Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MartinaIrena píše:
Tohle asi zakladatelka oceni, protoze zatim tu nikdo nepsal, ze by to absolvoval. A ze v pohode.
@j.a.n.i1
S tím souhlasím, dokud dítě kojíš a nejí příkrmy, člověk je mnohem operativnější. Osobně si kojení nemohu vynachválit ( i pro přikrmované
) - máš čerstvou přesnídávku vždy u sebe.
a i lék.
Osobně mi spaní na jednom lůžku s děckem pod stanem naopak právě vyhovovalo, protože jsem ho mohla zahřívat svým tělem a nebo větrat - jak bylo třeba.
Teď mi starší (3 roky) v klidu poví, že nikam nechce, že chce sedět doma jako pecka
.
Příspěvek upraven 17.01.16 v 19:03
@Shana já jdu proti proudu a mně to přijde v pořádku. Klidně bych jela za předpokladu, že budeš kojit. Pokud budeš mít miminko v šátku, o to líp. Nic víc než Tebe nepotřebuje. A argumenty typu..bude tam moc lidí a prach, to bych moc nebrala. Nejde o to, že by se člověk neuměl vzdát zálib přece. Já třeba úplně přestala chodit po večer byť jen na hodinku ven. Děti šly spát na noc poprvé až kolem tři let k babičce. Ale na cesty a víkendy, výlety, chalupu, dovolené..vždy i s nima. Syn měl čtyři měsíce a projel s nama Balkán. Pro někoho silenost, jasné, nikomu to neberu. Někomu přijde normální to, jinému ono. Já bych jela, když čtu, že to máš vymyšlené, nebála bych se. Uvidis ale po porodu, jaké bude miminko.. ![]()
@Shana píše:
@mgdln popravdě taky mě to překvapilo, ale je fakt, že jsme to v poslední době četla docela hodně tak snad na tom něco i je no :/ v tomhle nedovedu nijak oponovat, lékařské vzdělání bohužel nemám, tak nevím, co je k tomu vůbec vede, jestli zalehnutí, špatný přísun kyslíků nebo co? Ale ani jsme neplánovala miminko v posteli, takže mě to nijak neomezuje a nevadímyslím, že je pro všechny pohodlnější, když je postýlka hned vedle maminčiné postele ale má pořád mimi svojí
Jé…to mi něco připomnělo http://6b.cz/9KF ![]()
Ahoj,
Nečetla jsem celou diskuzi, jen podotknu, ze jsem taky pred porodem jezdila na bitvy (tedy drevarny) a po těchto zkušenostech bych s malým mimi nejela. Nejen, ze bych se o nej bála a to i tu jednu noc, ale taky těch krámu, co člověk veze navíc k obvyklým rancum. Hygiena a hluk jsou dalsi, co by mne odradilo, nocni kojeni ve spacaku taky bomba (ale jsem pohodlná), navíc ja dva mesice po porodu ještě spinila a bez sprchy aspon 4×denne nefungovala. Nehledě na to, ze budes kaput z únavy. Takze za mne spis ne, ale kdyz uz, tak bych vzala kojeneckou vodu a tou se pred každým kojením umyla, stanovala hoodne bokem a doufala, ze mimi bude tichý typ
@Regina Hero aha, njn co má pak člověk dělat XD já to beru tak, že rozhodně nej je mít spolehlivý monitor ![]()
@Regina Hero píše:Podle ředitelky vzdělávání Střediska mentálního zdraví dětí v Londýně díky praxi známé jako „co-sleeping“ (společné spaní) vyrůstají z takových dětí klidní, zdraví dospělí.
@Shana ono se to píše každou chvilku jinak… já teď četla tohle: http://www.novinky.cz/…eti-let.html
@schwarzwaldtorte píše:
Vzpominam si na mlady cool par, kteri vzali malinke miminko na festak a spali v aute. Ditko jim tam v noci zemrelo, pravdepodobne na ISDS. Neni mozna vina i diskomfortu miminka? kdo vi?
@Shana píše:
@Regina Hero aha, njn co má pak člověk dělat XD já to beru tak, že rozhodně nej je mít spolehlivý monitor
hele, mám čtyři děti v rozmezí 25 až 4 roky… za tu dobu se vystřídalo tolik různých názorů a stanovisek ohledně všeho, že si vybírám to, co mi přijde logické a rozumné a na nějaké články a nové výmysly neberu až tak ohled… něco mi přijde logičtější, něco spíš naopak… takže asi tak… u prvních dvou dětí jsem ani netušila, že by mohl být nějaký monitor (možná u nás ani nebyl, nevím), u druhých dvou jsem ho měla… dá se použít i v kočárku nebo v tom koši na miminko, takže pro svůj klid si ho tam klidně vem…
@MartinaIrena
Přikládám foto, jak to u nás, a na 1000% nejen u nás, vypadá.
@LennaZS děkuji, koukala jsem, ze hodně maminek cestuje i do zahraničí takhle s prckama a děti to prý snášejí dobře tak proč by to mělo být šílené ^^
@Tichošlápek musím přiznat, že z mé zkušenosti jsou dřevárny hodně jiné než železárny
alespoň co jsem kde byla
myšleno co se týče vyrválu, opilých a podobně. Ale je mi jasné, že se jedná akce od akce
proto to posuzuji přímo podle té, kam chci jet (Rogar)
Věci navíc nevadí, do auta se vejde všechno ![]()
Spíš právě kdybych měla špatnou rekonvalescenci by to mohlo být horší :/
rozhodně umýt se tou kojeneckou vodou je dobrý nápad ![]()
Hele, ale já mám naopak pocit, jestli to neřešíš až moc-chceš s sebou brát košík na spaní a monitor dechu? Nestačil by kočár a na noc dát korbu do stanu??Plato koj.vody??K čemu? Jednu noc a dva dny miminko rozhodně nemusíš koupat (naopak většinou se nedoporučuje denní mytí mimin) a pokud budeš kojit, tak si vystačíš s jednou flaškou vody z vodovodu na oplachnutí zadečku nebo dudlíku ![]()
Vše bych řešila podle toho počasí a odvoz mít ve střehu.
@Tichošlápek píše:
Ahoj,Nečetla jsem celou diskuzi, jen podotknu, ze jsem taky pred porodem jezdila na bitvy (tedy drevarny) a po těchto zkušenostech bych s malým mimi nejela. Nejen, ze bych se o nej bála a to i tu jednu noc, ale taky těch krámu, co člověk veze navíc k obvyklým rancum. Hygiena a hluk jsou dalsi, co by mne odradilo, nocni kojeni ve spacaku taky bomba (ale jsem pohodlná), navíc ja dva mesice po porodu ještě spinila a bez sprchy aspon 4×denne nefungovala. Nehledě na to, ze budes kaput z únavy. Takze za mne spis ne, ale kdyz uz, tak bych vzala kojeneckou vodu a tou se pred každým kojením umyla, stanovala hoodne bokem a doufala, ze mimi bude tichý typ
hele, to taky není tak jednoznačné… některé děti chtějí v noci kojit co dvě hodiny, jiné prospí skoro celou noc… některé maminky jsou děsně unavené ještě půl roku po porodu, jiné jsou čiperné už v porodnici… některé šílí, když si nemůžou ruce omýt desinfekcí, jiné v pohodě nakojí dítě kdekoliv venku bez předchozího umytí prsu…
@Lutonka píše:
Hele, ale já mám naopak pocit, jestli to neřešíš až moc-chceš s sebou brát košík na spaní a monitor dechu? Nestačil by kočár a na noc dát korbu do stanu??Plato koj.vody??K čemu? Jednu noc a dva dny miminko rozhodně nemusíš koupat (naopak většinou se nedoporučuje denní mytí mimin) a pokud budeš kojit, tak si vystačíš s jednou flaškou vody z vodovodu na oplachnutí zadečku nebo dudlíku
Vše bych řešila podle toho počasí a odvoz mít ve střehu.
jo, taky si myslím, že na spaní pro miminko stačí korba od kočárku… zato plato kojenecké vody se může hodit, jestli bude horko, bude pít i maminka i tatínek… auto to uveze, voda je potřebná, raději mít víc než nepít…
@MartinaIrena tak přesně toto jsme řešily s kamoskou
sice vychovame klidné jedince, ale z nás budou cvoci
u nás to skoro do těch pěti let fakt je ![]()
@MartinaIrena píše:
Podle ředitelky vzdělávání Střediska mentálního zdraví dětí v Londýně díky praxi známé jako „co-sleeping“ (společné spaní) vyrůstají z takových dětí klidní, zdraví dospělí.
Super, ale zapomeli zminit, ze behem te doby se z dospelych stavaji neuroticti jedinci s tikem v oku
no jo, holt tady se řeší jen děti, rodiče ne, ti na to mají mít svého psychouše…
![]()