Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ou
Tuto větu řekl jeden psycholog. Moc se mi líbí. Možná dospěju teď…
Psychologicky se dá dospělost vyjádřit i jako schopnost unést samotu. Prostě vím, že v některých věcech mi už nikdo neporadí. Jsem sám a na nikoho nemohu přenášet odpovědnost za své činy. Je to jen na mně. Většina lidí žel nikdy nedospěje a celý život kolem sebe hledají rodiče.
Nerozumim tomu, jestli jsi mela chlapa, ktereho jsi podvedla se ženou, nechápu konkrétní důvod proč. On/ona ti na to prisla/el? Jasně, ze teď to bude těžký, každý rozchod je takový. Ja měla taky deprese, nechtělo se mi žít. Ale kazde období pomine. A bud budeš se sebemrskat na netu, nebo chceš svůj život změnit a neco pro to udělat. Ještě nejsi zase tak stará, že život končí.
@Anonymní píše:Žila jsem se ženou a podvedla jsem ji s mužem. Mělo to ale důvod, celé je to složité. Nevadilo by ani, že na to přišla. Jako vadilo, ale já jsem se chovala hrozně od jisté doby. Žila jsem předtím pět let s mužem a po nějaké době jsem se taky tak chovala.
Nerozumim tomu, jestli jsi mela chlapa, ktereho jsi podvedla se ženou, nechápu konkrétní důvod proč. On/ona ti na to prisla/el? Jasně, ze teď to bude těžký, každý rozchod je takový. Ja měla taky deprese, nechtělo se mi žít. Ale kazde období pomine. A bud budeš se sebemrskat na netu, nebo chceš svůj život změnit a neco pro to udělat. Ještě nejsi zase tak stará, že život končí.
@Anonymní píše:
A taky vím, že druhý člověk nás šťastným neudělá. Musíme se o to postarat sami. Nemám ale beztarostnou povahu. Bojím se pořád něčeho. Přítelkyně říkala, že bych se nezvládla postarat o dítě, že bych byla úzkostná matka. Ano, byla bych. To mě taky štve. Nejsem schopna ani mít dítě. S tím se taky musím smířit, že nejsem dokonalá.
Rozchod se musí odžít.. prostě jsi podvedla, stalo se, vrátit se to nedá, a přeci se v tom nebudeš máchat dalších x let. Uzavři tuhle kapitolu a jdi dál. A ujasni si, na jaké pohlaví se budeš zaměřovat dál.
Rozchod se musí odžít.. prostě jsi podvedla, stalo se, vrátit se to nedá, a přeci se v tom nebudeš máchat dalších x let. Uzavři tuhle kapitolu a jdi dál. A ujasni si, na jaké pohlaví se budeš zaměřovat dál.
@Malina7 píše:
Já jsem se ale rozešla, ale ne kvůli podvádění. Nebo možná ano? Láska přece přijde sama, tu nemůžu hledat. Já se nechci na nic zaměřovat. Vím, že s mužem nedokážu žít. Nevadí, tak se aspoň naučím spoléhat sama na sebe.
Děkuji ale. Vím, že to myslíš dobře. ![]()
@Malina7 píše:Řekla jsem rodičům, že bych nejraději šla do kláštera.
Dala bych si něco na uklidnění a nepsala v tomhle stavu na emimino, je to pěkný psycho.
@Lana25 píše:
Dala bych si něco na uklidnění a nepsala v tomhle stavu na emimino, je to pěkný psycho.
nebo výmysl;)
@Anonymní píše:
@Ou Antidepresiva jsem kdysi brala. Zabrali, ale pak přestali účinkovat. Tak jsem se snažila vědomě být šťastná a ono to fungovalo.
Jedná se mi o to, že jsem ve vztahu ublížila, to se nám tvářit, že jsem nic neprovedla? A to otěhotnění, nebylo by to s někým náhodným.
Je naprosto ukradené co si dělala v minulosti, teď potřebuješ srovnat velmi poničenou neurochemii v mozku. Navíc tím jak jsi utopená v depresi, tak prostě věci hodnotíš nerealisticky. Tak jako má zamilovaný růžové brýle a spousti věcí nevidí, tak deprese stejně tak nasadí lživé černé brýle.
Potřebuješ medikaci a psychoterapii, jinak tě deprese sežere.
Pro začátek alespoň zkus zavolat na linku důvěry, až ti zase bude zle -zejména když budou sebevražedné myšlenky konkrétnější.
Vyber si nějakou ve tvém okolí, mívají i adresáře prověřených terapeutů a terapeutek.
@Anonymní píše: Žila jsem se ženou a podvedla jsem ji s mužem. Mělo to ale důvod, celé je to složité. Nevadilo by ani, že na to přišla. Jako vadilo, ale já jsem se chovala hrozně od jisté doby. Žila jsem předtím pět let s mužem a po nějaké době jsem se taky tak chovala.
Mas pravdu, odnesla jsem si z toho, že se každý den musím radovat ze života, usmívat se, neztěžovat si. A ty výlety a divadlo. Jezdím každý týden na hory, pomáhala jsem s venčením mamce. Jezdily jsme na dvě tři dovolené ročně. Jen doma jsme neseděly.
Vždyť v úvodním příspěvku píšeš s přítelem???
@Anonymní píše:
Já vím. Je to zbytečné, viď?
Mám si uklidnit doma ty pytle s oblečením konečně? Když já věřím na duchy a doma se sama bojím. Nikdy jsem sama nežila. Doma spím s velikým plyšákem a růžencem. U něho mám naštěstí vyzkoušeno, že mě opravdu chrání.
Kdo tě ochrání? Plyšák nebo růženec?
@Ou Píší mi tady, že jsem blázen. To mi teda moc nepomůže.
Doma sama je to na nic. Klidně budu každý týden chodit do divadla, na výlety, ale nevím, jestli to něčemu pomůže. Třeba jo.