Rodiče nechtějí vnoučata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3617
29.10.14 12:32

Tak moje mamka věděla ze se snažíme o dítě, a řekla mi, ze jestli to tak chci, tak proč ne. Manželovy rodiče řekli že to je moc brzo, ale těšili se asi taky :nevim: prvni dcera se narodila když mi bylo 21, a nemám pocit ze bych o něco přišla. Rozhodně bych se neorientovala podle toho, kdy mi rodiče reknou že můžu mít dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.14 12:47

A jak vidíte následující situaci? Po narození dítěte jeho dědeček(tedy můj otec) prohlásil, že nechce a ani si v žádném případě si nepřeje aby se mu říkalo dědo ale Vašku :roll:
Takže moje dítě bude jednou svému dědovi říkat ahoj Vašku :zed: neexistuje ani komromis který jsem navrhla tedy-,,dědo Vašku,,prostě je pro své vnouče jenom Vašek a hotovo :zed:
Přitom je z malé poprděný, je z ní uplně unešený ale prostě si to nepřeje :nevim: Říká, že v 55letech se cítí mladý na to, aby byl dědečkem :roll: Mě je 32let mám manžela, bydlíme sami, tak nevím o co mu jde :nevim:

• Citovat
  • Upravit
670
29.10.14 12:50
@Anonymní píše:
A jak vidíte následující situaci? Po narození dítěte jeho dědeček(tedy můj otec) prohlásil, že nechce a ani si v žádném případě si nepřeje aby se mu říkalo dědo ale Vašku :roll:
Takže moje dítě bude jednou svému dědovi říkat ahoj Vašku :zed: neexistuje ani komromis který jsem navrhla tedy-,,dědo Vašku,,prostě je pro své vnouče jenom Vašek a hotovo :zed:
Přitom je z malé poprděný, je z ní uplně unešený ale prostě si to nepřeje :nevim: Říká, že v 55letech se cítí mladý na to, aby byl dědečkem :roll: Mě je 32let mám manžela, bydlíme sami, tak nevím o co mu jde :nevim:

Vysvětli malé, že Vašek je vlastně bratranec, když se cítí taky mladý:-) Mne by tohle nijak nevadilo, naopak, je lepší mít duchem mladého dědu, který si na dědu nehraje a nechá si říkat vašku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
29.10.14 12:59
@Anonymní píše:
Přitom je z malé poprděný, je z ní uplně unešený ale prostě si to nepřeje :nevim: Říká, že v 55letech se cítí mladý na to, aby byl dědečkem :roll: Mě je 32let mám manžela, bydlíme sami, tak nevím o co mu jde :nevim:

nevíš o co mu jde? přece o to, že je ještě mladý na děděčka :https://www.emimino.cz/…rankovani/3/#…: ale tak hlavně že má k malé dobrý vztah, to ostatní se vyřeší samo, dítěti je fakt jedno jeslti mu bude říkat dědo, nebo Vašku, jsem měla na základce učitelku a ta taky byla moc mladá na oslovení babička, tak jí říkalo vnouče Nebabičko :roll: a taky to všichni ve zdraví přežili…
jinak mě je 24, v mým věku byla máti ještě 14 let bezdětná a svobodná, její první reakce na tuhle novinku byla: „Ale já jsem vám zcela jasně říkala, že chci mít prvních pět let důchodu klid, a teď jsem v něm teprve třetí rok“ no, ale asi do pěti minut se těšit začla… jinak celkově jsem vždycky doma něco oznámila spíš informativně než jako námět na diskusi a naši se s tím někdy teda dýl a hůř, ale dycky nakonec srovnali a když řeknou, že byste měli tři roky počkat, opravdu to není netěšění se, jen třeba to ve svým věku a se svými zkušenostmi vidí takhle… známá otěhotněla v 16ti a i tam po tom, co to rozdejchali se začli těšit, takže dokud to dítě není aspoň počatý, vůůůbec ničím názorem bych se takhle netrápila… ty už seš těhotná, nebo se snažíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
29.10.14 14:16

Nasi se na to az budou mit vnoucata tesili, tchyne taky, ale to teseni po narozeni deti zustalo jen nasim, tchyne deti vida jen tak 3× do roka. Ja si myslim, ze vetsi zklamani je, kdyz se ti to maly narodi a pak postupne vidis, kdo si ho uziva, ze ho ma a kdo ne. ;) jinak v tvem pripade bych se s rodici o tom nebavila, pokud je chcete tak hup na to, je treba i moznost, ze to hned tak nepujde a v tomto pripade lip driv nez pozdeji. Vasi mozna taky mysleli na tu variantu, ze deti je krom radosti taky starost a ztrata takove ty volnosti jako typu, tak ted si zajdem na veceri a ted na zabavu a podobne, neb bez prarodicu toto pouze ve dvou podnikat nepujde ;) tak hodne stesti v rozhodovani, kdy, kde, jak a co :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.14 14:41

Díky všem co píšete

• Citovat
  • Upravit
140240
29.10.14 15:19

Nikomu jsme neoznamovali snažení, a těhotenství rodiče nekomentovali, vlastně se těšili na vnoučátka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
29.10.14 16:31
@Anonymní píše:
@ynax
nárok na mateřskou bych měla jelikož pracuji a školu dělám dálkově. Chybí mi jen jeden předmět v zimním semestru a státnice v červnu. Jen mě mrzí že rodiče se netěší na vnoučata, snad je to přejde… O víkendu jsem se nějak dostali k tématu, kdy bychom chtěli děti a řekli nám že bychom měli počkat ještě aspon tři roky…

aha, tak to jo. Hele, já bych řekla, že to moc řešíš. Teď tě mrzí tohle, za pár let to bude něco jiného. Já bych jím to třeba vůbec neříkala -proč jako? Až budeš těhotná, tak to je jiná… takhle oni fakt můžou cítit, že jsi moc mladá, že byste měli cestovat, zažít, užít si…třeba si myslí, že tvoje problémy nejsou až tak velké… Ono to fakt nemusí být tak, že se netěší na vnoučata, ale že si prostě myslí, že je ještě hodně věcí, co bys mohla zažít nedětná. Já mám doma děti trochu větší a na vnoučata se těším - ale dětem říkám ať neblbnou a nejdřív dostudují, najdou si práci, podívají se po světě, jestli by se jim někde nelíbilo víc než v Čechách… taky to pro ně může znamenat, že se netěším. Ono záleží na úhlu pohledu :nevim:

Ještě dodám - víš, ono je celkem jedno, kdo se na mimčo těší a kdo ne. Mnohem důležitější pak bude, kdo bude chtít vozit, hlídat, kdo bude chtít dítko/a na prázdniny, s sebou na výlety… To máš stejné jako s tím, když ženská otěhotní neplánovaně - taky to neznamená, že když dítko nechtěla, tak bude hrozná matka a nebude dítě milovat a starat se o něj. Neboj, nakonec z něj budou všichni poprdění a ty budeš řešit - zaseeeee si ho chce jedna z babiček povozit a kdy mám vozit já! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
29.10.14 20:51
@Anonymní píše:

Hele, a proč tě tedy měl ve 23 letech :lol:, když teď se na dědečka cítí mladý. Tos měla mít děti až za 10 let, až se on bude cítit na vnoučata? :roll: :lol:

Pro zakladatelku,
Pokud už teď máš teoreticky problém přijíz do jiného stavu, dodělala bych školu a víc nečekala. Zvlášť když už teď máš nějakou praxi za sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
30.10.14 06:49
@Anonymní píše:

Tak byh mu rekla, ze on Te mel ve 23 letech a je bezne, rikat dedovi dedo :zed: :roll: jako nekteri chlapi jsou fakt jako mali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
30.10.14 07:47

Hele moje rodiče když jsme jim řekli ze jsem těhu tak pritelovi vynadali. Ze takhle to nechteli a kdesi cosi. A teprve kdyz otehotnela dcera maminy kamaradky(o dva roky mladsi) tak kdyz videla ze kupuje veci a plete tak zacala taky. Rodinu do které se narodis si nevyberes, ale muzes vybrat tu do ktere se narodi tve mimco.

Příspěvek upraven 30.10.14 v 07:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
30.10.14 07:48
@Chocoloco píše:
Ovsem i to ma sve vyhody, porodis si vlastni vnoucata :mrgreen:

myslíš? Jako že tyhle,,novinky´´ojdou už i sem? Snad ne… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.14 08:09

Zakladatelko, my oznamovali tehu cca v 18tt(byla jsem uz po jednom potratu, tak jsme čekali) a z reakcí mých rodičů jsem po týdnu co jsem nemohla spát(noční mury) jsem dostala prášky které mě o mimi připravili znovu(stres+ty leky) a reakce rodičů? Jsem neschopná dítě donosit, natož vychovat a měla bych se nechat sterilizovat. Na papíře meli v podstatě že za to můžou a jejich reakce? Že je štěstí že se to stalo a že doufají že takovou blbost už neuděláme(to že otehotnim) a věř že jen co budu mit po povinném odpočinku se o tu „blbost“ budeme pokoušet znovu. Takže držím palce a na rodiče nedej-každý má jeden život a oni ten svůj uz žijí tak nemůžou přece zit i ten tvůj.
Omlouvám se za anonym a ten nadtimto je take můj, nenahrala se tam pulka textu. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.14 09:23

Anonymim: přeji hodně štěstí. Někdy to je fakt strašný, co ty rodiče udělaj. Mě už tolikrát ublížili, ale pořád jim dávám šanci že se změní, i když pochybuji, že se to stane.

• Citovat
  • Upravit
2874
30.10.14 13:07

Jste oba plnoletí, máte společné plány a nenechte si je kazit někým jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová