Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@mimoza666 mám známé, kteří mi říkají, že bydlím pořád u rodičů a nedokážu se osamostatnit a bydlet sama
No, já bych spíš řekla, že nejsi schopná se rozhodovat sama za sebe, řešíš co ti říkají známí a teď tu zakládáš diskuzi na to, jak se máš rozhodnout
pochopila bych to v 17, ale v 28 letech už fakt ne.
Tak ja mám jiný názor než ostatní, v 28 by mi bylo trapně bydlet u rodičů a platit jim jen 2500 měsíčně…
Zajímalo by me na co máš ty ostatní výdaje, ja bych dělala vše proto být samostatná
, klidne sehnat spolunajemnika, Aloe ne viset rodičům na krku ![]()
Zakladatelko, známé pošli někam (třeba na poštu
). Na tohle je jediná odpověď: „Nesuď mně, dokud jsi nechodil 2 úplňky v mých mokasínech“
Ty 2 litry jsou sakra málo.
@Anonymní píše:
Je mi 28.
V tomto věku nemáš nic našetřeno a ještě máš dluhy? Hm, tak to zůstaň u rodičů. Známí mají pravdu, ale ty jsi zjevně na samostatný život ještě nedospěla.
@catherine100 chtěla bych si najít vedlejší činnost, jenže nevím kdy se kde co podaří a ten byt pořád volný nebude.
@Anonymní píše:
@Šarlota4 chtěla bych se osamostatnit a bydlet sama.
Najdi si ještě brigádu, dělá to tak spousta lidí.
@bamba chci si najít vedlejší činnost, jenže nebydlím v Praze nebo Brně, ale v maloměstě.
@Anonymní píše:
@bamba každý se může dostat do dluhů ani neví jak.
To asi ano, ale…každý svého štěstí strůjce, když na něco nemám, tak si to za každou cenu nekoupím.
Myslím, že na tohle jsi měla myslet dřív. pokud se chceš osamostatnit, už dávno sis měla najít lépe placenou práci, nebo spolubydlícího. Nebo máš něco našetřeno když jsi u rodičů a měla menší výdaje??? Měla by ses sama rozhodovat co se životem, jsi dospělá ženská. Partnera nemáš??? bydlet s ním?
@Anonymní píše:
Dobrý den,
mám takový dotaz. Nevím jak se rozhodnout. Pracuji, jsem bezdětná, můj měs. příjem je 10tis./za měsíc. Naskytla se mi příležitost jít bydlet sama za 5300,–/měsíčně. U rodičů dávám 2500,– za měsíc i s jídlem. Šly byste bydlet samy nebo byste byly u rodičů? Měsíční výdaje na splátky mám 2600,–kč.
Prosím o zachování anonymity, chodí sem rodina i známí.
za takových podmínek bych zůstala u rodičů a 5 tis měsíčně bych syslila. nebo tedy maximum, co bych zvládla.. až bych měla nasysleno, pak bych se osamostatnila.
@Anonymní píše:
@bamba každý se může dostat do dluhů ani neví jak.
No, každý se může dostat do dluhů, ale pochybuju, že by nevěděl jak ![]()
@renda81 měla no. Partnera nemám, ten spíše posoudil, že ještě bydlím u rodičů a odešel, ale ne jen kvůli tomuto.
@Anonymní píše:
@bamba chci si najít vedlejší činnost, jenže nebydlím v Praze nebo Brně, ale v maloměstě.
I tam se dá najít, ale to se pro to musí něco udělat, nejen chtít. Má nevlastní dcera se osamostatnila ve 24 letech, bydlí v 15000městě a dvě práce má.
@martina.se píše:
za takových podmínek bych zůstala u rodičů a 5 tis měsíčně bych syslila. nebo tedy maximum, co bych zvládla.. až bych měla nasysleno, pak bych se osamostatnila.
stačilo by 2krát odevzdat 5tis. A měsíčne bych měla na jídlo 2800 ![]()