Rozhýčkaná doba?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
20.7.19 07:15

Tohle se nedá srovnávat. Každá doba má něco. Něco bylo jednodušší v minulosti něco teď. Třeba ti maminka jen závidí nty možnosti, které máš ty a ona je neměla, ale nechce to přiznat.

• Citovat
  • Upravit
24002
20.7.19 07:17
@lucenka píše:
Tohle se nedá srovnávat. Každá doba má něco. Něco bylo jednodušší v minulosti něco teď. Třeba ti maminka jen závidí nty možnosti, které máš ty a ona je neměla, ale nechce to přiznat.

Tak ty máš fakt dost. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.7.19 07:20

Jasne, doba je jina, hodne se za tu generaci zmenilo, ale myslim si, ze kazdej proziva svoje problemy a nikomu nepomuze, kdyz mu ten druhy bude rikat, ze vlastne zadny problemy nema a je jen rozmazlenej.
Takovy ty hrdinsky pribehy, jak to kdysi meli tezsi a zvladali…gratuluju, smekam, ale to ted zakladatelce fakt nepomuze. Kdyz je ji blbe, tak asi spis oceni trochu soucitu a pochopeni…
Takze klidne si postezuj, kazdej ma narok citit se spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.7.19 07:20
@lucenka píše:

Taky mě to napadlo. Ale jestli si mladá neustále stěžuje, musela ji trochu „utřít“. To se nedá poslouchat stále dokola, když si ještě pamatuješ, jak ses cítila ty jako prvomatka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.19 07:22
@arada píše:

A proč? Zakladatelky matka byla sama na těhotenství, neměla možnosti různých vyšetření, různé domácí pomocníky.

• Citovat
  • Upravit
53518
20.7.19 07:23
@arada píše:

Myslíš, že by moje babička neocenila v mládí to, co můžu mít já? Pumpovala ledovou vodu a topila v kamnech. Já jen otočím kohoutkem :nevim: Obchod otevřený do večera. Jim na vsi zavírali dřív a nebylo NIC. Ani pitomé vložky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.7.19 07:25
@lucenka píše:
A proč? Zakladatelky matka byla sama na těhotenství, neměla možnosti různých vyšetření, různé domácí pomocníky.

Ještě moje máma sotva tušila, zda to v břiše jsou kluci nebo holky. Já jsem si mohla nechat natočit 3D video. Máma s dvojčaty by jistě ocenila tu „jistotu“, co se jí narodí. Babi nemusela neplétat samé neutrální barvy :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
20.7.19 07:27
@arada píše:

A to jako proč? Nebylo to napsáno ani nijak zle, ani to nemusí být daleko od pravdy. Máma zakladatelky vychovala děti v těžké době, bez času, financí a bez účasti manžela. Špetka závisti vůči někomu, kdo má úplně jiné podmínky, je přece úplně přirozená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
20.7.19 07:32

@SlečnaDahlia nebo té mamce vadí, že si dcera jen stěžuje. Vždyť tam píše, že už se o těhotenství nemůže ani bavit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
20.7.19 07:33
@lucenka píše:

Spise ji vadi, ze si dcera porad na neco stezuje, i kdyz k tomu nema duvod. Koho by to bavilo porad poslouchat? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.7.19 07:37

Ano, ano dnes je zhyckana doba. Mame vice moznosti. Ja si jich hodne vazim.
Priznavam, ze si nedovedu predstavit zivot uz bez automatky (ucila jsem se prat na tatramatkach, zdimacce, kdy se pralo kazdou sobotu v pradelne) a bez mycky. Ted jsem si vyzkousela u sestry kouzlo susicky pradla, ze ta bude letos doma a uz rok cekam, az zacnou konecne u nas prodavat Effie, tj. automat na zehleni pradla.
Takova je proste doba, ze si snazime usnadnit zivot, ze si usnadnime praci doma, kdyz prijdeme po praci.
Detem jsem si teda varila prikrmy, ze kupovanym starym sklenickam neverim.
Meli papirovky a moderni odlehceny kocar a meli UM. Nedovedu si predstavit zivot v byte, kdyz jsme zvykli na vetsi barak a na svuj dostatecny prostor. Pomoc okoli nepotrebujeme. Rodinu mam daleko. Takze bud k nim jedeme spolecne nebo decka na prazdniny, ale kazdy vikend nebo denne to neni organizacne mozny. Praci mam velmi blizko, takze stiham deti nebo vyzvedava muz. Kdyz neni v praci, tak vyzvedava on. Uz nejsou nejmensi, takze na krouzky chodi bez doprovodu.
Pomoc jsem potrebovala, kdyz jsem zacinala jezdit do skoly a nevychazelo, ze byl muz doma, tak nekdo hlidal decka.
Zhyckana modernim vybavenim a zrychlenim si prace, udelat si zivot pohodlnejsi, tak to jo a neslevim od toho, ale zas nejsem fnukacka, kdyz neco vyplivne, tak si poradim a reseni najdu. Ale zas jsem rada, kdyz se vse vrati do zajetych koleji, jak jsme zvykli.
A na vysetreni jsem v tehotenstvi chodila. Genetiku jsme si platili.
Na tehotenstvi vzpominam, ze bylo kazde hezke. Nejake potize byly, ale to nevadi.
Za tuhle moderni dobu, kdy mame ruzne vychytavky jsem rada.

Příspěvek upraven 20.07.19 v 07:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.19 07:40
@cecetka píše:
Spise ji vadi, ze si dcera porad na neco stezuje, i kdyz k tomu nema duvod. Koho by to bavilo porad poslouchat? :mrgreen:

Tak zase na druhou stranu, kdo si na něco nestěžuje? Vždyť i ta matka si neustále stěžuje.

• Citovat
  • Upravit
26928
20.7.19 07:41

@Kelsey Se susickou zadny automat na zehleni pradla potrebovat nebudes. Ja zehlim uz jen kosile :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
20.7.19 07:43

@arada taky nechápu důvod. Moje máma vychovala v té době čtyři děti, první tři měla po dvou letech po sobě. A je fakt, že mi si dneska vůbec neuvědomujeme, co máme. Autem počínaje a všemi domácími pomocníky konče. A to nemluvím o výbavě pro miminko a podobných věcech. Já mám teď druhé dítě, novorozeně a moje mamka si taky někdy posteskne, jak mi to,, závidí" a co by za to tenkrát dala. Ale rozhodně to nemyslí zle a nepřejícně :zed:
Zakladatelko: fakt si jako myslíš, že si tvoje máma vymýšlí? Mně to spíš připadá, že to tvoje fňukání už nemůže poslouchat. Já před třemi dny porodila, špatně mi bylo celé těhotenství, poslední měsíc klidový režim, hrozil mi předčasný porod. Žiju v zahraničí, nikoho na pomoc tu nemám, manžel dělá na směny a doma dvacetiměsíční zlobidlo. A zajímavé, zvládat se to dá a dokonce i bez stěžování. A ano, máme to daleko jednodušší, než naši rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
20.7.19 07:47

@Pajka89
Tlak okolí byl vždycky, i za nás. Dávat na nočník co nejdřív, chodit, sedět, co nejdriv do jeslí, domácnost ve vzorném pořádku, to si nemaluj. A právě proto, že spousta rodin žila jako 2-3 generační, bylo těžké se bránit. Hlídání? Jo, ale zase za cenu ztráty soukromí a za nutnost si vyslechnout máš bordel ve skříni, umyj si vevnitř linku. Asi tak. A ten tanec okolo dětí teď si děláte samy. Hygiena, vzdělávání pomalu ještě pred narozením, já bych si těch vymožeností užila sakra jinak. Okolí, lidi? Kašlat na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová