Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucc23 píše:
@Sany80s vystaci a dokazem si i usetrit
Je hezký, že vás chce zabezpečit, ale na Štědrý večer by měl být táta doma s dítětem. Pokud nemá službu jako policajt, hasič nebo doktor…
Nemůžete jet se synem třeba za tvyma rodičema, ať nejste sami? Já sám se stejně starou dcerkou pojedu. ![]()
Pokud máte na výdaje i úspory a lze nějaké peníze postrádat, natvrdo bych mu to řekla s tím, že pokud bude v práci navíc, tak ty peníze navíc spálím v krbu nebo daruji komukoli.
Přijde mi to úplně zvrácené. Jako kdyby on odmítal pustit slušný výdělek někomu jinému. Vědomí toho, že si za Štědrý den vydělá mnohem víc (vyšší sazba a určitě i dýška lidi nechávají lepší) mu zatemňuje mozek.
I kdyby si vydělal za ten den 20tis., tak to nevyváží fakt, že celý život nebude mít v paměti ani jeden obrázek toho, jak se jeho dítě těší na Ježíška a rozbaluje dárky. A ono to není „buď a nebo“ - on má možnost ty peníze vydělat kdykoliv během roku (jen velmi pravděpodobně za delší časové období), tzn. není to tak, že buď půjdu na Štědrý den do práce a peníze budou, nebo nepůjdu a peníze prostě nebudou.
@Lucc23 píše:
@Sany80s ceni si pry nas, ale chce nas zabezpecit. To pro me ale vse neni, kdyz s nami neumi byt ani jeden den z roku poradne
Tak rodinu chce zabezpecit kazdy, kdo je trochu co k cemu, to neni nic, co by ho omlouvalo, proc s vami nechce travit svatky.
Nezlob se na mě, souhlasím sice s holkama, ale teda jsem znechucená z toho, jak tady o svém manželovi vypisuješ, ještě neanonymně… to je tvoje foto? Jsi tu dlouho, napsala jsi tady o sobě dost, nejsi anonymní… tohle se nedělá
@Lucc23 pokud máš tu možnost..zbal sebe a dítě a jeďte k rodině..
Nejlépe bez upozornění u chlapa..
Pokud ani to ho netrkne a nechytne se za nos..tak budeš muset zvážit, zda ti jinak stojí za vztah..
Asi půjdu protiproudu, ale neřešila bych to. Štědrý den se dá udělat klidně o den dřív nebo později. Ale jsem na to zvyklá od mala z domu, moje máma je celý život zdravotní sestra, takže se Štědrý den řídil jejími službami. Já jsem roky dělala v hotelu na recepci, kde jsme také sloužili i na vánoce. A manžel svého času dělal v rodinném byznyse, kde na Štědrý den byly vyšší výdělky, tak prostě šel do práce. Pěkný vánoční čas jsme si jako rodina prostě vzdy nějak uzpusobili službám v práci. Štědrý den v práci neznamená automaticky zkažené vánoce.
To je teda hodně smutné. Když manžel musel být v práci na Štědrý den, bylo to do 12 hod a já ten čas trávila s mymi rodiči. Byla to práce každý den v roce dopoledne, a protože nám to časem velmi vadilo, hlavně mu, že není s náma, nemůžeme nikde přespat atd, práci změnil…
Je to o prioritách a tvůj manžel je má vyloženě někde jinde. To bych neprekousla, neumím si to představit, že nemusí, a jde. To bych asi šla i já. A to brzy po štědrém dnu…
Je to nelehka a neprijemna situace. Zazili jsme ruzne sitace. Nekolikrat se nam stalo, ze 24. musel delat, ale pustili je driv, tak byl doma v 15h. a sel mi pomahat.
Jednou se nam stalo, ze cely turnus mu vysel pres svatky. Kdyz dela v CR, tak pracuje 4 dny a 4 dny volno, kdyz delaji za hranicemi, tak ma turnusy 14 dni prace + cesta a 14 dni doma volno. Rikam jednou se nam stalo, ze byl pryc (2r. zpet) a to jsme breceli oba, decka to nesli blbe. Vanoce probehly na 2× jednou sama s nima podle tradice a az se vratil tak spolecne.
Letos to vyslo po letech nejlip, ze letos uz nemusi do prace, to mi vcera oznamil, ze maji spoustu nevybrane dovolene, takze cela jejich parta ma volno. Zvladam tolerovat, ze musi do prace, kdyz delaji v zahranici nebo prijde pred veceri, kdyz jsou u nas, ale nezvladla bych, ze se vyhyba a vedome Vanocum doma. Asi ma blok nebo nejaky problem, ktery zazil v detstvi a prenesl si ho do dospelosti.
Chtela bych znat pricinu a najit reseni.
Příspěvek upraven 14.12.19 v 21:39
Já mám policajta.Od té doby co máme děti si vždy zařídil na Štědrý večer volno.Sice už 8let nebyl doma na Silvestra, ale to se dá přežít. Vzdy je pro něj důležitější být s náma než nějaké peníze navíc. Ten čas s dětmi zaplatit nejde! Však všichni víme jak ten čas letí a zachvíli nám vyrostou…Vadilo by mě to na tvém místě hodně! A jak píšou ostatní…jestli s vama nebude zbalila bych se a jela třeba k rodičům a nic bych mu neřekla.
@Lucc23 píše:
@Sany80s nebyl takovy. Od te doby, co je to jejich do toho dava maximum casu. Kdyz mu rikam at praci zmeni a travi vice casu s nami, odpoved je jen to ze nikde mu nedaji prijem jaky ma tady.
a nemůžete si SD udělat jiný den? Nebo jezdí nepřetržitě celé vánoce? Spousta lidí má směny a musí i na vánoce, ale ne snad každý den.
Moc mě mrzí to číst, ale jestli pro něj svátky s rodinou nejsou důležitý, nic s tím asi nenaděláš. Buď zkus jít ke své rodině, nebo si to prostě zkus udělat pro sebe co nejpříjemnější, pusť si pohádku nebo film, co máš ráda, upeč něco, co máš ráda ty, zkus se rozmazlit. Vím, jsou to hlouposti, ale chápu, že to musí být těžké.
Drž se!!! ![]()
@lenka_ píše:
Asi půjdu protiproudu, ale neřešila bych to. Štědrý den se dá udělat klidně o den dřív nebo později. Ale jsem na to zvyklá od mala z domu, moje máma je celý život zdravotní sestra, takže se Štědrý den řídil jejími službami. Já jsem roky dělala v hotelu na recepci, kde jsme také sloužili i na vánoce. A manžel svého času dělal v rodinném byznyse, kde na Štědrý den byly vyšší výdělky, tak prostě šel do práce. Pěkný vánoční čas jsme si jako rodina prostě vzdy nějak uzpusobili službám v práci. Štědrý den v práci neznamená automaticky zkažené vánoce.
Ono je něco jiného zdravotní sestřička. V nemocnici musí být někdo i na Štědrý večer. Ale na nikoho nevychází směna rok co rok. Ale v hotelu by snad být nemusel. Ani taxikařit. Sice asi lidi platí víc, ale vidět rozzářený obličej dítěte a užít si tu atmosféru, to žádné prachy nevyváží. Zvlášť když zakladetelka nouzí netrpí. A starší dítě teda oblbovat tím, že Ježíšek nechodí 24., ale protože chci hrabat prachy, přijde k nám až 27., to bych asi nedokázala.
@Russet ale jo, ja zakladatelku chapu. Jen to mam proste postavene jinak. Male dite nevnima datum, ale atmosferu a nejen vanoce se u nas doma vzdy prizpusovali smenam. Takze mi to vzdy prislo normalni a zadne nasledky si z toho do dospelosti nenesu. Problem je spis v hlave dospeleho.