Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@renda81 měla no. Partnera nemám, ten spíše posoudil, že ještě bydlím u rodičů a odešel, ale ne jen kvůli tomuto.
Promiň, ale teď jsem se zasmála. MĚLA NO, ale když se o mě rodiče tak dobře starali, že.
Víš co? Vem ten byt a začni přemýšlet, možná se ti rozsvítí.
@Anonymní píše:
stačilo by 2krát odevzdat 5tis. A měsíčne bych měla na jídlo 2800
něco se Ti pos.. a z čeho to zaplatíš?
není lepší mít rezervu?
Byt ti dvacet, napsala bych, at zustanes u rodicu, ale je ti temer tricet a to bych teda sla. Dluhy muzes mit jeste par let.Bude to proste od vyplaty k vyplate. Najdi si vedlejsak, co ti hodi alespon dvojku a hned bude lip.
@bamba no právě, jako s někým bych to utáhla, ale sama bych zatím měla těch 2000,– než bych našla vedlejší činnost.
@martina.se Presne tak, zustat u rodicu, 2,5 jim odevzdat, 2,6 na splatku pujcky, 1 pro sebe a 4 setrit ci na predcasne splaceni pujcky. Zakladatelko, na jak dlouho jeste tu pujcku mas?
@Anonymní píše:
@bamba no druhou práci bych chtěla
Já bych toho chtěla, ale bez svého přičinění nikdy nic mít nebudu.Fakt bych se odstěhovala, to tě pak donutí nechtít, ale konat.
@martina.se píše:
něco se Ti pos.. a z čeho to zaplatíš?není lepší mít rezervu?
no první dva měsíce bych z 10tis. zaplatila 5tis.na dluh 1 měsíc 5tis. druhý měsíc 5tis. a třetí měsíc, už bych nemusela platit 800,–neboť bych měla dluh vyrovnaný. a zbývalo by mě 800,– Je to lepší mít rezervu.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
mám takový dotaz. Nevím jak se rozhodnout. Pracuji, jsem bezdětná, můj měs. příjem je 10tis./za měsíc. Naskytla se mi příležitost jít bydlet sama za 5300,–/měsíčně. U rodičů dávám 2500,– za měsíc i s jídlem. Šly byste bydlet samy nebo byste byly u rodičů? Měsíční výdaje na splátky mám 2600,–kč.
Prosím o zachování anonymity, chodí sem rodina i známí.
Zůstala bych u rodičů a přemýšlela o zvýšení příjmu..
@Anonymní píše:
@bamba chci si najít vedlejší činnost, jenže nebydlím v Praze nebo Brně, ale v maloměstě.
Na to není třeba velkoměsta ![]()
Tož já se divím i těm rodičům, že dcerunce drobet neutáhli uzdu a neměli ji k tomu, aby něco šetřila. Jako mít na krku téměř 30. leté dítě, no potěš koště.
@Cuddy píše:
@martina.se Presne tak, zustat u rodicu, 2,5 jim odevzdat, 2,6 na splatku pujcky, 1 pro sebe a 4 setrit ci na predcasne splaceni pujcky. Zakladatelko, na jak dlouho jeste tu pujcku mas?
pokud zaplatím půjčku 5tis. měsíčně 1 měsíc a duhý měsíc, tak na dva měsíce. A měla bych 800 navíc takže ne 2000,– ale 2800,– Další výdaje jsou 1000 a 800- první tisícovka na 5 let,800,– kdybych platila 5tis. měsíčně tak na 4 měsíce.
1000,– na pět let, jedna 800,–ka na 2měsíce po 5tis. druhá 800ka na 4měsíce po 5tis. Takže pokud bych platila 5tis. platila bych to 6měsíců.
@Anonymní píše:
pokud zaplatím půjčku 5tis. měsíčně 1 měsíc a duhý měsíc, tak na dva měsíce. A měla bych 800 navíc takže ne 2000,– ale 2800,– Další výdaje jsou 1000 a 800- první tisícovka na 5 let,800,– kdybych platila 5tis. měsíčně tak na 4 měsíce.
1000,– na pět let, jedna 800,–ka na 2měsíce po 5tis. druhá 800ka na 4měsíce po 5tis. Takže pokud bych platila 5tis. platila bych to 6měsíců.
Takže těch půjček je povíc. No potěš koště, totální finanční negramotnost.
@Anonymní píše:
To je nejake silene slozite, tolik ruznych pujcek. Vrhni se na splaceni, umor to co nejdrive a pak sup od rodicu do realneho sveta. Nemam nic proti bydleni u rodicu, pokud clovek nezapomene budovat svuj soukromy zivot.
Nebude Ti vadit samota? Mna najviac trapilo ked som sa odstahovala to ticho… a doma som bola aj uzitocna, mala som na starost kuchynu, prvy rok co som odisla mi mama volavala ako robim to ci ono ![]()
@bamba no druhou práci bych chtěla