Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet píše:
My jsme také „oběti“ směn, ale Ježíšek k nám zásadné chodí jen 24. Je smutný, že on by na Vánoce být doma mohl, ale prachy jsou větší motivace. Já naštěstí večer 24. nikam nemusím a kdybych musela, snažila bych se to vyměnit s někým, kdo má třeba děti velké nebo je ještě nemá.
Vis, ale tady je problem, ze i my, kteri mame deti deti velke, tal chceme byt s nima na Stedry den…
Nastesti ja teda nepracuju na směny a v mojí v praci nejde 24.nikdo..
Ale zakladatelky pritel nemusi jit do prave a jde..Vtom je ten problem no…
@Anna766
Udělejte si Vanoce podle sebe, aby byl spokojený i Tvuj manzel
…
@_.Emilyyy píše:
@Anna766
Udělejte si Vanoce podle sebe, aby byl spokojený i Tvuj manzel…
On by byl spokojen, kdyby nebyly
opravdu to blbnutí kolem Vánoc nemusí no.Ale dělá je kvůli dětem, chápeš?
@Anna766 píše:
On by byl spokojen, kdyby nebylyopravdu to blbnutí kolem Vánoc nemusí no.Ale dělá je kvůli dětem, chápeš?
Ale chapu to, Anicko prosimte ![]()
@Anna766 ono kdyby to nešlo a musel tam být tak by jsme pořešili jak a co. nejhorší by byla odpolední směna
. Ale pokud být doma nechce
kdo jestli s nimi vůbec přes rok chce trávit svůj volný čas ![]()
@Russet píše:
Tak jasně, pokaždé to nevyjde. My jsme loni zrovna měli Ježíška kolem půl páté, abychom to stihli a partner šel do práce. Letos to samé. Nikdy by mě ale nenapadlo jít do práce dobrovolně. Kolik lidí se na Štědrý večer vozí tágem?
podle mně dost, ona ta doprava moc nefunguje..mně chodí děti a MHD už by se těžko dostaly domů, párkrát tu byla máma a taky děsně spěchala zase zpátky, protože už by jí nic nejelo. přítel taky dělá něco podobného a počítám, že bude aspon chvíli jezdit.
@Russet píše:tak po Praze pěšky ,ještě třeba s dárkama …no nevím
Mě taky ne. Ať jdou jednou pěšky. Sama taxíkem nejezdím vůbec a žiju.
@Kelsey píše:
Muj muz si vzdy 3/4 nejpozdeji 1/2 roku predem pise na svatky dovolenou, ale vzdy to proste nevyjde. Jak jim zmeni v prubehu roku stat, kde delaji a otoci se smeny nebo s nimi sibuji nebo se vrati delat k nam, tak ma smulu.
Letos to vyslo pro celou smenu nejlip, jak jsme si mohli vsichni prat, ale jejich kolegove budou od pulky prosince do Silvestra makat v Rakousku a jini jsou ve Francii atd., tam praci nezastavi.
Proste nekdy to neovlivni, prestoze volno zajistene, domluvene mel a kolegove by vysli vstric u nas.
Venku ho nepusti, kdyz nemaji nahradu, ze kazdy nema odpovidajici profesni zkousky, ktere ma a nekdo na jeho pozici, tam byt musi vzdy.
Tady je jiny problem, ze to nejde a musi se to uzpusobit. Zakladatelky muz nechce byt doma a to je hlubsi problem. Kdyz to obcas vyjde, ze nemuze, tak se s tim da vyrovnat a prizpusobit se.
A mas pravdu, ze ty prachy za to nestoji o svatcich, ale nekdy to proste nejde jinak.
U nás se třeba dovolená v prosinci nedává, maximálně nějaký zbytky a určitě ne na vánoce
@_.Emilyyy píše:
Vis, ale tady je problem, ze i my, kteri mame deti deti velke, tal chceme byt s nima na Stedry den…Nastesti ja teda nepracuju na směny a v mojí v praci nejde 24.nikdo..
Ale zakladatelky pritel nemusi jit do prave a jde..Vtom je ten problem no…
No vždyť jsem to v jiném příspěvku psala.
A vždycky bezdětní odnáší ty blbé směny. To je tak. Nebo ti, co mají děti velké (myslím tím z domu). Jako třeba o prázdninách.
@Venetia píše:
podle mně dost, ona ta doprava moc nefunguje..mně chodí děti a MHD už by se těžko dostaly domů, párkrát tu byla máma a taky děsně spěchala zase zpátky, protože už by jí nic nejelo. přítel taky dělá něco podobného a počítám, že bude aspon chvíli jezdit.
Tak my na maloměstě taxík máme, ale já fakt dřepím doma a dokud jsem neměla dítě, šla jsem maximálně na večerní zpívání. Nikam daleko, pro co bych musela taxíkem.
@Russet píše:
Tak my na maloměstě taxík máme, ale já fakt dřepím doma a dokud jsem neměla dítě, šla jsem maximálně na večerní zpívání. Nikam daleko, pro co bych musela taxíkem.
chapu, ale spousta lidi jezdi pres den na navstevy, nebo jeste nakupuji, pripadne nekam spechaji, treba z prace a na vecer se taky jezdi treba k rodicum nebo opacne a pak zase domu. MHD to zapichne nekdy v sest.
@Russet píše:
No vždyť jsem to v jiném příspěvku psala.A vždycky bezdětní odnáší ty blbé směny. To je tak. Nebo ti, co mají děti velké (myslím tím z domu). Jako třeba o prázdninách.
no a to mi neprijde fer…jednou kdyz nastupuju do nonstop provozu, musim pocitat, ze se musi pracovat i ve svatky, vikendy a ne ze to za mne bude nekdo brat.