům pak závěr od odhadce ukázat s tím, že když Ti nechtějí dát podíl, trváš na vyplacení částky, co vypočítá odhadce, což nějaký ten melounek bude…Počítej, že to udělá zlou krev, ale chráníte své peníze, pro své děti, takže vše jde stranou. Jestli nechceš v budoucnu vyplácet svého bratra x miliony, konej. Kdo by se měl stydět jsou rodiče, co si za peníze Tvé a Tvého manžela nechali zvelebit domeček… A bratrovi bych jasně řekla, ať se neplete do Tvých rodinných záležitostí ohledně domu, ať se stará o svojí střechu. Nesmíš být moc hodná… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 20:43
@Trojlístek píše: :potlesk: tady máš odpověď.

Je na peníze :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.20 20:44

@Malina7 Na tohle momentálně fakt nemám.

• Citovat
  • Upravit
3503
27.1.20 20:53

Vzhledem k tomu, že jsi do domu investovala nemalé peníze i svůj čas, tak by rodiče měli být soudní a minimálně tu část, kde bydlíš, by ti měli darovat. Vysvětlila bych jim, jaký plán má bratr a že chceš mít jistotu, žes nezhodnocovala jeho podíl na dědictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 20:54

@elpiska Vysvětlila bych jim, jaký plán má bratr a že chceš mít jistotu, žes nezhodnocovala jeho podíl na dědictví. :mrgreen: :mrgreen: Vím, že se dalšímu rozhovoru nevyhnu. Příjemné to není.

• Citovat
  • Upravit
3503
27.1.20 21:05
@Anonymní píše:
@elpiska Vysvětlila bych jim, jaký plán má bratr a že chceš mít jistotu, žes nezhodnocovala jeho podíl na dědictví. :mrgreen: :mrgreen: Vím, že se dalšímu rozhovoru nevyhnu. Příjemné to není.

Možná ještě argumentuj poplatky notáři při dědickém řízení. Darování vyjde mnohem levněji. Vím, je to nepříjemné, ale nic jiného, než trvat na tom, aby splnili slib, ti nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová