Rozdíl mezi vnoučaty a celkový nezájem o ně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
11.8.19 11:31
@sirikit píše:
Přesně tak. :palec:
Kdyby nám zeťák ladil vztahy s dcerou, to by mě - jak ho mám ráda - fakttěže nepotěšil.Zakladatelko, nepleť se do toho, když si vzpomenou pozdě, omluvte se, že už něco máte a příště se musíte domluvit dřív. Máš málo jiných starostí, že nutně potřebuješ tchány intenzivně vídat?
O mrtvých jen dobře, ale já si vždycky po návštěvě úlevně otřela smrtelnej pot z čela a byla jsem ráda, že to mám zas na pár týdnů za sebou. :andel: :andel:

Souhlas :)

• Citovat
  • Upravit
76347
11.8.19 11:36
@Anonymní píše:
U nas byla spolecna dovolena iniciativa manzela. A bohuzel to vztahy rozostrilo natolik, ze jsme s muzem na rozvod. Takze asi tak… Pravidla jsme si chteli nastavit po hadce na dovolene, ale ukazalo se, ze o zadnou dohodu nebo upraveni vztahu nestoji. A i kdyz jsem jim navrhovala at si sami reknou co mame delat jinak k jejich spokojenosti nerekli nic. Bohuzl pokud mi druha strana nerkne co je spatne neumim to napravit :nevim:

Ano, tohle je přesně ono.
Nejde o to, že třeba já jsem starší generace a nenechám si nastavit „pravidla“, protože mám pocit, že mě nějak omezují.
Ale už jen ta potřeba vnášet pravidla, omezení a dopravní předpisy do vztahu mě děsí.
Ježíš, se synem ani s dcerou a její rodinou nemáme nastavená žádná pravidla, nikdy nás ani nenapadlo o něčem podobném mluvit.
Máme se prostě rádi, snažíme se vzájemně vyjít vstříc a když něco skřípne, koukáme si to vzápětí na pohodu vysvětlit. Protože se prostě máme rádi a o kamínky v soukolí nikdo nestojí.
Pokud Tě někdo až tak rád nemá - a každej má právo někoho nemuset, klidně může i preferovat jedno vnouče před druhým, zab ho.. :nevim: - určitě si toho všimneš.
A v tom případě nepomůže nastavování pravidel, aby Tě druhá strana měla radši.
Osobně se spíš stáhnu, žiju si svůj život s lidmi, kteří mě (a moje děti) rádi mají a druhou stranu nechám žít ten její.
Láska a dobrý vztahy nejsou nároková dávka, ber to, jak to je. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.19 11:44

@sirikit intenzivně? Já když se pokoušela to řešit tak jsme se jich ptali s manželem jestli by si třeba aspoň malou mohli vzít třeba 1× za 3 měsíce. Ze se po nich ptá. To teda moc intenzivní není

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
11.8.19 11:52
@Anonymní píše:
@sirikit intenzivně? Já když se pokoušela to řešit tak jsme se jich ptali s manželem jestli by si třeba aspoň malou mohli vzít třeba 1× za 3 měsíce. Ze se po nich ptá. To teda moc intenzivní není

No nechtej prostě, ja nevim, co je na tom sloziteho. Moje mama meho syna bere k moři, vodi, vyzvedava atd. Tchan se holedbal, az bude pry kluk velký. Ted, kdyz tam otec s klukem a rodinou prijedou, tak on tam ani neni, je na dovolené. Jako fakt mu mam volat a prosit? A proc? On se ochuzuje o cas s vnouckem :lol: navic setkani 1× 3 mesice- to neni zadny vztah, pokud teda nekde treba o pulku prazdnin, co tam chces budovat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.19 12:01

@Kačus82 asi nic jen jsem chtěla aby moje děti nepocitily nezájem až tolik. No vidím že nakonec je vlastně chyba chtít problémy řešit a ne rovnou utíkat podle některých komentářů. Ale jo, díky za vaše komenty. Jedno vím jistě, dětem popravdě vysvětlím že je babička nechce a přestanu se angazovat

• Citovat
  • Upravit
26270
11.8.19 12:32

A co se zeptat přímo babičky, co máš říct dětem? Nechytla by se za nos? Nejlépe tedy před manželem, aby to pak neobrátila někdy proti tobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
11.8.19 12:38
@Anonymní píše:
@Kačus82 asi nic jen jsem chtěla aby moje děti nepocitily nezájem až tolik. No vidím že nakonec je vlastně chyba chtít problémy řešit a ne rovnou utíkat podle některých komentářů. Ale jo, díky za vaše komenty. Jedno vím jistě, dětem popravdě vysvětlím že je babička nechce a přestanu se angazovat

Problemy se daji resit tam, kde je zajem. Kdyz budes hucet jednostranne, tak se nevyresi nic, jenom budes plytvat energii a budes zhrzena (trosku uz jsi ted). Ty komenty to vidi zvenci a nezaujate, ty se v tom placas a varis ve vlastni šťávě. Az to rozdychas, tak mavnes rukou…udelala jsi vse, cos mohla. Dal cesta nevede.
Takhle bych to holce neříkala. Prevzala bych vysvetleni manzela, ten to tak neproziva, ale nejaky nazor na to ma nebo mel by mít. Zeptala bych se jeho (ale ne vycitave).

• Citovat
  • Upravit
107635
11.8.19 12:40
@Anonymní píše:

a nemůžou to říct babičce děti..třeba o těch vánocích, dovolené?
Můžu se zeptat, proč s nimi jezdíte na dovolenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.19 12:49

@Venetia my s nimi ale na dovolenou nejezdím. To psala jiná anonymní. U nás bohužel jen ty vánoce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.19 13:25
@sirikit píše:
Ano, tohle je přesně ono.
Nejde o to, že třeba já jsem starší generace a nenechám si nastavit „pravidla“, protože mám pocit, že mě nějak omezují.
Ale už jen ta potřeba vnášet pravidla, omezení a dopravní předpisy do vztahu mě děsí.
Ježíš, se synem ani s dcerou a její rodinou nemáme nastavená žádná pravidla, nikdy nás ani nenapadlo o něčem podobném mluvit.
Máme se prostě rádi, snažíme se vzájemně vyjít vstříc a když něco skřípne, koukáme si to vzápětí na pohodu vysvětlit. Protože se prostě máme rádi a o kamínky v soukolí nikdo nestojí.
Pokud Tě někdo až tak rád nemá - a každej má právo někoho nemuset, klidně může i preferovat jedno vnouče před druhým, zab ho.. :nevim: - určitě si toho všimneš.
A v tom případě nepomůže nastavování pravidel, aby Tě druhá strana měla radši.
Osobně se spíš stáhnu, žiju si svůj život s lidmi, kteří mě (a moje děti) rádi mají a druhou stranu nechám žít ten její.
Láska a dobrý vztahy nejsou nároková dávka, ber to, jak to je. :kytka:

To souhlasím, tam kde se mají rádi dělají pro sebe věci více méně automaticky je blbost se o nějakých pravidlech bavit. Take jsem z domu takhle zvykla. Jenže u nás vztahy vygradovali po narození dítěte do fáze- o vše si musíš říct, když nic neřekneš já nic nedělám. A to i zcela (pro mě do té doby) automatické věci jako, když si jdu vařit kafe tak se zeptám přítomných zda si dají taky. U nich to funguje stylem jdu si vařit kafe (nikomu neřeknu, že ho vařím) přinesu si své kafe ke stolu a ostatní mají smůlu neb si o něj neřekli. Nebo byla jsem 14 dni po porodu, tchýně se přišla podívat na dítě, přinesla si svačinu, já měla běhání kolem. ditete a konečně jsem si sedla ona rozbalila svačinu, začala jíst a říká mi taky by ses měla najíst. No a pak mi v hádce na dovolené vycetla, že jsem kojila dlouho, když tam tenkrát byla. :lol: Takže ano, kde vztahy fungují není třeba stanovit pravidla, kde nefungují je otázka, zda to k něčemu bude. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9128
11.8.19 13:35

Pokud nemají zájem o vás a vaše děti, tak bych přestala mít zájem o ně.

A asi bych si neodpustila rýpnutí, že doufám, že se o ně jednou postará ten milovaný bratr s milovanými vnoučaty, až to budou ve stáří potřebovat. Protože pomoc a zájem by v normální rodině měla být vzájemná a když někdo nechce, tak pak může mít taky smůlu, protože jak se v životě chováš, tak se pak k tobě chová okolí. Jsou dospělí a svéprávní, takže důsledky svého chování ponesou sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
12.8.19 13:15

Jak jsou staré děti? Já bych na dětské otázky, proč nejezdí k babičce tak často jako bratranci a sestřenice popravdě odpovídala, že nevím. Protože ty opravdu nevíš, proč to tak je. že o ně babička nestojí je tvoje (oprávněná) domněnka, ale ve skutečnosti nevíš. a jestli jsou děti už trochu větší, nechala bych je, ať se příště babičky zeptají samotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.19 13:25

Nedivím se že to zamrzí, člověk pak hledá chyby v sobě. Asi bych je hodila za hlavu. Nejezdila bych za nimi, nevyhledávala je. Tzv,,když vás potkám, tak pozdravím". Zbytečně se ubíjet. Ať mají důvod jakýkoli, je to jejich právo trávit svůj čas jak chtějí. Ale zaměřila bych se na něco jiného a nepřemýšlela o nich vubec…a dětem bych asi řekla pravdu…že to vlastně taky nevíte proč se tak straní…pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
12.8.19 15:33
@Anonymní píše:
Ahoj všem, jdu se s vámi poradit. Trápí mě situace v rodině u manžela. Máme spolu děti a tchanovci o ně nemají zájem. To bych asi tolik neřešila ale vnoučata od manželova bratra si berou často. Teď tak zpětně mám dojem jestli jim třeba nevadim já ale problém spolu jsme žádný neměli nikdy. Vlastně ani do porodnice nejeli a museli jsme děti jet ukázat my tam. Tchanovci jsou hodně společensky ale zájem o nás žádný. Žijí v jiném městě, ale problém děti odvézt nemáme ani přivézt kdykoliv by chtěli. Za celý rok nezavolaji, nenapíšou ani SMS a vlastně jim stačí děti asi vidět na Facebooku. Tchyně má i plný Facebook děti z druhé strany ale naše jako by neexistovali. Akorát vánoce to vždy dávají veledarky. Jenže já nějak nestojím o dárky 1×rocne a pretvarovani. To raději snad už nic. Zkoušela jsem jim říct ze by si mohli brát aspoň malou protože ona se stále ptá proč si ji taky babička někdy nevezme ale řekli že si ji tedy občas vezmou a zase žádný zájem. Veškerá iniciativa o kontakt jde z naší strany ale mě to už unavuje. Holky jak by jste se prosím zachovaly vy? Jak to mám vysvětlovat dětem když se ptají proč děti z druhé strany tam můžou a oni ne? Mám chuť letos nejet ani na vánoce tam, ale vím že to bude nepříjemné manželovi ikdyz sám vidí že tohle je špatně

Budeš jedna z těch „milých“ „hodných“ „svatých“ snach, kde tchyně pochopila velice brzo a radši se u vás neangažuje. Tchánum se přeruší kontakt za osolenou polévku nebo umazani kočárku, zkus se zamyslet z čeho si od začátku vztahu dělala problém ty, myslím skutečně zamyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.19 15:38

@Bubla Bůčková já s nimi nikdy neměla žádný konflikt a nejsem ani žádná biomatka která by jim za cokoliv vynadala. Nějak tě prosím vysvětlit co přesně myslíš tou ironií? Problém jsem s nimi neměla nikdy žádný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová