Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jen když si přečteš příběhy některých lidí, co z ničeho udělali něco a teď se mají a též neměli lehké podmínky, jen se v tom neutápět a začít dělat něco, v čem jsi dobrá a v čem vynikáš
Nevím co jiného poradit, ale určitě bych nešla do nejistoty, kde mi na žití zbude 2800, dnes už bych něco takového neudělala..
@Moncinas píše:
Já teda koukámJá od rodičů odešla v 18 letech. Vždy jsem chtěla jít na kolej nebo do studentského bytu, no a nakonec jsem se dostala na vejšku ve svém městě, takže kolej byla pasé a o studenském bytě jsem nevěděla, neboť se domlouvali na té koleji
Tak jsem šla sama do malého bytu a zbývalo mi zhruba 2500 kč na měsíc. A to člověka naučí hospodařit, vážit si peněz a plánovat
Sice jsem byla furt ve škole nebo na brigádách, ale nepříjde mi, že bych nějak strádala, co se týče volného času
Samozřejmě nezbývalo na týdenní lyžovačku v Alpách, ale různé akce či párty jsem nevynechávala
Zůstat u rodičů je ve tvé situaci nejrozumější. Splať dluhy co nejdřív to půjde a až nebudeš nic splácet, teprve bych začala řešit vlastní bydlení. Nejde žít nadoraz, musíš i v samostatném bydlení něco měsíčně ušetřit, jinak riskuješ…Něco se doma pokazí, další nenadálé výlohy…
Ještě dodám - je mi 31,mám 2letou dcerku.
Nebýt toho že jsem vždycky byla spořivý typ, bych si po odchodu otce dcerky od nás mohla leda tak hodit mašli.
Ba ne, ještě jsem se mohla vrátit s dcerou k rodičům do mého dětského pokoje.
No, a díky úsporám, jsem si mohla koupit svůj byt 1+1, kde já spím v kuchyni a dcerka má svůj pokoj.
Bez dluhů, hypotéky.
@Anonymní píše:
@Everyone bydlíme v malém domku.
V domě to bydlení ještě jde..
Pokud ti to v hlavě konečně seplo, tak splať co nejdřív dluhy, šetři každou korunu, a pak se odstěhuj.
@Anonymní píše:
@roksy25 do kanceláře a někam na administrativu jít nemůžu, tam se člověk dostává ze známostí. Prodavačka servírka, na to jsem levápracovala jsem tak. Zkoušela jsem pracovat i ve výrobě.
Aha, takže ty vlastně nic neumíš, nehodláš se nic naučit a známé taky nemáš, aby ti našli teplé a dobře placené místo. Tož to pak jo. Kdyby ti bylo o deset míň, tak bych si řekla, budiž, ale ve tvém případě…
@Anonymní píše:
@bamba ale zbývalo jí 2500 na měsíc a vyžila z toho.
No a? Aspoň se začne snažit s tím něco udělat, podle toho, co zatím napsala ji nic ke změně nedonutí.
@bamba proto píšu, že bych se chtěla osamostatnit i se 2000,– za měsíc a hledat si vedlejší činnost.
@Anonymní píše:
@bamba ale zbývalo jí 2500 na měsíc a vyžila z toho.
A jak je to dlouho? My šli 23.12. pro pár základních věcí a nechali jsme tam 700? Kde je pak celý měsíc? Víš ono dříve ano, ale v dnešní době si to nedokáži představit a jestli bych si měla vybrat, jestli ještě chvíli zůstat u rodičů a vše splatit, nebo jíst každý den polívku z pytlíku ![]()
Ted mě teda asi ukamemnujete, ale mě by byla hanba! Jako prober se, je ti skoro 30! Tak holt se budeš muset uskromnit, než si najdeš lepší práci. Ale vyžírat rodiče jen pro to, abych měla na zábavu a hadříky… ![]()
@Anonymní píše:
@bamba jak víš, že se nehodlám nic naučit?
Zatím jsi psala, jak ti to, nebo ono nejde. Výmluvy, výmluvy. Jen píšeš, že chceš, ale chtít nestačí.
@bamba píše:
Zatím jsi psala, jak ti to, nebo ono nejde. Výmluvy, výmluvy. Jen píšeš, že chceš, ale chtít nestačí.
obuj moje boty a projdi moji cestu života a pak suď.
@dendule4 píše:
Ted mě teda asi ukamemnujete, ale mě by byla hanba! Jako prober se, je ti skoro 30! Tak holt se budeš muset uskromnit, než si najdeš lepší práci. Ale vyžírat rodiče jen pro to, abych měla na zábavu a hadříky…
proto jsem se ptala, šla bych bydlet sama i se 2tis.za měsíc.