Rodina - co mám dělat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6611
27.12.16 18:16
@arinecka píše:
Proč bys prodávala dům? Tvalý pobyt u tebe nemají, k domu žádná práva taky ne tak jim zabal jejich 5 švestek, vyměn´zámek a hotovo Pokud budu prudit tak zavolej policii, jinak to asi nepůjde :nevim:

třeba chce prodat dům a vyplatit matčiny dluhy :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
27.12.16 18:22
@Babeta3380 píše:
Ahoj všem, prosím, potřebovala bych poradit, koupila jsem starší domek a já blbec nabídla bydlení matce a bratrovi- oba bez bydlení. Nastěhovala jsem se a za týden už u mě byl bratr, asi si řeknete, že jsem úplně pitomá… je prosinec a bratr nezačal pracovat, živím ho, cíga, ani na brigádu nejde, máma se mnou bydlí od léta, příspěvek z důchodu nehrozí, má dluhy, které nestíhá splácet. Trvalé bydliště u mě nemají. Už začátkem prosince mě ruply nervy a vyhazuju je z domu, že nemám povinnost starat se o dvě hyeny, které mě jen využívají. A oni…nejdou. Já už nevím co dělat, nemám „práva“ ve vlastním domě. Koupila jsem domek v dubnu, práci našla až v září a ted mám sama půjčky, které zvládám splácet, ale už x měsíců táhnu z jedné výplaty 3 lidi a jsem zralá na psychinu, je vůbec nezajímá že je tam nechci a já nemám sílu volat policii na vlastní rodinu.. co jim řeknu? že mě vlastně rodina ničí? Uvažuju o nějakých antidepresivech. Jediné, co můžu a chci udělat, je dům prodat a chci se stěhovat 100 km kde jsem kdysi bydlela. budu muset počkat na prodej domu a „zmizet“.

Byla hloupost nastěhovat si takové lidi k sobě do baráku, i když je to matka a bratr. A kde bydleli předtím? Dala bych jim měsíc na to, aby si našli jiné bydlení. Pokud by se tak nestalo, pak bych s ohledem na to, že se jedná o tak blízké příbuzné, zaplatila na měsíc ubytovnu, s tím, že k tobě už ani nepáchnou.
Vyměnila bych zámky, a možná raději dům prodala, a odstěhovala se někam daleko, aby se už podobná situace neopakovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
27.12.16 18:40

Já nevím, chtěla jsem stmelit rodinu, myslela jsem si,…nevím už co jsem si myslela, chtěla jsem, abychom byli „normální“ a pořád jsem si říkala, je to rodina, ted ale už padám na pusu, cítím, že oni si vůbec neuvědomují co já dělám a jak se chovají oni. Proč jsem je pustila k sobě domů, je a dýl, v rodině jsou určité věci…jen jsem doufala, že se dá rodina zachránit. Je těžké říct matce a bratrovi, odejděte, už jsem to zvládla, udělala. Řekla jsem že je tu nechci na začátku prosince, prý přece je nebudu vyhazovat na vánoce. Asi jsem fakt praštěná, ale nechci, aby to dopadlo špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
27.12.16 18:45
@Babeta3380 píše:
Já nevím, chtěla jsem stmelit rodinu, myslela jsem si,…nevím už co jsem si myslela, chtěla jsem, abychom byli „normální“ a pořád jsem si říkala, je to rodina, ted ale už padám na pusu, cítím, že oni si vůbec neuvědomují co já dělám a jak se chovají oni. Proč jsem je pustila k sobě domů, je a dýl, v rodině jsou určité věci…jen jsem doufala, že se dá rodina zachránit. Je těžké říct matce a bratrovi, odejděte, už jsem to zvládla, udělala. Řekla jsem že je tu nechci na začátku prosince, prý přece je nebudu vyhazovat na vánoce. Asi jsem fakt praštěná, ale nechci, aby to dopadlo špatně.

Pokud budeš chtít jenom ty stmelit rodinu, a oni jsou třeba alkoholici, mají dluhy, kouří, a nepracují, pak jim pomůže jedině léčba, ale to by museli chtít oni sami. Jinak se jich musíš co nejrychleji zbavit, pokud nechceš, aby tě totálně vysáli a zničili. Pak by se klidně mohlo stát, že přijdeš kvůli nim i o ten barák.

Příspěvek upraven 27.12.16 v 18:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.12.16 18:45
@Babeta3380 píše:

Ale ono to vždy dopadne špatně a TY budeš ta ŠPATNÁ, protože vyhodíš máti s bráchou na ulici.
Hele, je dobré řešení jím zaplati na měsíc ubytovnu, vyměnit zámky, vyměnit číslo mobilu a nezvat je k sobě domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
27.12.16 18:53

@Babeta3380 v každém případě je to cesta do pekla, ono je těžký se jich zbavit, zkus je vystěhovat ale to asi půjde těžko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
27.12.16 19:36

@Babeta3380 Matka ma dluhy, ktere nezvlady splacet? Tak pozor na exekuci. Je fuk, kde ma trvaly pobyt, obvykle misto bydliste (coz je ted u tebe) je taky bydlistem :(
Policii bych klidne zavolala. Oni jsou zvykli na ledacos :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
27.12.16 21:08

A to se necháš vyštvat z vlastního domu? tím, že odjedeš si nepomůžeš kam půjdeš ty půjdou i oni. zaplať jim 1 měsíc na ubytovně, kabele za dveře a je, nejsi povinná je živit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová