Rozdíl mezi vnoučaty a celkový nezájem o ně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lalelale
11.8.19 11:06
@Anonymní píše:
@sirikit oni to začnou řešit hned o ty vánoce. Budu špatná s tím že mi něco prelitlo přes nos. Nedojde jim to. To bohužel vím že to bude takto

A? Budeš špatná pro někoho, kdo z vysoka kašle na celou tvou rodinu. To vadí? Přijde mi, že na nich až trochu moc visis.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.19 11:08

@Amelie30 všimne jen toho že s námi se nedomluvili si všimnou třeba až 2 dny předem a to už budu mít jiný plány a pka se bude řešit že snad nás nemusí zvát když je to tak každý rok. Každý rok jsme se pozvali na svátek vánoční a budou to čekat tak opět

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.19 11:09

@Lalelale nejde o mě. Ale o manžela. Pořád respektuji že jsou to jeho rodiče. Ale budu to muset rozlousknout. Naopak jít jen o mě tak už je neřeším asi dávno

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
11.8.19 11:11
@Anonymní píše:
@Lalelale nejde o mě. Ale o manžela. Pořád respektuji že jsou to jeho rodiče. Ale budu to muset rozlousknout. Naopak jít jen o mě tak už je neřeším asi dávno

Tak ať je řeší on, ale proboha ne ty. Ať si je sám shání a volá jim.

• Citovat
  • Upravit
76347
11.8.19 11:11
@Anonymní píše:
@sirikit oni to začnou řešit hned o ty vánoce. Budu špatná s tím že mi něco prelitlo přes nos. Nedojde jim to. To bohužel vím že to bude takto

Když Vás pozvou, normálně jeďte a na další rodinnou akci pořádanou naopak Vámi bych pozvala je.
Prostě vyrovnaný, dospělý vztah s oboustranný zájmem.
Pokud nepozvou, neměla bych o čem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
11.8.19 11:12

@sirikit taky nevim jak se domlouvaji pravidla s nekym kdo nema zajem. A uz ta zminena spolecna dovolena mi do toho nepasuje. U nas neklapne ani spolecny nedelni obed jednou za pulroku, natoz dovolena :mrgreen: Ale musim priznat, ze zrovna o tu bych nestala. Ani o ten obed nejde. Kdyby si kluky dokud byli mali, obcas vzali na vikend nebo na tyden o prazdninach…znacka ideal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.19 11:14
@sirikit píše:
Tohle mě zaujalo. :think:
Jak, domluvit se na pravidlech? 8o :nevim:
Tcháni zájem nemají, tak co chceš domlouvat? Třeba 1× týdně informační smska z jejich strany; 1× za 14 dní mladí u tchánů, 1× za měsíc tcháni u mladých, 1× za kvartál děcka u tchánů přes noc nebo tak nějak? 8o 8o
Já jsem teda flexibilní hlídací babička a zájem o mladé mám, ale nastavit mi někdo takováhle pravidla, ostře se ohradím. :cert: :pocitac:
Nemáte na ně vůbec žádnou páku krom úplného přerušení kontaktu a jak to tak zakladatelka popisuje, celkem by mě zajímalo, za kolik let si druhá strana embarga všimne. :roll: :think:

Meli by si o tom promuvit a nasledne nastavit ocekavani z obou stran. Ne, ze nekdo babce a dedovi rekne co maji delat. Tohle je presne problem starsi generace, kdyz se snimi chce clovek na necem domluvit a chce aby si sami rekli, jak to chteji (tudyz je volba na jejich strane, hned zacnou silet, ze jim nekdo neco prikazuje). U zakladelky by pomihlo, aby se jim prestala vnucovat, at se ozvou sami az budou chtit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@Lalelale no budu to tak muset asi udělat. Nechat je ať pochopí že tudy cesta nevede a nedělat si s tím starosti. Jenže manželovi je jedno ze nemají zájem, jemu stačí současný model kdy tam jedeme na vánoce, všude se pozveme a že děti mají otázky neřeší protože pracuje a nevnímá to. Naopak já to asi řeším moc. Nejsem holt uplatna a rodinné hodnoty vnímám jinak. Ale chtěla jsem znát pohled druhých než podniknu cokoliv a znám jej. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Kašli na ně. Jako děti to určitě to mrzí, ale oni to zvládnou. Čím budou starší tím víc budou na prarodiče kašlat a oni si za to mohou sami.
Když já byla malá, tak „babka“ se zajímala o všechny vnoučata (5 vnoučat sestřenice, bratrance). Dokonce i o moje sestry (pouze o 2 roky starší jak já- kdyby byly o dost starších tak bych řekla že na mě už neměla sílu že by byla starší, ale věkové jsme všichni stejne) se zajímala, brala je s sebou všude, na mě ale kašlala. I jak nám bylo 13-15 volala at segry přijedou že pojedou na nákupy (já nic) Štvalo mě to, ale kašlu ji. Pro mě přestala existovat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.19 11:17

Mela jsem takovou babicku a dedu (z tatovy strany). Ale oni nemeli zajem vlastne ani o tatu samotnyho (uz odmala, co vim z vypraveni. Mama ho nechtela, aby se vubec narodil :-( ) Uprednostnovala starsiho, ten byl pro ni buh. Muj tata jen kripl (mel od narozeni tezky astma a lupenku). Naopak babicka s dedou z maminy strany byli zlati a milujici prarodice. :P Ale vy to asi takhle vygradovany nemate. Nicmene, lidi nepredelas a k citum nedonutis. Bejt tebou se na to vybodnu, akorat te to bude trapit. Zivot je kratkej na to, aby ses snazila resit neco, co nekdo jinej resit nechce. A deti to poznaj samy, ver tomu, kdyz je bude hlidat babicka, ktera je hlida z „musu“. A neni to nic prijemnyho. Mluvim z vlastni zkusenosti. Pro jedny moje prarodice jsem byla vzdycky neco min nez moje 2 sestrenice.

Prosim anonym, citlive info o rodine, nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.19 11:17
@Ijen píše:
@sirikit taky nevim jak se domlouvaji pravidla s nekym kdo nema zajem. A uz ta zminena spolecna dovolena mi do toho nepasuje. U nas neklapne ani spolecny nedelni obed jednou za pulroku, natoz dovolena :mrgreen: Ale musim priznat, ze zrovna o tu bych nestala. Ani o ten obed nejde. Kdyby si kluky dokud byli mali, obcas vzali na vikend nebo na tyden o prazdninach…znacka ideal :lol:

U nas byla spolecna dovolena iniciativa manzela. A bohuzel to vztahy rozostrilo natolik, ze jsme s muzem na rozvod. Takze asi tak… Pracidla jsme si chteli nastavit po hadce na dovolene, ale ukazalo se, ze o zadnou dohodu nebo upraveni vztahu nestoji. A i kdyz jsem jim navrhovala at si sami reknou co mame delat jinak k jejich spokojenosti nerekli nic. Bohuzl pokud mi druha strana nerkne co je spatne neumim to napravit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
76347
11.8.19 11:21
@Lalelale píše:
Tak ať je řeší on, ale proboha ne ty. Ať si je sám shání a volá jim.

Přesně tak. :palec:
Kdyby nám zeťák ladil vztahy s dcerou, to by mě - jak ho mám ráda - fakttěže nepotěšil.

Zakladatelko, nepleť se do toho, když si vzpomenou pozdě, omluvte se, že už něco máte a příště se musíte domluvit dřív. Máš málo jiných starostí, že nutně potřebuješ tchány intenzivně vídat?
O mrtvých jen dobře, ale já si vždycky po návštěvě úlevně otřela smrtelnej pot z čela a byla jsem ráda, že to mám zas na pár týdnů za sebou. :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
11.8.19 11:24
@Anonymní píše:
U nas byla spolecna dovolena iniciativa manzela. A bohuzel to vztahy rozostrilo natolik, ze jsme s muzem na rozvod. Takze asi tak… Pracidla jsme si chteli nastavit po hadce na dovolene, ale ukazalo se, ze o zadnou dohodu nebo upraveni vztahu nestoji. A i kdyz jsem jim navrhovala at si sami reknou co mame delat jinak k jejich spokojenosti nerekli nic. Bohuzl pokud mi druha strana nerkne co je spatne neumim to napravit :nevim:

Tak to je jasny, u nas by asi taky bouchl kotel. Ja jsem jednou chtela domlouvat vikendy, kdyz uz to vypadalo, ze si mladsiho obcas vezmou na noc patek-sobota soucasne se sestrenici. Uz kdyz jsem vyslovila vetu, ze se s nimi chci na necem domluvit, jsem podle vyrazu videla, ze je to vsechno spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
11.8.19 11:29

Hlavne si to musis srovnat ve sve hlave, jestli to delas pro manzela, ktery o to nestoji, nebo pro deti, ktere z toho maji akorat bordel v hlave. Pokud se o necem mluvit nebude, tak to deti nebbudou resit. Uzus je, ze se tam jede na Vanoce, to bych z niceho nic asi bojkotovat nezacala, ale jinak bych manzelovi v klidu rekla, ze za sebe nevidim zadny zajem, tudiz kontakt vzdavam a dale neresim. Bez vycitek, on za to nemuze. Detem bych na dotaz rekla, ze super napad jet za babi a dedou, at to tata domluvi. V mych partnerstvich vzdy kazdy domlouval kontakty se svymi rodici, ja resila az technikalie typu presne casy, proviant atd. Ty za sebe nezmuzes nic krome zmeny sveho nahledu

• Citovat
  • Upravit
107635
11.8.19 11:29
@Anonymní píše:
@Lalelale no budu to tak muset asi udělat. Nechat je ať pochopí že tudy cesta nevede a nedělat si s tím starosti. Jenže manželovi je jedno ze nemají zájem, jemu stačí současný model kdy tam jedeme na vánoce, všude se pozveme a že děti mají otázky neřeší protože pracuje a nevnímá to. Naopak já to asi řeším moc. Nejsem holt uplatna a rodinné hodnoty vnímám jinak. Ale chtěla jsem znát pohled druhých než podniknu cokoliv a znám jej. Dekuji

A proč se zvete někam, kde o vás nemají zájem? Nech to na nich, když budou chtít tak se ozvou sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová