Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tak Tě taky, ač nerada, vítám. Zdá se mi, že se rojíme jako houby po dešti.
Nejhorší je, že ty chlapy vychováváme my, mám dva syny, tak jsem zvědavá, jací budou partneři a otcové ![]()
Marcelko vítám tě u nás a je mi moc líto,co prožíváš!Tyhle první dny jsou hrozné,i když se přiznám,že už jsem na to skoro zapomněla,je to přece jenom rok a půl.Ale můžu ti říct jen jedno.Je nám teď mnohem lépe,není to sice jednoduché,ale jde to.
Jinak u nás bylo dneska překvapení.Přijel Lucinky tatínek
Vždyť je to teprve týden,co odjel se mi zdá.On jí fakt nakonec bude chtít vídat častěji,než když byl tady.Bylo to tak dojemné,jak se mu rozběhla naproti a hladila ho po tváři a říkala mu tatínku
A on jí snad koupil všechno,na co si jen pomyslela a je z toho celá na větvi,že ještě teď nespí
Zítra mají jít dopoledne na hřiště.
Dany malý je asi pěkný číslo,co? ![]()
Ahoj Marcelko… my uz se trochu „zname“ …je mi to fakt moc lito
Ale podivej, jsem skoro stejne stara jako ty a taky to zvladam…
ono nekdy je to bez tech chlapu fakt luxus ze to tak musim rict
Ale to ted asi nechces slyset..........
Ja pred rokem touto dobou resila to, co ty........... A navic uz ponekolikate - od porodu bejvaly nekolikrat vyhrozoval, ze odejde… Proste se sebral a odjel si na druhej konec republiky ke svy rodine… S tim, ze NEVI, kdy se vrati. Poprve, kdyz bylo malemu dva mesice. Vzdycky jsem ho UPROSILA, aby se vratil. Delala jsem to hlavne kvuli malymu a navic jsem doufala, ze je to jen proste takova krize po porodu a mela jsem ho porad jeste rada… Ale pak zacal delat veci, ze jsem ho mela rada min a min… a najednou uz jsem si to bez nej umela predstavit. Presto jsem to porad jeste nechtela..........
No rozhodl se sam. Jeden vecer se opil, strasne me „zboznoval, a neboooj, vsechno bude zase dobry a blaa blaa…“ a druhy den uz jsme ho doprovazeli sbalenyho na vlak...... Jeste jsem ho naivne prosila, at pocka par dni a jde s nami na pulrocni prohlidku k pediatrovi
Ale CO JSEM ZE ZASADY!! NEDELALA: neprosila jse ho. Vzala jsem to jako fakt, rekla jsem mu „Hmm, kdyz chces…“ ale nebranila jsem mu. Rekla jsem mu, jestli si uvedomuje pro a proti, ze malyho neuvidi pac bydlime tak daleko a urcite za nim nebude moct casto jezdit, jestli si uvedomuje, ze kdyz treba onemocnim, nebudu mozna schopna se o malyho sama starat… Nad vsim mavnul rukou, bylo mu to jedno, proste uz chtel bejt pryc.
Vedela jsem, jak moc se ho dotkne, ze NEPROSIM!!! TAky mi to potom tisickrat vycet, ze jsem ho NEPOPROSILA, at nejezdi!!! No chapete to???
Pobrecela jsem si, vecery byly hrozny, bylo mi smutno........ ale pak mi svym nezajmem a tim, ze ho moje telefonaty akorat strasne obtezovaly a te byl vzdycky uplne nasrot, kdyz uz jsem se dovolala… tim vsim mi pak dokazal, ze fakt neni o co stat.....
A najednou jsem si uvedomila, jak je mi strasne fajn!!
Jak mi spadl ze srdce ohromny sutr...... a je to tak. Ten clovek uz mi nestoji ani za blbou smsku........... totalne pohrbil veskery moje mineni o nem...........
Setrasla jsem to ze sebe a ziju dal. Ziju pro sebe a pro malyho a je to proste super! Malej je stastny vesely dite, tezkej pohodar (ikdyz ted ma vztekaci obdobi, ale to maj vsechny deti
), je videt jak je spokojenej a nic mu nechybi.....
Vsechno si delam po svym, nikdo me nebuzeruje, nekomentuje, nekritizuje..... JSEM SPOKOJENA! ![]()
A malej taky..... nemusi sledovat neci hadky, nema vzor ve chlapovi, co byl v hospode jako doma, co prokouril pul vyplaty a obcas mi materskou nahazel do automatu v herne....... ted uz vim, ze nebylo o co stat…
Ahojky,
my se mame super… uzivame si u nasich na zahrade, dnes cely den navezeny v bazenku (btw rekla bych ze nejsme daleko od Danyley
aspon podle poznamek v nejake diskuzi).
Ladu - zapomnela jsem pochvalit fotku Viktorky, je tam nadherna! A ta fotka jak ji Vasek krmi je taky krasna…
Káťo - ahoj! S tou tvoji posledni vetou nemuzu nez souhlasit ![]()
Dany - tak to jo, to mas pravdu. Co bys mu delala milost kdyz ti dluzi! Ja jsem se v unoru premohla, a konecne jsem mu rekla, ze bych od nej taky rada nejaky penize videla… Do te doby jsem vsecho platila ja, sice obcas natankoval nebo nakoupil, ale jinak nic. Vim, ze ma nejake fin. problemy, ja mam neco nasetreno, ale kdyz si ted mohl dovolit poridit ctvrte dite, tak na to treti prece taky muze prispivat, ze ![]()
Marcelko - tebe taky vitam
drz se!
Hanucho…dík za pochvalu fotek ![]()
Koukala jsem na fotky, máš moc pěkného raráška, u některých fotek a komentářů jsem se musela smát.
Já tu budu teď sedět častěji, Vašek je u té svojí a Vojta dneska odjel na měsíc ke svému otci.
Vikča usíná až okolo 22-té hodiny, ale dneska chrupe už od osmi, tak jsem zvědavá na noc.
Od mýho jsem nedostala ještě ani korunu, asi čeká na soud. Pak mi to bude muset dát zpětně.
Fotky kluků s Viktorkou se mi líbí, jsou tam takoví „zaláskovaní“ ![]()
Ahooj,
děkuji za pěkně přivítání i když bych radši byla třeba na beremese.cz, ale k tomu se taky třeba jednou dopracuji …
Laducha děkujeme, rok jsme oslavili ještě všichni společně … Máš pravdu, jsem zvědavá co z nich vychováme my, trochu se toho bojim aby nebyl grázl, nebo tak něco … Krááásný fotečky ! Malá je kouzelná a kluci opravdu vypadají jako její andělé strážný!
lucajdice když zrovna nemám ten hnusný splí, tak to zvládám až bravůrně bych řekla, na jednu stranu se mi tim odchodem děsně moc ulevilo, cítim se taková volná, ale na druhou stranu, když přijde ten splín… Bojim se aby nedělal nějaké problémy, nebo ty chlapi jsou tak hrdý a ješitný …
dany jasně, že my se skoro známe
! Ty jo, koukám, že jsi to neměla ani trochu lehké, ten Tvůj byl sprominutím excelentní blbec !! A víš, že zrovna to, že bez chalapa je to lepší jak s nim slyšet chci ??? Chci to slyšet a taky si to furt připomínám, že bez něj mi bude lépe… jTed sice bydlim u mamči, ale až se to všechno zmákne, tak si něco najdu …
Ahoj holky, taky moc děkuju za přivítání.
Marcelko, můžu potvrdit, že ten začátek je nejhorší. Já jsem sice o rozvodu uvažovala už hodně dlouho, ex se ke mně choval opravdu nehezky a v době, když jsem mu přišla náhodou na tu „kamarádku“ a definiticvně to ukončila, tak už jsem si myslela, že už ho dávno ani nemám ráda- ale stejně to hrozně moc bolelo a ty první večery jsem tady brobulela- čas je ale opravdu lékař a po nějaké době (cca měsíci) jsem zjistila, že ten smutek už otupěl a když přišel ex asi po 2 měsících od odstěhování k ní prvně žadonit o návrat, tak už jsem to měla v hlavě i v srdíčku natolik srovnaný, že už zkrátka neměl šanci.
Jediná věc, která mi doteď vadí, je dávat mu malou ( včera už ji měl prvně „doma“´= u milenky a jejích rodičů- do včerejška za ní jezdili komplet celá rodinka sem a hráli si s ní za vraty), když vím, že se s ní stýká jeho milenka, její děti a celá její rodina. Dělají na ní cukrblíky a mě je z té představy na blití. Co já bych dala za to, kdyby se s ní odstěhoval na druhý konec republiky a už jsme ho nemuseli vidět !!! Holky, co to máte podobně jako já- jde si na to časem zvyknout ???Na ten fakt, že ji cca jednou týdně na půl dne bude mít ex s milenkou ??? Nedělá mi problémy, když jí hlídají naši, kamarádka, ani jeho rodiče, ale když jí mají „oni“, tak jsem jako na jehlách, jestli se jí nemůže nic stát, jestli an ní dávají pozor, jestli nebrečí atd… ex je hrozně nespolehlivý člověk a hrozně lže ( i když k malé se nikdy nezachoval ošklivě) -vím, že i kdyby se jí tam něco stalo, tak by mi nic neřekl nebo si něco vymyslel…ona zatím ještě nemluví natolik, aby mi sama poreferovala, i když včera , když jí vracel, tak byla vysmátá a veselá. Vím, že bych měla být ráda, že budu mít chvilku klid a užít si ho, ale já mám prostě zatím hrozný problém svěřovat jí člověku, kterýho nesnášim a kterýmu nevěřim. Ale s tím asi určitě nebudu sama, co ? Málokterý lidi se po rozvodu mají v lásce a tátové si děti normálně berou…asi si na to potřebuju zvyknout ![]()
Káťo, my to zatím řešíme tak, že jsem u toho vždycky i já. On mi řekl rovnou, že si nepřeje, aby jeho dceru vychovával jiný chlap, já to mám podobné, ale do smrti asi oba nezůstaneme…čas ukáže, jak to bude dál.
Je pryč 2 měsíce a pár dnů a přijde mi, že teprve teď mu to všechno začíná docházet…já mám jasno, zpět ho nechci, ale malé ho brát nebudu, bydlí cca 10 minut od nás, tak není problém, aby se kdykoliv viděli.
Když byl s náma, utíkal do hospody, nechodil na noc domů a na výchově se nepodílel a teď si hraje na milujícího tatínka…už mu to nevěřím, ale kdo ví, co se mu děje v hlavě.
Rozešli jsme se po 7 letech společného bydlení, předtím jsme spolu rok chodili, ale ani jednou jsem nebrečela, vždycky, když mám nějaké hloupé myšlenky, tak si vzpomenu, jak mě těhotnou strkal do břicha a jak proti mě stál s napřaženou rukou a já měla Vikču v náručí. Tohle dělal, když byl opilý a nešli jsme mu z cesty, jinak byl jako milius. Pít začal vloni v září, jinak bych s ním další dítko neměla, co neměla, vůbec bych s ním nebyla…
Fuj, to jsem se rozepsala…
Kato, to je presne moje nocni mura, ani ne tak jeho „milenka“ a rodina (stejne nikoho nema, myslim jako zenskou, a rodina by mi byla jedno) ale spis ON SAM. Protoze on to proste nema v hlave v poradku a samotnyho bych mu v zivote nesverila!!Byl by schopne ho vzit do hospody nebo i unyst.
Ja mam to obrovsky stesti, ze bydli na druhym konci republiky… diky bohu za to. Navic je svorc, takze na vlak nema, a kdyby ho sem treba nekdo hodil, tak to asi prekousnu a pujdu s nima a s malym ven, ale rozhodne ho do bytu nepustim (mam na to pravo) a na hotel nema, aby tu prespal. Tudiz si myslim, ze to vzda a nepojede, pac se mi to na otocku fakt nevyplati… a on rozhodne neni z tech, co by si kvuli synovi privstal aby vyjel brzy rano ![]()
![]()
Ted pred chvili mi zase psal, vysmesne se zeptal „co dela nas synek“. Ptal se kolik meri a vazi a jak se ma. Tak jsem strucne odpovedela, ze meri 86 cm, vazi 13 kg a ma se fajn. Vzdycky se mi doslova zvedne zaludek, kdyz se nejak ozve…
Marcelko, delej to jako ja: vzdycky, kdyz na tebe zacne padat splin (ted uz se to nestava vubec, to spis zezacatku), vzpomen si na ty nejhorsi okamziky, co jsi s nim prozila. Ja si treba vzpomenu, jak jsem mu do peti do rana se rvoucim ditetem v naruci volala, kdy se milostive vrati z odpoledni (ktera je do deseti vecer) a on se flakal v hospode a sliboval ze je za pet minut doma..... a stejne prisel az rano. Podobnych vzpominek mam mnoho a ty mi po rozchodu nejvic pomahaly…
Ahoj holky, také se přidávám do diskuze. jsem na tom už daleko lépe, než holky tady. Už to bude 3.8. co budeme rok samy. Až teď vidím, jak moc dobře jsem udělala…Byl to arogantní chlap, který dělal za mými zády dluhy, lhal a hlavně si jako poslední kapku našel milenku, tak jsem ho vyhodila, a mooc se mi ulevilo
stepi tak to jsme na tom stejne… akorat u me to bylo nejak kolem 10.8. ![]()
jak s nim vychazis? styka se s ditetem?
ten muj prave poslal sms ze chce v srpnu prijet…tak jen tajne doufam,ze mu do ty doby dojdou prachy
jsem z toho naka rozhozena.......... ale zase nemam pravo mu to uprit ![]()
Vycházím s ním strašně, protože se nehodná splácet své dluhy, tak mu malou nepůjčuju a včera mi začal vyhrožovat soudy
je mi z něj zle…k malé se nikdy neměl, hlavně vím, že by si s ní ani nevěděl rady…
stepi píše:no tak to jsme na tom tuplem stejne.....
Vycházím s ním strašně, protože se nehodná splácet své dluhy, tak mu malou nepůjčuju a včera mi začal vyhrožovat soudyje mi z něj zle…k malé se nikdy neměl, hlavně vím, že by si s ní ani nevěděl rady…
Nevis, co by se stalo, kdybych mu malyho odmitla dat? Nebo si treba kladla podminky, jak dlouho s nim budeme a kdy pujdeme domu? Mam na to pravo??
Ty jo holky, jak to tu čtu, tak už snad ani radši žádného chlapa nechci ![]()
Jirka (expřítel) si malého ještě nevzal, ale taky to bude teprve týden od odstěhování, ale už ted mám z toho hrůzu až si ho vezme, jak to zvládnu a třeba na noc… je fakt, že je to dobrej táta a vim, že se o něj dokáže postarat, ale já bez něj nikdy takhle nebyla, takže vim, že to celé prořvu, hlavně nevim třeba co s nim bude dělat, kam ho vezme, atd … ![]()
Dany děkuji moc za radu, určitě to tak zkusim praktikovat, ale je fakt, že mě jako člověk nechybí, spíš mi chybí takovej ten zvyk, že jsem měla rádoby svůj domov a tak… ani nevim z čeho se ty splíny rodí… hlavně se to dozvěděl můj táta a vim, že půjde proti mě, protože jeho má radši, takže mě spíš sráží na kolena okolí, ale já vim, že za tim všim mě čeká to hezké … ale musim to nejdřív zmáknout nějak :/
káto asi to mám tak jako Ty, odcházela jsem a ulevilo se mi, ale po dvou dnech na mě začali padat ty splíny a ani nevim proč, když se mi vlastně ulevilo, ale i tak je to prostě těžké, něco jsme spolu zažili a bylo tam i spoustu hezkého…
Já mu nebudu zakazovat stýkat se s malým, on ho má rád, malej jeho taky a hlavně chci aby věděl, že tohle je jeho táta a je to jedinej táta, ale kdo ví co bude, že ???
Holky Vy co jste sami třeba rok a dýl, tak se neporozhlížíte po jiných chlapech ?? nebo jste už rozhodnuté zůstat sami ???
Já dnes odjela na Šumavu k tetě abych trochu vypla a přemýšlela nad jinýma věcma, ale stejně furt nic moc, ale jsem ráda, že tu jsem, je to tu krásný a už od mala jsem sem ráda jezdila, tak snad mi ten víkend něco dá …