Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@j.a.n.i1 To jako fakt? Venku 40°C, všechno okolo rozpálený a kolik ve stanu ani netipuju. Navíc doma můžeš miminko kdykoliv ochladit ve vodě. Nedovedu si představit ho dávat do umyvadla ve veřejných umývárkách.
@ivunak Pokud je venku ve stínu 40, tak těch samých 40 je i v tom paneláku, možná je tam ještě hůř… a stejně jako doma dávám mimino do vaničky nebo kyblíku, tak ho tam dám i venku ve stínu, doma ho taky nedávám do dřezu, tak proč bych ho venku měla cpát do umyvadla ve společných umývárkách?
@j.a.n.i1 toho se taky trochu bojím, to by byla docela velká komplikace no ![]()
tak látkové používá hodně lidí pořád, tak věřím, že to dva dny zvládneme ![]()
já dokonce uvažuji, že bych na mytí a oplachování klidně vzala basu kojenecké vody ![]()
jop, šátek už jsem také zvažovala, prý když se ho i naučím dobře vázat tak pak i u staršího mimi je dobré, že podporuje dobře kyčle a tak ![]()
@Urtica-dioica určitě se tedy o tom ještě poradím pak s doktorkou, pro jistotu
děkuji za informaci ![]()
@Slečna Ferka to jsem si taky říkala, že přeci jen prcek ještě nebude tak zlobit ![]()
to je pravda no, kdyby nastali jakékoliv komplikace, jsem samozřejmě rozhodnutá to odpískat ![]()
odvoz mít budu, to by bylo OK ![]()
@Svistice píše:
Tak tohle mě pobavilo. No, je vidět, že jsi prvomatka v očekávání…
A to bude teda prvni mimco? Ja myslela, ze uz jezdi, ale s vetsima detma.No sousedi si taky mysleli, ze s trimesicnim kojencem pojedou, pze do dvou mesicu byl hrozne hodnej (nedonosenec, tak chudak v tech 40C vedrech nemel ani silu plakat) a po dvou mesicich byli v soku, ze v baby vaku v lete rve a rve a rve
@LIEBEhexe píše:
Nebo je jeste vybornej hrebicek nalozenej v alpe.. ale to ti nevim, jak by to miminko snaseloale levandulovej olej urcite dobrej
Tak ten nam clovece vubec nefungoval ![]()
Ale me byl doporucen na komary
Příspěvek upraven 17.01.16 v 18:21
@Shana co mě napadá jako první, tak to je možnost nějakého protečení. Pleny (jakékoli) nejsou všezázrak a co si pamatuju, tak nám občas něco proteklo, když se to nejmíň hodilo. Takže myslet na to, abych to i ve 3 v noci zvládla vyřešit. Ale jestli budete mít vlnu, tak ta vydrží lecos ![]()
Jako druhou věc bych řešila, jestli máte dobře odvětraný stan. U současných stanů moc nehrozí, že by tam někde teklo, ale co tak vídám, tak jsou to z velké většiny(!) špatně odvětrané pasti
O možné „zmrznutí“ dítěte bych opravdu strach neměla, pokud bude teplo odspodu, ale bála bych se horkého počasí. Mimino bude vypařovat jak dospělý chlap, tak abyste ráno neplavali ve vlastních výparech.
(nedá mi to a musím - a proto máme jedině Pinguiny, protože jsou nejlíp odvětrané
)
Hygienu máš takovou, jakou si ji uděláš, ale to určitě víš. Přijde mi z hlediska hygieny lepší i pro malé dítě vlastní stan s vlastními lůžkovinymi, kde víš v čem spíš, než penzioneček, kde to přede mnou pročůral a upatlal buhvíkdo (ale to běžné mamynce nevysvětlíš
)
No a pochopitelně nejvíc uvidíš sama po porodu. Jak se budeš cítit ty a jaké bude dítě. Já bych to s prvorozeným nedala ani náhodou a zavraždila bych každého, kdo by to jen navrhnul
Ale viděla jsem spoustu „normálních“ mimin, se kterými by to určitě problém nebyl.
No a pak ta možnost nočního pláče a brzce-ranního vstávání
Aby vás tam ráno dav nelynčoval
Ale to taky uvidíš pak sama, jestli to půjde nebo nepůjde
Vzpominam si na mlady cool par, kteri vzali malinke miminko na festak a spali v aute. Ditko jim tam v noci zemrelo, pravdepodobne na ISDS. Neni mozna vina i diskomfortu miminka? kdo vi?
@MartinaIrena @LIEBEhexe super, levandulový olej určitě přibalím, děkuji za skvělý typ!
@ivunak co se týče teploty, ve stanu je naštěstí vždycky o trochu příjemněji a navíc voda tam tekoucí je, ale je pravda, že do umyvadla by mě nenapadlo mimi dát, spíše do vlastní kádinky, koupacího kyblíčku nebo tak něco podle pohodlí miminka…
@Cuddy Tak baťohem určitě ne
to bychom ani ve dvou nepobrali
tohle je skutečně ležení tj. stany, plachty, kotlíky na vaření, nádobí, zelenina a další potraviny, cca 8 kožešin na pohodlné spaní, vlněné deky, dobové oblečení a boty, a min lavice na sezení ![]()
no pravda je, že tady druhý den taky tolik střízlivých nepotkáš ale šermíři se omezují jen na dva ohně co jsou povolené, takže není problém se držet od hluku i od opilých dost daleko ![]()
@Shana hele být tebou tak vemu i pro jistotu zásobu umělého mléka, ono se pak o půlnoci těžko shání. Já s kojením dost bojovala. Každopádně jsi statečna, ale já si to taky malovala a nakonec bylo vše jinak a hlavně i ty poporodní hormony jsou taky masakr. A jestli budeš kojit, tak po přemýšlet i o jídle pro tebe, aby nedělalo zlé prckovi
@schwarzwaldtorte Taky mi hned napadl tenhle případ. Tam šlo podle pitvy o SIDS, tomu bohužel člověk nemusí zabránit ani doma. Ikdyž samozřejmě postýlka a monitor jsou určitě jistější než košík ve stanu.
Můj názor je, že by bylo lépe potlačit vlastní sobecké touhy
(a že o tom vím své:)) a počkat třeba ten rok na další akci. Ikdyž budeš mít s sebou vše potřebné, takhle malé miminko si na svůj režim teprve zvyká. Jakékoli rozhození a změny může vnímat krizově a opravdu x hodin proplakat. O rizicích nemocí, infekcí a podobných radostech nemluvě. Neriskovala bych.
@MartinaIrena no s většíma ale ne svýma
máme ve skupině hodně dětí a hlídáme si je navzájem aby si maminky mohli když tak odpočinout
nejmladší má teď půl roku nejstarší 8 let ![]()
@vulpes jo, je fakt, že nehody nejsou moc příjemné ale počítá se s nimi
na matraci bude kryz proti protečení, vlna jde údajně vyčistit a hlavně jsem sehnala extra jemné vlněné deky vhodné pro mimča, že je jemná a nekousavá ale hustá :3
no určitě tam neteče a co se týče větrání… obvykle jsme nechávali jeden bok otevřený, lehce tam profukovalo a bylo velice příjemně, tak snad to bude dostatečné…
je pravda, že s těmi lůžkovinami souhlasím, u sebe víš v čem pereš, jak čistíš atd :3
řev by problém asi trochu byl ale brzké vstávání moc ne
tam se vstává v opravdu velkém rozpětí, a první ranní ptáčata už v nějakých 5 ráno (a ne, nejsou to pozůstatky z noci), hodně lidí v „normálním“ životě vstává ráno do práce a na ten jeden den si těžko obrátí režim. i moje nej kamarádka později jak v 7 nevstává, protože prostě nedovede déle spát ![]()
@schwarzwaldtorte no je pravda, že miminko by prý podle nových studií nemělo spát přímo v posteli s rodiči, že to zvyšuje riziko úmrtí. Proto jsem pořídila velký hluboký koš přímo na spaní pro miminka a monitor dechu chci vzít tady pro jistotu sebou…
@Shana Ahoj, já tě podpořím. S malou jsme byly asi v jejích 3 měsících pod stanem - a to přesně pod tím stanem co mám v logu - v Rychlebách. Bylo to někdy v září/říjen. Všechno v pohodě. Dítě zdravé, na čerstvém vzduchu, já kojila, žádné špatné hygienické podmínky, krásná louka. Pokud jsi ty i dítě v pohodě, není důvod, proč raději běhat do těch obchoďáků, jak tu někdo zmiňoval.
@schwarzwaldtorte no je pravda, že miminko by prý podle nových studií nemělo spát přímo v posteli s rodiči, že to zvyšuje riziko úmrtí. Proto jsem pořídila velký hluboký koš přímo na spaní pro miminka a monitor dechu chci vzít tady pro jistotu sebou…
Prosím tě a čím zvyšuje spaní s rodiči riziko úmrtí dítěte? Jako že ho zalehnou?
Protože jiné vyšší riziko si nedokážu rozumně zdůvodnit.
@konice20 je fakt, že věci na krmení pro jistotu by asi od věci nebyly i když bych kojila no :/ snad s tím problémy nebudou ![]()
jo, to je dobrá poznámka, určitě musím zjistit, co můžu jíst ![]()
@mgdln děkuji moc ^^ a mimochodem parádní stan ^^
@mgdln píše:
@Shana Ahoj, já tě podpořím. S malou jsme byly asi v jejích 3 měsících pod stanem - a to přesně pod tím stanem co mám v logu - v Rychlebách. Bylo to někdy v září/říjen. Všechno v pohodě. Dítě zdravé, na čerstvém vzduchu, já kojila, žádné špatné hygienické podmínky, krásná louka. Pokud jsi ty i dítě v pohodě, není důvod, proč raději běhat do těch obchoďáků, jak tu někdo zmiňoval.
Tohle asi zakladatelka oceni, protoze zatim tu nikdo nepsal, ze by to absolvoval. A ze v pohode. ![]()