Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@3HE Hele, zas na druhou stranu, pokud tu tašku nebude mít narvanou k prasknutí, tak mi případně i do toho kontrolního boxu nacpe, ne, taška je měkká, ta se podá. A jinak pokud jsi z Prahy nebo máš cestu kolem jiného, tak v Decatlonu mají ty minikufry na kolečkách asi za 350,–
@j.a.n.i1 do decathlonu 50km
ale ty minikufry budou i u vietnamců… nebo to tesco
@j.a.n.i1 píše:
@3HE Hele, zas na druhou stranu, pokud tu tašku nebude mít narvanou k prasknutí, tak mi případně i do toho kontrolního boxu nacpe, ne, taška je měkká, ta se podá. A jinak pokud jsi z Prahy nebo máš cestu kolem jiného, tak v Decatlonu mají ty minikufry na kolečkách asi za 350,–
letí tam na dva měsíce a ve Finsku je zima a sníh
Z Prahy?
jsem ze Severní Moravy a nejbližší Decathlon je v Ostravě.50km od nás.
@3HE píše:
letí tam na dva měsíce a ve Finsku je zima a sníh
A nesmí s sebou vzít větší zavazadlo, než kabinové? To má tak na trenky
Ať si normálně sbalí kufr a připlatí si za něj, ne? To mi připadá rozumnější, než cpát všechno do pidi kufru.
@3HE my lítáme často, ovšem s dítětem, tam se to tak neřeší… Nízkonákladovky třeba Ryanair to neřeší mi přijde vůbec nikdy, když nemáš vyloženě loďák a je to na první pohled zřejmé. Ale třeba Wizzair to u nás řeší hodně a všechno
.
Já, neb lítám jen s malou a potřebuju volný ruce na kočár mám normální batoh na záda. Pro jistotu po zabalení si to přeměřím, jestli se do těch rozměrů nějak vejdu a nechávám si kapánek rezervu právě na to zmáčknutí jak píšou ženy výše, ale je fakt, že třeba kila jsem nikdy nekontrolovala
. Chlap měl tuhle batoh který by určitě rozměry přesáhl, ale nacpal ho do kontrolního boxu, tudíž ho nechali v pohodě. Ono jde o to, že se to musí vejít do těch přihrádek na sedadlem, to holt nemůžou nafouknout ![]()
@3HE píše:
@nani77 za kufr příplatek 35euro
to je pro něho dost.
minule letěl s velkým kufrem a měl mít max 15kg. vzal si všechno, co chtěl a dostal se na váhu 12kg. Tak o ty 2kg už to snad zvládne. co chlap potřebuje… základní věci.
Bude tam pracovat, takže většinu dne v monterkach
a nějaké oblečení si tam může pak koupit.
@3HE píše:
@nani77 za kufr příplatek 35euro
jj, taková klasická cena. to nás jednou pěkně nasr…přeměřit doma a bude ![]()
@Alex17 píše:
jj, taková klasická cena. to nás jednou pěkně nasr…přeměřit doma a bude
stejně si myslím, že takové zavazadlo je málo… na takovou vzdálenost člověk neletí na tři dny… mělo by to být na velký kufr v ceně letenky, jenže oni ví, že si to zákazník prostě koupí, protože musí.
no, snad se vejde.
@3HE tak nízkonákladovky právě proto nabízí takové ceny, všechno extra se musí platit, to je jejich filozofie. Např. Brno Londýn se dá sehnat i za 350 Kc za směr, tak to prostě musí nahnat jinde (třeba jídlem na palubě). Jsem měla jednou šílený hlad, akorát jsem odmítla dát 5 liber za suchej croissant
.
@3HE píše:
to je pro něho dost.minule letěl s velkým kufrem a měl mít max 15kg. vzal si všechno, co chtěl a dostal se na váhu 12kg. Tak o ty 2kg už to snad zvládne. co chlap potřebuje… základní věci.
Bude tam pracovat, takže většinu dne v monterkacha nějaké oblečení si tam může pak koupit.
No, mně připadá lepší si zaplatit 35 EUR za kufr se spoustou čistých věcí z domova, než si tam něco kupovat, prát, žehlit a pak to dopraví zpátky jak??? Zase to bude muset do něčeho nacpat a převézt… Pokud tam pracuje, tak tam vydělává. Ten litr ho snad nezabije. Nejspíš má i tu letenku levnější, než obvykle, ne?
@3HE píše:
to je pro něho dost.minule letěl s velkým kufrem a měl mít max 15kg. vzal si všechno, co chtěl a dostal se na váhu 12kg. Tak o ty 2kg už to snad zvládne. co chlap potřebuje… základní věci.
Bude tam pracovat, takže většinu dne v monterkacha nějaké oblečení si tam může pak koupit.
Ale v příručním zavazadle např. nesmí být tekutiny do nějakého minimálního množství, takže když tam bude securiťák hnidopich, tak si syn nevezme ani voňavku nebo věci na holení apod. Když si to pak bude ve Finsku kupovat, tak podle mě zaplatí víc, než co by ho stál v klidu teď ten kufr. Navíc zpátky třeba bude chtít za ty 2 měsíce něco dovézt a zjistí, že se zpátky do malého nesbalí ![]()
To prirucni zavazadlo musi mit krom spravnych rozmeru i urcitou vahu. Vetsinou 8-10kg. Hodne zalezi s cim leti. Pokud CSA, tak doporucuji striktni dodrzeni vahy i rozmeru. Jinak by musel odbavit v gatu za velke penize.
A jak se tu pise: pokud narazite na blba…Ti zamestnanci v gatu nejsou blbi. Kdyz vam pusti nadmerne prirucni, je to jen jejich dobra vule. Za propusteni nadmerneho zavazadla muze dostat penezity trest ci zpozdit letadlo, protoze se zavazadla nevejdou do binu nad hlavou, coz posadka nemusi akceptovat. Zpozdeni letadla jde opet na hlavu vedouciho gatu, za coz ma opet financni postih.
Takze o blbech bych nemluvila. Kdo chce platit ze sve kapsy nekomu cizimu? Nikdo!