Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@My Melody píše:
Ontar je nahodou super manzel, kterej doma suruje, luxuje, vytira, vari a dokonce strikuje velkonocni kuratka. Jeho manzelka @ontarova.stara je tady na emiminu spolu s nim a nemuze si vynachvalit, jak se Ontar doma smeka.Rikala, ze prej jedinej neporadek, kterej z casu na cas Ontar udela je, kdyz hleda zuby, protoze zapomina, kde si je dal, anebo kdyz nemuze najit heslo na prihlaseni se na emimino a zoufale pak prehladava celej barak i kulnicku. Ale prej si to vzdy hezky po sobe na druhej den uklidi a slusne se omluvi.
@My Melody Mas uplnou pravdu, my jsme s ontarem porad jako v libankach
!
A zuby jsme elegantne vyresili, prilepila jsem mu je k sanici patexem. Heslo mu kamarad Gejza vytetoval inkoustovou tuzkou na rameno, tak mu ho asi budu muset zmenit. Do roka a do dne by mohl mit na stary kolena z hesel vytetovanej rukav
.
@ontarova.stara píše:
@My Melody Mas uplnou pravdu, my jsme s ontarem porad jako v libankach!
A zuby jsme elegantne vyresili, prilepila jsem mu je k sanici patexem. Heslo mu kamarad Gejza vytetoval inkoustovou tuzkou na rameno, tak mu ho asi budu muset zmenit. Do roka a do dne by mohl mit na stary kolena z hesel vytetovanej rukav.
@My Melody píše:![]()
Chlap, kterej ma vytetovanej rukav z hesel na emimino, takoveho jeste svet nevidel! Gratuluju a tise zavidim
Nebudu skromne lhat, je co! Citim se jako princezna ve sve vlastni pohadce
.
Holky, jdete tomu stesticku naproti, i na vas nekde ceka vas ontar, jen mit oci dokoran a otevrenou mysl.
@ontarova.stara píše:
Nebudu skromne lhat, je co! Citim se jako princezna ve sve vlastni pohadce.
Holky, jdete tomu stesticku naproti, i na vas nekde ceka vas ontar, jen mit oci dokoran a otevrenou mysl.
@hospodki píše:
necetla jsem prispevky, reaguji jen na toto… jako jo, mit barak s tim, ze ja se staram o vnitrek a jsem v domacnosti a on nosi prachy a maka vsude okolo tak to beru. Akorat ja jsem v byte a kdybych resila domacnost a na nej zustalo vymeneni zarovky (sry mame vsude ledky s letitou zivotnosti)… do prace chodime oba, takze holt mi musi pomoct s mymi pracemi, kdyz mu ja ‚pomaham‘ vydelavat penize pro rodinu… co je vlastne jeden z piliru udelu muze dle tveho prispevku
Pak jste ti, kterým se role prolínají. VO CO DE?
Nevim, jestli se da rict pomaha, ale dela vsechno. Teda prach neutira, pry ho nevidi. No, podle me je to vymluva, protoze to nesnasi, ale budis. Spis to asi bereme tak, ze kdyz jeden z nas vidi, ze je potreba dat mycku nebo vydelat veci z pracky nebo ustlat postele, tak to proste udela.
@Ejdrinnka píše:
No me prave dosla trpelivost takze dneska si svacinu musel koupit… a klidne to tak budu delat furt…
A proč ne. Já taky svačinu nedělám. A snídaně je formou kafe ![]()
@Netopirek píše:
A proč ne. Já taky svačinu nedělám. A snídaně je formou kafe
Jo jo ja si to zavinila sama a ted fnukam
![]()
@My Melody Není to jednoduchý. Počítám s tím, že to jednou odnesu, že v tomhle stresu se žije blbě. Jenže..dělám mu účetnictví, zařizuji veškeré úřady a administrativu..máme zaměstnance, jejichž mzdy jsou závislé na tom, že je udělám a pošlu..on o tomhle nemá vůbec ponětí. V případě rozchodu z mé strany by komunikace nebyla možná žádná,, vím to. A nedostala bych tím do problémů jen sebe a děti, ale i je..a nakonec by to nejspíš dopadlo tak, že by se díky tomu dostal do dluhů a dluhy jdou napůl..
Prostě je to složitý
19 let se blbě zahazuje. ![]()
@Anonymní píše:
@My Melody Není to jednoduchý. Počítám s tím, že to jednou odnesu, že v tomhle stresu se žije blbě. Jenže..dělám mu účetnictví, zařizuji veškeré úřady a administrativu..máme zaměstnance, jejichž mzdy jsou závislé na tom, že je udělám a pošlu..on o tomhle nemá vůbec ponětí. V případě rozchodu z mé strany by komunikace nebyla možná žádná,, vím to. A nedostala bych tím do problémů jen sebe a děti, ale i je..a nakonec by to nejspíš dopadlo tak, že by se díky tomu dostal do dluhů a dluhy jdou napůl..Prostě je to složitý
19 let se blbě zahazuje.
A to se nebojíš jak to ovlivní děti?
@Ejdrinnka píše:
Jo jo ja si to zavinila sama a ted fnukam![]()
![]()
S tvrdou výchovou se musí začít už od začátku ![]()
@Ejdrinnka Já rozumím tomu, že mu nakrájíš zeleninu do krabičky a on ti za to hezky poděkuje a ocení, co pro něj děláš. Ale nechávat třeba oblečení na zemi, talíře od jídla na stole a čekat, že já jsem od toho, abych to uklidila, tak by neměl z čeho jíst a co na sebe. Nechala bych to přesně tam, kde to nechal. A vařila bych zásadně jídla, která nemá rád
.
Mě nikdo „nepomáhá“, my jsme oba dospělí svéprávní jedinci, kteří spolu vedou domácnost. Tedy každý z nás dělá to, co je zrovna potřeba udělat. Každý máme dvě tři domácí práce, které nemáme rádi, tak je dělá převážně ten druhý, kterému to nevadí.
To je smutny…
Do kdy chces tohle vydrzet? Dokud ti nevypovi zdravi? V takovem vztahu nejde zit dlouhodobe… Boze muj, to se cte hrozne.
Nechces skusit zavolat na nejakou linku, nekam se jit vypovidat, do poradny, anebo ke psychologovi?
Ve vztahu bez lasky a s clovekem, z ktereho mas strach, kteremu slouzis jak sluzka, aby nevybuchoval, nejde zit dlouhodobe bez nasledku.

Utikaji ti leta, jak si predstavujes tvuj zivot za 5, za 1O let? Z chronickeho stresu a z emocni frustrace muzes mit po case psychosomaticke problemy, proc to nechavas byt?