Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
pandora píše:
Já svýho nynějšího manžela našla na internetu a klape nám to bohovsky.
ehm,
na internetu-aniž bych kohokoliv hledala,tak nějak ‚samo‘
![]()
Tak, ja pujdu proti proudu, protoze to znam zas z druhe strany.. Meli jsme s muzem krizi, neklapalo to, uvazovala jsem o rozchodu, do toho jsem poznala cloveka, se kterym jsem si hodne rozumnela, byla jsem okouzlena. Prestala jsem pak resit to, co bylo doma, uplne jsem se izolovala.. Najednou jsem si zacla uvedomovat, ze ani ten, na prvni pohled skvely clovek neni bez chyby a ze je dost veci, co mi na nem vadi.. A kdyz jsem si ho postavila do late se svym muzem, muj muz vyhral.. Protoze i presto,ze ma spoustu chyb, nikdy jsem lepsiho cloveka nepoznala.. A udelala jsem dobre, jsem ted stastna ![]()
Myslím si, že by Ti mohla pomoci nasledující otázka: Kdyby Ti to v novém vstahu nevyšlo, chtěla bys zpět získat svého manžela?
Já bych popřemýšlela, jestli bych chtěla odejít od manžela, pokud by neexistoval nikdo jiný.
Pokud by odpověď zněla ano, tak asi není moc co řešit.
Milá anonymní, jsem na tom dost podobně, taky žijeme vedle sebe a ne spolu, už se nemáme o čem bavit, spí raději na gauči než se mnou v ložnici, do toho kouří trávu, ponižuje mě, neváží si mě, není na něj spoleh no prostě další malý dítě.Vůbec mi nedává co potřebuju: to je pocit že se můžu svěřit,že mě vyslechne a je tu pro mě, že je mi oporou, že spolu to zvládnem. No prostě stojí to za houby.
Nejsme svoji a on zrovna dneska mi řekl, že až se vemem kvůli papíru, tak tam nechce moje rodiče (pekelně se pohádali) a já jen koukala a vůbec si nedokážu představit, že bych si ho vzala, prostě tak nějak uvnitř cítím, že by to nebylo správný. Ale máme spolu děti, nikdo nic netuší, bydlíme u jeho maminy v baráku a vůbec nevím, jak to budu řešit. Tuším, že by mi bylo samotný s dětma líp, ale až to zjistí bude zlej, jeho rodina mě zavrhne a moje je daleko a opřít se o ní taky nemůžu, takže hrůza. Už jsem na tom tak zle, že opravdu musím začít chodit k psychologovi, vždycky jsem byla samý úsměv a dobrá nálada a teď jsem jen uzlíček nervů a jen se objeví doma už mám stažený žaludek a bojím se, že bude zase řvát, že jsem něco udělala co se mu nelíbí.
Ale zase díky němu vím, co chci v novým chlapovi mít a opravdu každý den, když se probudím, tak na něj myslím, že je mi zase blíž a kdy už se setkáme a přitahuju ho k sobě a věřím, že se objeví. ![]()
Tobě přeju taky hodně síly a opravdu není život jen o přežívání.
Lenka
Díky moc za reakce.Dopoledne sem to doma nadhodila a málem došlo k tragédii.On vše dělá pro rodinu,on splácí má z toho nervy,on bude o dítě bojovat a za chvili to bylo obráceně.Že se dítěte zřekne,že máme jít,apd…stejně by za mnou letěl a já zatim nemám kam.Najednou by i vyhledal manželskou poradnu, ale z mé strany je pravděpodobně pozdě.
Otázka:Zda bych odešla od manžela,kdybych nepotkala jiného ANO,ale neměla bych odvahu anik sílu.Nový partner znám ho cca 3.měsíce z práce/děsně si rozumíme amáme stejné názory/ s tím, že vím, že on by mohl být pro mne i pro kluka dobrým partnerem a kdyby to nevyšlo tak holt mi aspon pomohl se vyprostiti z manželství,které pro mne nemá cenu.
Tři měsíce je docela málo řekla bych. Já chtěla počkat rok (ano i za cenu toho, že bych manžela rok tahala za nohu), ale provalilo se to po 7mi měsících, takže jsem to měla malinko usnadněné.
Tri mesice? To se teprve poznavate a mas ruzovy bryle,taky bych tomu dala vic casu..
Vem si, jak jsi se citila se stavajicim partnerem po 3 mesicich..V te dobe jsi byla, predpokladam, taky zamilovana a dovedla sis predstavit, ze budete zit zivot spolecne..
Zaira píše:
Tri mesice? To se teprve poznavate a mas ruzovy bryle,taky bych tomu dala vic casu..
Vem si, jak jsi se citila se stavajicim partnerem po 3 mesicich..V te dobe jsi byla, predpokladam, taky zamilovana a dovedla sis predstavit, ze budete zit zivot spolecne.. [/citaceZairo,
ale ja myslim,ze to,ze zakladatelka poznala muze,se kterym se ‚umi i bavit,popovidat si‘,jen ujasnilo to,ze chce od manzela pryc . V tomhle delka noveho vztahu-nevztahu nehraje roli-mluvi ze mne zkusenost![]()
![]()
Souhlasím naprosto s Farskou
. Je úplně jedno, jestli vztah trvá tak nebo tak dlouho, pokud si člověk ujasní, co chce do budoucna a pochopí, že nynější situace mu prostě nevyhovuje, tak je to dobře a myslím, že je to důležité. Život je dle mého o kontrastech aneb jak se říká, když pochopím co nechci, vím pak mnohem lépe to , co chci
… trošku moudra na závěr
![]()
farska píše:Zaira píše:
Vem si, jak jsi se citila se stavajicim partnerem po 3 mesicich..V te dobe jsi byla, predpokladam, taky zamilovana a dovedla sis predstavit, ze budete zit zivot spolecne.. [/citaceZairo,
ale ja myslim,ze to,ze zakladatelka poznala muze,se kterym se ‚umi i bavit,popovidat si‘,jen ujasnilo to,ze chce od manzela pryc . V tomhle delka noveho vztahu-nevztahu nehraje roli-mluvi ze mne zkusenost![]()
![]()
Ze me prave taky..pred par mesici bych ti nejspis dala za pravdu, ale kouzelne opojeni je pryc.. Ono, kazdy vztah je treba udrzovat, pracovat na nem, nebude krasny jen tak.. a kdo ti prozradi, ze novy vztah nebude za par let stejny jako ten predchozi?
Na druhou stranu, pokud by zakladatelka odesla i v pripade, ze by nebyl jiny muz a nepokousela by se vztah urovnat, bude lepsi jit dal.. to zas nerikam,aby se nekdo drzel zuby nehty kvuli iluzi rodiny..
Ahoj!
Právě se rozvádím, teprve až v době manželství vyšlo naprovrch, že manžel dluží přes milion, aniž by mi o tom řekl. Zadlužoval se dál i v manželství, protože si asi u sedmi bank otevřel účty a bral si úvěry. Ukázalo se, že je závislý gambler na tipsportu. Několik měsíců v manželství jsem ho považovala za hodného manžela, který má rád svoji nyní svoji osmiměsíční dceru a o kterou se rád stará. Jak jsem se mýlila!
Okamžitě jsem si zařídila u právníka oddělené jmění manželů, abych neplatila jeho dluhy. S tímto manželem - panem inženýrem jsem se seznámila na internetu, takže touto cestou se bojím už seznamovat.
V současné době ho dcera ani nezajímá, stará se jen sám o sebe. Já jsem odstěhovaná s dcerou k matce.
Nevíte někdo o muži, který by chtěl se starat o rodinu a vést normální život a nemít žádné neřesti? V dnešní situaci se už s muži nechci napálit, přeci jenom mi bude už 32 let a chci normální život v Praze.
Předem děkuji za odpovědi.
Dobrý den, dnes jsme se dohodli s manzelem, ze se chceme oba po vzajemne dohode rozvest…nemuzeme mit deti, on je navic alkoholik a ja resila krizi neverami, nyni se stehuji do bytu…nevim vsak kam co jit zaridit ohledne rozvodu, deti jak jsem jiz psala nemame, jsme dohodli i na deleni majetku, jak dlouho tedy bude trvat samotny rozvod? dekuji za odpoved
@Anonymní píše:
Ahoj!
Právě se rozvádím, teprve až v době manželství vyšlo naprovrch, že manžel dluží přes milion, aniž by mi o tom řekl. Zadlužoval se dál i v manželství, protože si asi u sedmi bank otevřel účty a bral si úvěry. Ukázalo se, že je závislý gambler na tipsportu. Několik měsíců v manželství jsem ho považovala za hodného manžela, který má rád svoji nyní svoji osmiměsíční dceru a o kterou se rád stará. Jak jsem se mýlila!
Okamžitě jsem si zařídila u právníka oddělené jmění manželů, abych neplatila jeho dluhy. S tímto manželem - panem inženýrem jsem se seznámila na internetu, takže touto cestou se bojím už seznamovat.
V současné době ho dcera ani nezajímá, stará se jen sám o sebe. Já jsem odstěhovaná s dcerou k matce.
Nevíte někdo o muži, který by chtěl se starat o rodinu a vést normální život a nemít žádné neřesti? V dnešní situaci se už s muži nechci napálit, přeci jenom mi bude už 32 let a chci normální život v Praze.
Předem děkuji za odpovědi.
Ahoj, prosím, mohla by jsi mi napsat do zprávy…mám podobný problém s manželem/sázení/ a tak by mi pomohla nějaká podobná zkušenost!
Předem děkuji. d.
@Shílenka píše: … se mi ototčil o 360stupňů k lepšímu.
Původně jsem nechtěl šťourat, ale nedá mi to
. Jestli se Ti otočil život o 360°, tak jsi tam, kdes byla ![]()