Poradna duly
Jana Čurdová
Bebet, že je umývanie okien v prvom trimestri nebezpečné som nepočula
Tak to budem robiť pekne opatrne. Peťo by to umyl, keby som ho požiadala, ale asi by nebol rád keby som ho kontrolovala či tam nemá šmúhy
a ja som na to dosť pedant. Možno ale moje plány skončia prespaním celého víkendu ![]()
V tomto mesiaci sa nám sviatky pekne nakopili, potom až 1. a 17.10. Ale nemáte čo závidieť, vy zase máte Husa a vznik republiky.
Bebet obdivujem tvoju vytrvalosť v štúdiu. Niekedy ma zamrzí, že som sa dobre učila a výšku si nespravila, že nie som ambiciózna čo sa týka ďaľšieho štúdia. Patrím medzi silné ročníky a na študijné odbory, ktoré som si vybrala brali iba smiešne počty záujemcov. No a študovať výšku, ktorá by ma nebavila, sa mi nechcelo. Tak som zostala pri mature a
S anglinou nemám problém v komunikácii, ale do štátnice som sa nedonútila
Som asi strašná lenivka ![]()
belmi
Belmi - já taky slyšela o tom že mytí oken není nic pro těhulky, ale taky si myslím, že když budeš hoodně opatrná na pohyby a necháš toho, když by jsi byla unavená, tak snad nic. Já je radši nechám na manžílkovi. Stejně to mytí oken nenávidím, tak mám alespoň hezkou výmluvu.
A nebuď takový pedant, miminku určitě nějaká šmouha vadit nebude
![]()
Mňa teraz pochytila nejaká blbá nálada. Teším sa, že zajtra uvidím mimi, ale stašne sa bojím aby mu tie kvasinky neublížili. Viem, že je to blbosť, ale aj tak mám strach
Už aby sme mali za sebou ten prvý trimester ![]()
A na tie okná sa asi fakt vykašlem.
belmi
Co se tyka tech oken, kdyz jsem mluvila s doktorkou, rikala, ze muzu delat cokoliv, kdyz nebudu skakat (tj. zadne prudke narazy) a kdyz to nebudu delat az do vycerpani (aby se nesnizil prisun kysliku miminku). Tak si myslim, ze spis ty okna nedoporucuji proto, abys nespadla z vysky a neublizila si. Mimochodem, taky jsem je mela v nejblizsi dobe naplanovane. ![]()
Belmi, buď v klidu, zítra uvidíš mímo a vyřešíte ty kvasinky, myslím, že tyhle problémy má hodně těhulek, tak se na to dneska hezky vyspinkej a ráno nám dáš vědět jak to probíhalo, hlavně si s tím už napřed nelam hlavu
![]()
jooo a okna to teda není moje oblíbená disciplína, ráda to ponechám někomu jinýmu (určitě najdu v rodině nějakou dobrovolnou oběť
)
To natahování asi není pro těhulky moc ideální.
Chtěla jsem se ještě zeptat jestli jste tady všechny vdané, podle toho co čtu tak asi většina, nebo tady je taky někdo s drahou polovičkou jen tak na hromádce jako já
![]()
Janina
Janinko, dik za ukludnenie… to vies depka, je depka
Zajtra vas hned poinformujem.
Uz sa ti podarilo dat fotecku do galerky ?
A kedy planujete svadbu ? Kamoska sa do toho moc nehrnula, az ked bolo na ceste druhe mimi, tak si povedali, ze uz by sa mohlo narodit do manzelskeho zvazku ![]()
belmi
Belmi, do galerky jsem fotku ještě nedala… musím totiž říct Dejvymu, ale pěkně mě dneska nakrknul, hned jsem mu nadšeně volala co nového s mímem do práce a že až přïjde tak mrkneme na fotku. Když přišel tak si ani nevzpomněl, nezeptal… Tak jsem to pak už nevydržela a řekla, že mu mímo teda neukážu, když ho to nezajímá
Takže teď čekám co bude, prostě jí teď nemůžu naskenovat, protože k tomu potřebuju jeho. No snad to nebude tak dramatický a nějak hezky si mě udobří a naskenujeme ji, ale teď je u nás truci truci
![]()
Svatbu nějak zatím neplánujeme, přednější bylo miminko a svatba možná později. My docela hodně chodíme na svatby kamarádů a známých (u nás se roztrhnul se svatbami pytel
) a tak nějak nám ta vlastní nechybí, ale uvidíme časem. Určitě bych svatbu někdy chtěla mít a užít si jí, možná nás to někdy chytne a poběžíme honem na radnici ![]()
tak zítra držím palečky
![]()
Mějte se holky a přeju krásný večer s rostoucíma pupíkama, ale bez nevolností a jinejch ošklivejch stavů ![]()
Janina
Janinko, teraz si ma pekne rozosmiala
Hold, to su chlapi. Aspon vidim, ze su vsetci rovnaki. Neber to tak dramaticky, Dejvy si ta udobri. Urcite je rad, ze je vsetko ako ma byt.
Mna trosku sklamalo, ze Peto si zajtra nenajde cas ist k doktorovi so mnou a kuknut mimiska, ale jemu zatial staci vidiet fotecku a pocut, ze je vsetko ok. Nema nervy ist tam so mnou na siedmu a sediet dokedy na nas nepride rad. Ako keby mna to bavilo, ale pre mimi to vydrzim. To sme my zeny… a preto rodime deti my a nie chlapi ![]()
belmi
Belmi, trosku jsi me prekvapila, ze uz by mel jit partner s tebou. Ja jsem si rikala, ze ho k doktorce dotahnu az pozdeji, ted mi to prijde jeste brzy. A je fakt, ze na ultrazvuku jsem zadny par nevidela, jen same tehulky. U vas chodi na ultrazvuk i pary? Mne ceka ultrazvuk pristi tyden, chtela jsem tam zajit v pondeli, ale asi nebudu moct utect z prace, nejak se mi to zkomplikovalo. Ale uz jsem nedockava, minule to bylo jeste „male nic“
Tak snad uz se trosku rozroslo. ![]()
Krasne slunickove rano,
aspon ze vykouklo slunicko,to sedive pocasi me moc nebere..
Tak mala ma uz
ru dole,srostle to ma dobre,tak jsem rada.Rano jsem volala na genetiku aby me objednali,tak jdeme 21.9.,jsem zvedava,doufam,ze to bude v poho.Nestihla jsem vsechno procist,tak jdu na to,at vim,co se deje
![]()
MYSKA
Dobré ránko,
taky mě Belmi překvapila s tím ultrazvukem. Já vezmu manžela, až se bude dělat ultrazvuk přes břicho. Moc dobře si nedovedu představit, jak by snášel, že mi cizí chlap šmejdí něčím mezi nohama. A už vůbec si nedovedu představit, jak bych to pomyšlení, že to manžel vidí, snášela já. Je fakt, že mimčo by bylo v daném okamžiku asi přednější, ale myslím, že i manžel rád počká, až bude drobísek drošinku větší.
Holky, už jste to všechny řekli doma rodičům a tchánovcům? My se chystáme za týden, kdy bude rodinná oslava. Pak to chci taky říct svým nejbližším kamoškám. Je to děsné, ještě jsem jim to neřekla. Jsou to fajn holky, ale hrozně udrbané - hned by to věděla celá vesnice, ze které pocházím, a já bych ráda počkala alespoň do začátku druhého trimestru.
Zatím pa, jdu pokračovat v angličtině.
Bebet
Ahoj holky,
u nás můžeme kdykoliv na UTZ s partnerem, původně mohl na včerejší UTZ i přítel a to je ještě vnitřní, ale nakonec ho sebou vytáhnu až nás dr.pošle na vyšetření do nem. tam mají prý lepší ultrazvuk a samozřejmě partner tam může. Ale jinak není problém ho vzít kdykoliv.
My už to rodině a pár nejbližším řekli, ostatním to řekneme na začátku 2.trimestru, takže už by to snad mohlo jít příští tejden
Uff to se mi uleví, až to budeme moct rozkřičet do světa ![]()
(ikdyž u nás v práci se to silně tuší
Ví to jen můj šéf, ale ten si to nechává pro sebe, teda doufám…dohodli jsme se na tom)
Myško doufám, že jste tam kvůli té sádře zas nečekali…ať tak nebo tak hlavně že už je dole ![]()
Belmi, tak jak to vypadá?? Asi ještě dřepíš u doktora viď, tak se brzy ozvi, držím palečky ![]()
Janina
Ahoj holky.
Miminko som nevidela ![]()
Doktor ma ošetril, dal mi čípky na 6 dní a vraj sú kvasinky v tehu bežné, ale treba to vždy preliečiť. A nesúvisia ani zo stravou ako s reakciou organizmu na tehotenstvo. V príbalovom letáku je nepoužívať v I.trimestri, ale ja poučená z pwww.porodnice.cz viem, že lekár by mi nedal niečo, čo by ublížilo. Takže mandragorko, kašli na samoliečbu a utekaj k doktrovi ![]()
Do poradne mám prísť budúcy týždeň, tak ako mám naplánované.
Holky, u nás sú s tehulkami v čakárni sem tam aj nejaké páry. Keď som sa lekára pýtala, či by sa mohol prísť pozrieť aj manžel, tak mi povedal, že som ho už vtedy kľudne mohla priviesť. Ešteže dnes nešiel. Ale vraj určite ho mám priviesť na UTZ v 20tt. Tak uvidím, či si budúcu stredu nájde čas. Trocha ho síce podozrievam, že sa tam bojí ísť so mnou ![]()
belmi
Janino,
to máš fajn, že máš tak solidního šéfa. Já v práci zatím lžu kde můžu (nebo spíš kde musím), protože můj šéf je hrozná drbnička (mám já to smůlu na ty udrbané
). Když jsem mu řekla, že se budu vdávat - ale psst, je to tajné - tak mu to vydrželo asi 2,5 minuty než to řekl svojí sekretářce. Je fakt děsný. Už moje bývalá vedoucí, když mi předávala svoji pozici, mě upozorňovala, abych si dávala pozor na to, co mu budu říkat. Jestli budu chtít něco nenápadně rozhlásit, ať mu to řeknu jako tajemství. Věřili byste, že takový může být chlap?
Ale jinak mi to lhani nedělá vůbec dobře. Dnes jsem dokonce lhala ségře, že pracuju, místo toho sedím doma a jsem na neschopence. Ach jo. Ať už jsem ve 14. týdnu a můžu všem bez strachu říkat, jak to je doopravdy.
Bebet
Bebet, ty si to nepovedala ani sestre ? To si fakt dobrá. Naši najbližší známi to vedia. V práci to vie iba kamoška a u nej je to ako v hrobe. Šéfovi sa to nechystám povedať tak skoro, buď počkám až to na mne bude vidieť alebo ak by zase naštval s nejakými jeho nezmyselnými úlohami. Jo a svokrovcom to neviem kedy zoficiálnime.
belmi