Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
zdravím do nového týdne!!!
Já jsem měla celkem strašný víkend. Moc jsem se nudila, hlavně včera. Bydlim v Brně v paneláku a leze mi to tu krkem!!!! Nejraděj bych se odstěhovala někam, kde mám kamarádky a kde je příroda. Pocházím z vesnice 60 km od Brna a mám tam všechny kamošky, spolužačky, ségry a rodiče. Tady si připadnu hrozně sama. Uvědomuji si to o to víc, když jsem teď těhotná. Ach jo.
Moje nevolnosti trochu ustoupily, ale jen díky tomu, že pořád do sebe něco tlačím - většinou mi jedou nezdravé blivajzy jako buchta, nudlová polévka, rohlík atd. Nemám na ně sice vůbec chuť, ale udělá se mi potom tak na hodinu dvě dobře. Ale hodnotné živiny žádné, toho se docela bojím.
No nic, nebudu dnes opruzovat. Jsem strašně rozmrzelá, tak to na vás nechci přenášet. Jdu si číst!
Pa, Bebet
Bebet nesmutni, máš tu nás. Náladu nám kaziť nebudeš a pokúsime sa ťa povzbudiť.
Pajjo, to pospinkavanie ti zavidim, ja som ho praktikovala cez vikend. Už aby sme boli doma na materskej, že ![]()
belmi
Ahoj mamulky ![]()
doufam, ze ste se vyspaly v ramci moznosti co nejlip ![]()
Manzilkovani: baby mi mluvi z duse. u nas taky nic moc. vlastne spis nic jak moc.
bebet: uplne ti rozumim. ja bydlim 30 od brna. bydleni v brne jsem taky zkusila a uz nechci vice. mas nejake vyhlidky, ze se vratis tam, odkud jsi prisla? jezisi to zni desne. myslim to dobre. treba jestli by manza nechtel bydlet na vesnici
Ahoj Mandragorko,
vyhlídky mám v okamžiku, kdy se zase vrátím do práce po tom, co odrodím všechny naše děti (plánujeme 2). Dřív na hypotéku mít nebudeme. Nutně potřebujeme dva platy. Bohužel zrovna na tuto dobu bych si venkov přála nejvíc.
Manžel pochází ze stejného místa jako já (o pár kilometrů jinde), takže on to rozhodně neblokuje. Rozholi jsme se přijít do Brna za prací. Nejdřív jsme se plácali po podnájmech, před pár lety jsme koupili byt, který ještě splácíme. Jsem ráda alespoň za něj, ale jestli vyhovoval, když jsme byli sami a od rána do večera byli v práci, tak teď rozhodně nevyhovuje. Ani manžel tady nemá své přátele, což mu docela vadí. Často jezdíváme k našim, ale až nebudeme mít auto (mám služební), tak tu budu jako kůl v plotě. Vůbec nevím, kam budu s mimčem chodit na procházky. Bože, mě to všechno tak sere!!!! (Sorry)
Včera jsem prohlížela nabídky realitek, ale z manželova platu utáhneme maximálně hypotéku 1 mil., a za to nic nepořídíme. Ale kdybychom čekali s mimčem, než budeme v domečku, tak bychom si to mimčo pořizovali tak ve 40. Holt - oba jsme šli do vztahu s holým zadkem, žádné dědictví baráku po babičce nebo byt jako svatební dar od rodičů.....
Bebet
K túleniu - u nás tiež nič, hlavne nie teraz, keď sa mi objavili kvasinky.
Holky s tým Brnom ste ma dostali. My sme si vždy s manžom hovorili, že keby sme sa mali presťahovať do nejakého väčšieho mesta a mohli si vybrať, tak by to určite bolo Brno ![]()
Aj náš najväčší sen je mať maličký trojizbový domček s maličkou záhradkou, na ktorej by bola terasa, kde by sme si popíjali kafíčko a grilovali mňamku (fúúúj, ale to ma dovtedy prejde
), trávička, dreviny, kvetinky … krásne sa nám sníva, ale keď si pozrieme ceny domov na klúč … nezostáva nám iné ako náš bytík, na ktorý sme horko-ťažko naškrábali.
belmi
ahoj Bebet,úplně tě chápu,i když já to mám naprosto obrácené…bydlím na vesnici,kam jsme se přistěhovala za manželem,i když je to od mého rodného města jen 20 km dál.přesto tady není ani zastávka autobusu,nemám tady jedinou kamarádku,sousedky mají všechny pře 70-sát let.Naštěstí do rodného města denně dojíždím a mám auto,ale v rámci šetření
až bude mimi,tak denní dojíždění do města taky opadne.
Nejhorší je,že tady není ani pořádně kam jezdit s kočárkem a vlastně ani není za kým.
Jinak je to tady moc krásné prostředí,u lesa,ale já jsem přece jenom takový družnější typ a ta samota mi moc nevyhovuje ![]()
pupula+piškotek 9tt
Ono je asi jedno, jestli Brno, nebo Praha, nebo jine mesto. Kdyz se tam clovek nenarodi, tak k tomu vetsinou nema vztah ![]()
My sli taky do manzelsti s holymi zadky. Cekali jsme na dedictvi po nejake teticce z ameriky, ale nic neprobehlo. Meli jsme jen 3 nedokoncena stavebni sporeni, tak jsme na to vzali hypoteku na 10 let a koupili starej domecek.Manza na nem skoro 3 roky makal a v dubnu jsme se tam nastehovali, ackoli jeste neni dodelanej. A jak to tak vidim, tak jeste dlouho bude nedodelanej.
Jinak tak jak mas Bebet depky z bydleni, tak ja mam depky financni. Mame jeste na 6,5 roku hypoteku a ja si nedovedu predstavit, jak to budem vsechno zvladat z jednoho platu. Asi to bude strasny maso. Ono uz to totiz zacina byt maso ted ![]()
Bebetko tobe asi nezbejva, nez na tom brnenskym bydleni najit vsechny mozny klady a drzet se jich
Ach jo. je mi lito, ze mas takovy trapeni
Budes mit aspon pristup ke vsem tem noblesam jako je plavani, nebo takovy ty matersky centra. Jenze tam zas chteji vsude spoustu penez. ![]()
Smarja to jsem ti teda pomohla ![]()
Belmi: taky me po dlouhe dobe navstivily kvasinky. Ja nedavam tampon (brrr-nemuzu) ale vecer si injek. strikackou ten jogut zavadim.
Taky si jeste delam sedave koupele s troskou octa ve vode. Sice si pri tom „splouchani“ pripadam jako uplne pako, ale zabira to
mandragora
Jo,jo, my také bydlíme téměř na samotě u lesa, ale zase na druhou stranu internet a auto to jistí. Když bychom kupovali domek někde ve městě, tak se nedoplatíme a bydlet nebudeme nikdy. Takhle máme vše nově zařízené, je časem (po letech) to bude chtít asi nová okna a střechu, ale stále bydlíme.
""http://bd.lilypie.com/E5u0p2/.png:http://bd.lilypie.com/E5u0p2/.png
Ahoj holky,
jsem pekne nastvana
,byla jsem s dcerou na Bulovce sundavat
ru,po hodine a pul cekani,nam rekli,at prijdem zitra,ze doktor na zlomeniny,tam bude az zitra
![]()
Jinak jsem asi zakrikla ty nevolnosti
,dnes je mi pekne blivno.Zalezla jsem do postylky a myslim,ze nevylezu…
MYSKA
Mandragorko, to s tým octom určite vyskúšam, o tom som nepočula. Mne našťastie tampóny nevadia, tak to mám jednoduchšie.
Jo a ako budeme vychádzať z jednoho platu fakt netuším. Ale vždy si poviem, že keď so mnou mohla byť mamina doma tri roky bez koruny a tatino robil vždy iba obyčajného robotníka … že keď to vtedy zvládli oni, prečo my by sme nie. Je fakt, že sme zvyknutí na iný štandard, že teraz nemusíme obracať každú korunku. Ale viem, že keď sme aj mali pôžičky, tak sme sa zaťali a šetrili aby sme všetko čo najrýchlejšie splatili.
Na konci roka nám končia stavebká a riešime čo ďalej. Buť prerobiť náš veľký dvojizbák alebo zobrať úver, predať byt a kúpiť trojizbák. Alebo sa dočasne nasťahovať k rodičom, zobrať ešte nejakú hypotéku a postaviť nejaký bungalov. Len nám nie je jasné z čoho by sme splácali úver aj hypotéku. Som zvedavá ako to vyriešime.
Bebet a Pupulo nesmutnite, určite si nejaké kamarádky nájdete až budete behať s kočármi.
belmi
Myško, ty nevolnosti máš možno aj z toho rozčúlenia. Hold so zdravotníkmi a ich ústretovosťou nič nenarobíme ![]()
belmi
Tak sme práve zistili, že stavať nebudeme. V našom meste sa predávajú stavebné pozemky cez tisíc korún za meter štvorcový a volné majú už iba 600 a 800 metrové parcely. To by sme do pozemku vrazili celé stavebko aj s úvermi
Sú to hajzlíci za takúto cenu bežia pozemky v Trenčíne a tam by mali byť drahšie.
Alebo ďaľšie riešenie, ktoré nám navrhli svokrovci - prestavať si horné poschodie ich chalupy a spraviť samostatný vchod. Jo to by nám s peniazmi krásne vyšlo, ale žiť s nimi pod jednou strechou a s jedným dvorom, keď s nimi nechcú byť ani ich vlastné dcéry ![]()
belmi
Belmi: to je maso.
Nejak mi vypadlo, ze ktereho ze jsi to mesta? ![]()
Nad timdle se vazne neda vyhrat. Je mi z toho smutno ![]()
My koupili pred 3 lety domecek (30od Brna) za 600.000,–
Sice stary a musel se hodne rekonstruovat, ale kdyby bylo fakt nejhur, tak by se tam dalo hned i bydlet. Kdyz za ty same penize (nebo vic) koupis pozemek, tak si na nem muzes tak leda postavit tak stan. ![]()
A to jsme teda asi meli z pekla stesti.
Nase vlady nechapou, proc nam klesa populace.
Je to vazne nepochopitelny co? ![]()
Belmi: do spolubydleni at uz s jednemi nebo druhymi rodici bych nesla. Za nic na svete. Mam dojem, ze to nikdy nemuze bejt v pohode. Myslim, ze dvoupokojovy byt je proti tomu velka vyhra. A to mame s obema stranami dobre vztahy.
mandragora
Holky,
jste moc hodné, jak mě povzbuzujete. Moc děkuju. Bude to asi tak, jak píše Mandragora - budu muset na tom našem brněnském bytečku najít všechna pozitiva a budu se moc a moc a moc a moc modlit za nový domeček! Mám astroložku (velmi dobrou) a ta mi ho předpověděla na 2009-2010, tak jsem zvědavá. Ale zatím jí všechno vyšlo, a že to byly velmi konkrétní věcí!
Belmi: Tady v Brně je to s cenami pozemků podobné. Pamatuji se, když stáli 800 za metr a my měli pocit, že je to moc drahé, že si to nemůžeme dovolit. Přešlo pár let a já si říkám, co bych za takovou cenu dala!
Píšeš, že jsi od Trenčína - měla jsem u Trenčína (konkrétně z Nového Mesta nad Váhom) dvě letní lásky. Je tomu už myslím 13 let, ale ráda na to vzpomínám… Bylo to hodně divoké!
Ke kvasinkám: ty mě přepadly naposledy letos v lednu. Velmi mi tehdy pomohla „protikvasinková“ dieta - nejedla jsem nic sladkého ani nic z mouky a cpala jsem do sebe laktobacily (kdybych mohla jíst jogurt, tak jím jogurt, ale mám intoleranci mléčných výrobků). Zkuste to ještě ošetřit dietkou - kvasinka se totiž stěhuje ze střeva. Na druhou stranu si říkám, že kdyby mi teď, v těhotenství, dal někdo takovou radu, tak ho jdu zakousnout, protože výrobky z mouky jsou to jediné, co mě drží jinde, než hlavou nad záchodem.
Takže to berte s rezervou.
Pa, ještě jednou dík,
Bebet
Ahoj holky,nakukuju ze zářijovek a nedá mi nezapojit se do debaty o bydlení,taky řešíme dilema,bydlíme ve státním,který se chystá k odprodeji s příšerným sousedem,kterýho pustili z kriminálu,je agresivní,škodí kde může,já to v těhotenství odnesla s pásovým oparem,protože nás opakovaně vytopil,vynadal mi do těhotných děvek a popřál at to těhostenství dopadne co nejhůř.Podali jsme trestní oznámení a čekáme co se bude dít.Taky bysme si moc přáli domeček,ale cenově je to pro nás v době mateřské nedostupný.Tak,i když je vám smutno užívejte pokud možno klidnýho těhotenství.
BEBET z které části Brna jsi?Taky jsem z Brna,tak bych ti třeba mohla poradit,kam na vycházky ![]()
MYŠKO at se ti pěkně daří a máš větší štěstí na zdravotníky,to je hrůza,když takhle někde v těhu zbytečně trčíš,to je na zabití ![]()
Holčičky,přeju co nejpříjemnější prožití těhotenství,at vás dlouho netrápí blinkací dny a všichni kolem at pěkně rozmazlují ![]()