Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ale ja proste nevim, jak s nimi komunikovat a jak to resit. Matce jsem uz vicekrat rekla, jak vidim jeji chovani a ze se mi to nelibi… Velice spatne se ji to poslouchalo, spis ji to rozcilovalo, co si dovoluji hodnotit jeji chovani…No proste
Proste je prestavam mit ráda
Ze vzdalene rodiny znam neco hodne podobneho. Tady pomuze jen vyrazne omezit osobni kontakt a zit si spokojene svuj zivot. Tim vyraznym omezenim kontaktu, myslim tak videt se kratce max. 2 - 4× do roka. Argumentacne tomu napomuze odstehovani se od rodicu do vetsi vzdalenosti(par set km).
A nemysli si, ze tim omezenim navstev se zmeni jejich postoj a nahled na tebe. Nezmeni, bude se chovat stejne a vytykat ti to, jen tebe to prestane nicit a bude ti to jedno. ![]()
@Chytrak píše:
Ze vzdalene rodiny znam neco hodne podobneho. Tady pomuze jen vyrazne omezit osobni kontakt a zit si spokojene svuj zivot. Tim vyraznym omezenim kontaktu, myslim tak videt se kratce max. 2 - 4× do roka. Argumentacne tomu napomuze odstehovani se od rodicu do vetsi vzdalenosti(par set km).A nemysli si, ze tim omezenim navstev se zmeni jejich postoj a nahled na tebe. Nezmeni, bude se chovat stejne a vytykat ti to, jen tebe to prestane nicit a bude ti to jedno.
To je pravda.My jsme pak už ty intervaly návštěv omezovali čím dál, tím více, až to došlo tak daleko, že jsme přijeli až po třech letech na návštěvu. Nic se nezměnilo, ani když se nám narodily děti. Byly ve stejné„úctě“, jako my. A nic s tím nikdo neudělá. Prostě to tak je. Lásku si nikdo na nikom nevynutí. ![]()
Zakladatelko, omez kontakt. Opravdu. Ze začátku na jedenkrát týdne, pak postupně ubirej.
Bohuzel tu platí, ze se nikdy nezavdecis vsem a pokud jsi ta špatná už teď, lepší ani horší to byt nemůže. Mě třeba toto uvědomění pomohlo ke změnám sebe samé vůči tchýni a tchanovi. Nebyla jsem dostatečně vhodná partie pro jejich syna a já jsem se ze začátku hooodne snažila. Teď už ne a paradoxně ten vztah je lepší, ale nedokážu říci, zda je to tím, ze se nesnazim se jim zavděčit nebo tím, ze jsme s manželem uzpar let spolu.
![]()
Opravdu omez kontakt, jinak ti bude pořád zle. Taky to znám. Můj sourozenec je vždy top. Ale já už si z toho nic nedělám. Styky jsem dost omezila a mám klid. ![]()
@Anonymní píše:
Mate ten pocit, ze at delate co delate tak se svym rodicum nezavdecite? Z brachy jsou v úžasu, ze vsech bratrancu jsou v uzasu… vy jedina zenska, lepsi skola, zamestnani.. ale porad to neni dost a jste stale za nulu???Nerozumim tomu…
Už delší dobu se rodičům nezavděčuju a žiju sám pro sebe.
A pokud někdo ode mě něco potřebuje, musí respektovat mě a jestli mám čas… tohle je u žen i mužů stejné.
Proč pořád řešit někoho, kdo ode mě něco potřebuje, ale mě z něj akorát tak naskakuje kopřivka?
Vztahy musí být rovnoměrné s tím, že když druhá strana jen vysává, tak utínám kontakty, včetně příbuzných a rodičů.
V životě nejde o to, se někomu pořád zavděčovat a na svůj úkor se pro někoho přetrhnout.
Není proč.
Jde přeci o osobní štěstí, a ne jestli mě nějaký bl-bec uznává nebo ne.
@Anonymní píše:
Ziji zvlast s partnerem.. Jezdivam ale za nasima tak 2× tydne. Cesta tam 40km..
Jezdim za nimi popovidat, zjistit zda je vse ok a pomoct, kdyz neco potrebuji…jakmile dorazim tak se na me máma hned vrhne.. Toto udelej s mobilem… toto s pocitacem… A mohla bys taky na zahrade udelat to a to, ikdyz… tobe se asi nebude chtit ze??? A hned ma nejake narazky, ackoliv vzdy udelam vse.. Pak akorat vse zkritizuje a ja otravene jedu domu..Pokecat ani nepokecame.. zalezi jakou ma maminka naladu… Ale kdyby prijela ségra nebo kdokoliv jiny, hned by pekla… chtela by povidat a povidat.. A ja si prijdu jak nejaky nechteny host, ktery se nikdy nezavdeci.. Jakehokoliv pritele jsem mela, tak mi po rozchodu rekli napriklad.. takoveho k sobe uz nikdy nesezenes! Mela ses chovat lip! Na to jim reknu uz podesate, ze jsem se rozesla ja, protoze me podvadel… A oni: ze tomu neveri… ze to byl super kluk…tak kulim oči… A stejne jim furt pomaham, stejne se vracim.. jsou to rodiče…a porad jsem za lůzu
Navic matka furt hnoji teorii at jsou rodice jaci jsou, vzdy se k nim maji decka chovat s uctou a nikdy je nemuzou zavrhnout,… to jsou jinak strasne deti a vsude takove pomlouva…(stalo se u jedne osoby v rodine).. no a s takovou se stane mozna i brzo u nas…
To není matka.
To je panovačná příšera, megera a fůrie. Fuj. Ať si takové natky pomáhají samy. Děs. Zásadně nepomáhám někomu, kdo mě u toho buzeruje. Takový člověk si žádnou pomoc nezaslouží.
Kdyz umí komandovat, umí také jistě uklízet. Čarodějnice. ![]()
To je ten problém. Ty jsi spolehlivá a pořád se vracíš, tak si k tobě můžou dovolit. Život bohužel nefunguje podle zásluh, ale podle toho, co ostatním dovolíš si k tobě dovolit.
Oni se nezmění, zázračně neprohlédnou a nezačnou tě oceňovat. Smiř se s tím a zařiď se podle toho.