Poradna duly
Jana Čurdová
@akasha143 S těma doktorama je to hrozný…
Já to začala razantně řešit po potratech, které jsem prodělala, teď chodím k primáři v nemocnici v Písku, to je super doktor i člověk, imunologii, genetiku a hematologii jsem také dlouho vybírala…Teď si myslím, že jsem v těch nejlepších rukou a těm doktorům plně důvěřuju. Vše vysvětlí, konzultují…To je pro mě důležitý přístup…
@Mber to věřím… v písku mám příbuzné… moc hezké město…
já vím dlouho co mám za krev, ale nikdo mě nikdy neřekl rizika a komplikace při UPT, nikdo to neřešil, a teď? dostala se mi do rukou kniha o těhu, a tam to psali, řekla jsem si že jsem poprvé těhu, tak pohoda, nj, ale já i vyčetla, že se počítá i ten první potrat, takže tu je riziko dost veliké, pokud ten předchozí nebyl taky negativní rh…což se už asi nedozvím… takže za 14 dní na testy a jsem zvědavá, jestli se to nebude řešit, tak udělám zle i v té nemocnici, co mi to tehdy dělali… a změním doktora… ![]()
Taky za sebou máme zamklý těhu a spackanou revizi dělohy… takže screening mi dělali v Praze a výsledky až 25.10. ![]()
Jojo datum hezký, ale hlavní je ať jsou ty naše malé zázraky zdravé ![]()
@-elisa no já jdu k dr až 31.10., a pokud nebude brát v potaz riziko rh faktoru, tak jdu jinam
to je hrozné jak někteří doktoři nic neumí a dál jsou v lékařství…
![]()
@Mber píše:
Prvotimestrální-integrovaný test. Berou krev, pak se měří miminko, pak druhá krev, všechno tohle dají dohromady a vyhodnotí riziko případných vývojových vad miminka. Dělají to jen specializovaná pracoviště. Krev Ti sice vezme Tvůj lékař, ale na rozbor ji musí poslat do toho pracoviště, kam pak jedeš na to sono-měření mimča. A to vyhodnocení udělají taky oni.Dost často se tu dočítám, že tyto testy doktoři někdy ani nenabízejí-nehradí to totiž pojišťovna a pak stále ještě dělají ty triple testy, u těch jsou ale dost často zkreslené výsledky a nejsou tak přesné jak ten integr.test.
NT screening (sijove projasneni) casto proplaci pojistovna, takze i kdyz dr neposila, lze si s nim domluvit, zaplatit a pak nechat proplatit od pojistovny.
Urcite lepsi nez triple testy, ktere jsou zastarale a nepresne ![]()
U mych dr nastesti delaji jen NT, tak to memusim resit externe.
@MV313 píše:
NT screening (sijove projasneni) casto proplaci pojistovna, takze i kdyz dr neposila, lze si s nim domluvit, zaplatit a pak nechat proplatit od pojistovny.
Urcite lepsi nez triple testy, ktere jsou zastarale a nepresne
U mych dr nastesti delaji jen NT, tak to memusim resit externe.
no, ale jak poznám, jak dobrý ultrazvuk má můj dr?
Mi tedy platili 1200 kc a nemám info, že by to pojišťovna proplácela. Třeba všeobecná. Ale i tak ten zážitek stál za to ![]()
@akasha143 píše:
no, ale jak poznám, jak dobrý ultrazvuk má můj dr?
Zkusim najit seznam lekaru, kteri na to maji skoleni a opraveni.. U minuleho tehu jsem to nekde videla..
@-elisa píše:
Mi tedy platili 1200 kc a nemám info, že by to pojišťovna proplácela. Třeba všeobecná. Ale i tak ten zážitek stál za to
Ona kazda pojistovna ma urcitou castku, kterou pojistencum rocne extra proplati.. Bohuzel se o tom moc nevi, ale treba ozp 207 proplaci tehotenske kurzy, baby monitor, detske plavani atd.. Cca za 1000.. Vzp to ma snad za 500.. Chce to prozkoumat web
@MV313 píše:
Zkusim najit seznam lekaru, kteri na to maji skoleni a opraveni.. U minuleho tehu jsem to nekde videla..
tak to se vsadím, že ten můj to mít nebude, i když na tom přístroji má napsáno 4D, ale když mi dělá ultrazvuk, tak ty fotky jsou hrozné… tak nevím ![]()
Jj, musí na to mít licenci, aby to mohli dělat. Ale dělají to i ti, kteří tu licenci nemají a berou si za to hezké peníze. Jinak to opravu stojí přes těch 1000Kč. jak jste tu některá psala, my teda dostali žádanku a neplatili nic.No tak po třech potratech a v mém věku…A ještě jsme dostali 5 obrázků z utz, z toho čtyři krásné ve 4D.Byl to úžasný zážitek vidět to mimčo takhle…
@Mber od té doby, co zavedli poplatky, tak se ti doktoři naučili hezky počítat penízky ![]()
@akasha143 No to máš pravdu. Někdo si z toho dělá doslova byznys. HNUUUSS!!! ![]()
Bohuzel ten seznam nemohu najit ![]()
Odkud jsi? Delaji to urco v Gennetu, pokud zvazujes! Taky zalezi v jakem jsi tydnu, protoze se da delat max do 13+5 a krev drive..
@Mber jj, a běda, když se ozveš, že ten poplatek je neoprávněný… tě usadí, že ho chtějí a basta…