Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,taky to je u nás podobný,přítel se nás moc nevšímá,nebaví ho se starat o malýho,bude mu ted 15měs.,musim vše dělat sama a 100krat mu říct než něco udělá,aspoň s nami jezdi občas nakoupit,jinak ho to nijak moc nezajimá,takhle to nejde dál,hádáme se kvůli malýmu,neví co chce sám,ještě se starat o nás.
![]()
sonic.01 píše:
Ahoj holky,taky to je u nás podobný,přítel se nás moc nevšímá,nebaví ho se starat o malýho,bude mu ted 15měs.,musim vše dělat sama a 100krat mu říct než něco udělá,aspoň s nami jezdi občas nakoupit,jinak ho to nijak moc nezajimá,takhle to nejde dál,hádáme se kvůli malýmu,neví co chce sám,ještě se starat o nás.![]()
Ahojky a nemá třeba nějakou hodně náročnou práci? Můj mažel se vždykcy staral, s malou si hrál, uspával a koupal, tedy ne pořád samozřejmě, ale tak že jsem viděla, že nás má rád a že je šťastnej… no a právě teď má práce nad hlavu a moc toho doma nestíhá a je to rozdíl, ale ne že by nechtěl, jen má prostě tak málo času a tolik informací, že prostě hodně věcí přenechává na mě.. příjemný to není, ale vím, čím to je, to je asi základ.. podle toho co píšeš, tak třeba má nějaké problémy v práci a není to zrovna mateřský typ, takže neví co s mimčem, já nevím, zkuste si promluvit, to je jediný řešení
Džím palce…
sonic.01 píše:
Ahoj holky,taky to je u nás podobný,přítel se nás moc nevšímá,nebaví ho se starat o malýho,bude mu ted 15měs.,musim vše dělat sama a 100krat mu říct než něco udělá,aspoň s nami jezdi občas nakoupit,jinak ho to nijak moc nezajimá,takhle to nejde dál,hádáme se kvůli malýmu,neví co chce sám,ještě se starat o nás.![]()
Tak to ti nezávidím.A jak se choval jak jsi byla těhotná?Těšil se s tebou na mimi?Povídal si s ním v bříšku?
Něak nechápu proč chlapi kteří nemají zájem se starat mají vůbec děti?To si myslí že jak se narodí bude jen spinkat,smát se a od prvního měsíce chodit samo na záchod a řádně splachovat?
Zkus třeba jít nakupovat sama a nech ho ať se stará a niak domů nespěchej… Třeba pochopí že to není jen tak a začne trochu pomáhat
jj, taky bych to tak udělala, pokud není vyloženě pracovně vytíženej, jak jsem psala, tak by se postarat měl a jestli neví co s mimčem, tak se to musí naučit, je to Táta a pokud nechce a ani po promluvě nebude chtít a bude to to samé, tak to asi není ten pravý pro rodinu, ale pak je otázka co dělat a na tu nějak odpověď nemám, jelikož člověk nikdy neví co by udělal, dokud to sám nezažije, taky Ti to nezávidím a je mi to líto a doufám, že se o vás začne starat
![]()
Ahoj holky,díky za rady ale zatim ani domluva atd nepomáhá,musim ho dokopat do všeho,chce malýho jen aby se mohl chlubit že má kluka,když jsem zjistila že budeme mít mimčo tak 1.bylo že žádný nechce a takový hloupý řeči,teď prý že nic takovýho neříkal,bydlíme teď skoro 5měs.spolu tady za Prahou na vesnici,nikoho tu skoro neznám,dostanu se aspoň ven někdy když je hezky ale všude jen sama s malým,on s námi nechodí,nebavi ho to,dělá skladníka,vozí žrádlo pro psy a kočky,určitě to tak náročný neni aby nemohl pomáhat doma.
![]()
Tak to je fakt šílené.Taky jsme se před půl rokem přestěhovali a nikoho tady neznám,ale naštěstí je můj manžel úžasný je pořád s náma(co mu čas dovolí)a o malou se stará stejně jak já.V létě chcem začít chodit na hřiště a tam se budem obě seznamovat.Jinak přeju pevné nervy a hodně štěstí. ![]()
miriskaw píše:sonic.01 píše:Tak to ti nezávidím.A jak se choval jak jsi byla těhotná?Těšil se s tebou na mimi?Povídal si s ním v bříšku?
Něak nechápu proč chlapi kteří nemají zájem se starat mají vůbec děti?To si myslí že jak se narodí bude jen spinkat,smát se a od prvního měsíce chodit samo na záchod a řádně splachovat?
Zkus třeba jít nakupovat sama a nech ho ať se stará a niak domů nespěchej… Třeba pochopí že to není jen tak a začne trochu pomáhat
Hehe, já chodím sama nakupovat a vždycky trnu, co se doma děje. Manžel miminku pouští Cypres Hill a jiný hip hop a co je nejhorší, našemu malému se to líbí. Radostně při tom kope nožičkama a směje se.
já jsem taky měla ze začátku nervy jít ven a nechat je samotné.Do a z obchodu jsem skoro běžela,ale pochopila jsem že jim je spolu moc dobře,tak teď se i ráda někde zapomenu
No a vidíš budeš mít malého hudebníka ![]()
miriskaw píše:
já jsem taky měla ze začátku nervy jít ven a nechat je samotné.Do a z obchodu jsem skoro běžela,ale pochopila jsem že jim je spolu moc dobře,tak teď se i ráda někde zapomenuNo a vidíš budeš mít malého hudebníka
JoTo ten náš taky,když slyší písničky tak u nich skáče,líbí se mu jako nám Kabati,poslouchá s nami,no tatik už chrape,dnes nam dokonce koupil housky a vdolky,to je úspěch co,možná to seřvání funguje aspoň někdy,uvidime co bude dál,prý spolu budou chodit na fotbal a na ryby,tatik je na ty ryby cvok,čumi tam třeba skoro celej den,aspoň budu mít snad chvili klid.
![]()
sonic.01 píše:miriskaw píše:JoTo ten náš taky,když slyší písničky tak u nich skáče,líbí se mu jako nám Kabati,poslouchá s nami,no tatik už chrape,dnes nam dokonce koupil housky a vdolky,to je úspěch co,možná to seřvání funguje aspoň někdy,uvidime co bude dál,prý spolu budou chodit na fotbal a na ryby,tatik je na ty ryby cvok,čumi tam třeba skoro celej den,aspoň budu mít snad chvili klid.
já jsem taky měla ze začátku nervy jít ven a nechat je samotné.Do a z obchodu jsem skoro běžela,ale pochopila jsem že jim je spolu moc dobře,tak teď se i ráda někde zapomenuNo a vidíš budeš mít malého hudebníka
![]()
![]()
No Kabáty taky často posloucháme
.Poslouchala jsem to i když jsem byla těhotná a Lucince se to zalíbilo i teď.No myslím že na ryby s prckem půjde jen jednou… Ty si ten kid určitě užiješ,ale oni asi moc ne ![]()
No to jo,už abych měla taky trochu čas na sebe,to je hrozný,pořád abych jen uklizela,všude binec,už toho mám dost,pojedeme asi brzy k rodičům mým,aspoň mi pomůžou hlidat a bude klid,taky se snad někdy vyspím,malej vůbec nechce spát,dnes asi hod.a dost,půjdeme ven chvili,tak paa holky.
![]()
sonic.01 píše:
No to jo,už abych měla taky trochu čas na sebe,to je hrozný,pořád abych jen uklizela,všude binec,už toho mám dost,pojedeme asi brzy k rodičům mým,aspoň mi pomůžou hlidat a bude klid,taky se snad někdy vyspím,malej vůbec nechce spát,dnes asi hod.a dost,půjdeme ven chvili,tak paa holky.![]()
![]()
Ahojky, jen jsem to prolétla, co jsem tu nebyla… koukám, že to máš fakt složitý, každá rada je sice drahá, ale u toho tvýho asi fakt nic nepomáhá
být Tebou taky bych se sbalila a jela k těm rodičům a aspoň uvidíš! Jestli má o vás zájem, tak se začne starat a bojovat o to, abyste se vrátili a jestli ne, tak vám za to nestojí, ne? Je mi to moc líto a přeju Ti aby se změnil v dobrýho tátu a manžela
Hezký večer vám všem ![]()
Ahoj Teri,díky ale myslím že se jen tak nezměni,pořád přemýšlim jestli to má cenu vůbec s nim být když mu asi jsem na obtíž jak to tak vypadá,někdy se i snaží aby se neřeklo ale stejně je pořád pryč,my tady pořád sami,už toho mám akorát,když jedeme k rodičům,prý mu tu chybíme,tak nevim co s nim dělat,babča mi pomáhá aspoň s vařenim někdy,pereme společně,jinak jsem na vše sama,no co můžu dělat,v sob.přijede 2.babina,tak mi aspoň pomůže to tu dát dohromady,mějte se.
![]()
sonic.01: u nás je to podobné. Manžel není věčně doma, takže starost o domácnost i o dítě (16měsíců) je jen na mě. manžel je „ajťák“, takže má obrácený den a noc. Chodí spát k ránu a z práce se vrací večer, takže celý týden na nás nemá vlastně čas. Přes víkend dospává, takže dopoledne s náma opět není a odpoledne jak kdy, většinou se s malým sbalím a jedu k babičce,kde jsme celý den a manžel za náma dorazí až někdy odpoledne. Často se na toto téma hádáme,ale k ničemu to nevede. V těhotenství se o mě staral a těšíl se na syna,ale jaksi ten obrácený denní režim má pořád a to je hlavní problém…taky říká,že bude chodit se synem hrát fotbal atd.,ale nevím nevím ![]()
takže vím,jaké to doma máš a držím pěsti at máš pevné nervy, protože já je už nemám a většinou vybouchnu ![]()
Holky, u nás je to teď taky na houby, co se narodil malý tak to jde od desíti k pěti
Máme dvě děti (26m a 9m),u dcerky se ještě snažil,sem tam ji okoupal,přebalil, teď u syna ani to ne. Práce má mnohem méně než měl kdysi,takže jsem myslela že ho bude víc trávit s náma,no opak byl pravdou,radši zajde za kamarádama na pivko.Doma nepomůže vůbec s ničím,akorát zajede a velký nákup a 1× denně vyvenčí psa a to je tak všechno,když po něm něco chci,tak mu to musím 1000× zopakovat a stejně není záruka že to bude splněno.Teď jsem chtěla aby mi něco opravil v domácnosti,už mu to říkám 2 měsíce a furt nic
už mě to popravdě začíná dost unavovat,to že vše dělám sama,tak na to jsem si už celkem zvykla,nevadí mi žádná práce,s dětmi jsem ráda,no občas mám fakt chuť mu sbalit kufry a postavit mu je za dveře
pak je zas období kdy je to fajn,tak si říkám že by se to třeba zlepšilo,vydrží to týden,14dní a je to zas nanovo. ![]()