Sami na Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
14.12.19 22:32
@lenka_ píše:
@Russet ale jo, ja zakladatelku chapu. Jen to mam proste postavene jinak. Male dite nevnima datum, ale atmosferu a nejen vanoce se u nas doma vzdy prizpusovali smenam. Takze mi to vzdy prislo normalni a zadne nasledky si z toho do dospelosti nenesu. Problem je spis v hlave dospeleho.

My jsme také „oběti“ směn, ale Ježíšek k nám zásadné chodí jen 24. Je smutný, že on by na Vánoce být doma mohl, ale prachy jsou větší motivace. Já naštěstí večer 24. nikam nemusím a kdybych musela, snažila bych se to vyměnit s někým, kdo má třeba děti velké nebo je ještě nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.12.19 22:50

@lenka_ jako dokážu respektovat názor druhého, ale i tak třeba v tomto s váma nesouhlasím a nebo spíš se s tím neshoduju..
Píšete, že se je to datum… tak když to jde udělat pak 25-26, a to teda nevím, jestli nejezdí i to, to jsem možná přehlédla, proč to nedje 24.?? Protože je tam vidina peněz, čím víc tím líp..
Dokror, sestra atd. prostě na výběr většinou nemají, prostě to na ně vyjde. a to docela zajimavé, já mám okolo sebe tyto profese, a většinou ti lidi se dopředu dohadujou pomalu, kdo bude sloužit- nechtějí..
Vás názor respektuju, ale myslím, že je hoodně ojedinělí, protože pokud nejde o život jde o… znáte to.. takže pokud 24. by skončil třeba ve 4 hodiny, tak by přišel o nějakou část. peněz.. ne o nějaký velký balík…
Chápu i váš názor, protože jao dítě jste neměla na vybranou, ale prostě u nich by mohlo být tak jak je,, běžné a chlap to zbytečné hrotí a komplikuje..
zajímalo by mě, to jako přijede a čeká nachystáno všechno, a že hend budou Vánoce, to neni o tom přijít donachystané i to je takové..
Ale každý to má jinak u nás i ten chlap je součásti příprav, a i z klukama chystají stromek a kapra kupují..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106177
14.12.19 23:09
@Russet píše:
My jsme také „oběti“ směn, ale Ježíšek k nám zásadné chodí jen 24. Je smutný, že on by na Vánoce být doma mohl, ale prachy jsou větší motivace. Já naštěstí večer 24. nikam nemusím a kdybych musela, snažila bych se to vyměnit s někým, kdo má třeba děti velké nebo je ještě nemá.

Jenže když je tam těch lidí málo, ty bez dětí by museli makat každé vánoce a já mám sice děti velké, ale taky chci mít s nima vánoce. Pokud někdo dělá ve směnach musí počítat s tím, že to něj taky vyjde, ne že to pokaždé někdo vezme za něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
14.12.19 23:16

Smutné že doma být nechce :?. To není že nemůže :? Manžel dělá v nepřetržitém provozu 5 let a 24.12. je vždy doma, jen před loni měl denní a přišel na večeři. když měl mít směnu tak jí nabídnul a vždy se tam najdou lidi co po směně ve svátek skočí :lol:. Ted mu to vyšlo že 23. přijde po poslední noční ale 26. měl jít a to nabídnul tak jde až 27 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.12.19 00:59
@Venetia píše:
Jenže když je tam těch lidí málo, ty bez dětí by museli makat každé vánoce a já mám sice děti velké, ale taky chci mít s nima vánoce. Pokud někdo dělá ve směnach musí počítat s tím, že to něj taky vyjde, ne že to pokaždé někdo vezme za něj

Tak jasně, pokaždé to nevyjde. My jsme loni zrovna měli Ježíška kolem půl páté, abychom to stihli a partner šel do práce. Letos to samé. Nikdy by mě ale nenapadlo jít do práce dobrovolně. Kolik lidí se na Štědrý večer vozí tágem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
15.12.19 01:15
@Russet píše:
Tak jasně, pokaždé to nevyjde. My jsme loni zrovna měli Ježíška kolem půl páté, abychom to stihli a partner šel do práce. Letos to samé. Nikdy by mě ale nenapadlo jít do práce dobrovolně. Kolik lidí se na Štědrý večer vozí tágem?

Řekla bych že docela dost, podle toho, kolik jich vždy vídám. A my tedy pravidelně tam i zpět, ale bejt taxikářem, tak by mě to do práce stejně nedonutilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.12.19 01:22
@yocheved píše: Řekla bych že docela dost, podle toho, kolik jich vždy vídám. A my tedy pravidelně tam i zpět, ale bejt taxikářem, tak by mě to do práce stejně nedonutilo :mrgreen:

Mě taky ne. Ať jdou jednou pěšky. Sama taxíkem nejezdím vůbec a žiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
15.12.19 05:36

Ja slouzim 24. kazdy rok, driv jsem mivala nocni do rana a Jezisek byl 25. rano. Taky to slo, ale neni to ono. Zaridila jsem si to tak, ze koncim 24. v poledne a pak mam volno az do noveho roku. Manzel je v praci porad, ted v listopadu tam byl pres 300 hodin, je to tak pred koncen roku pravidelne. Ale 23. to vzdycky ve firme na 2 tydny zabali.

Ten jeden den, kdy nebude jezdit, vas financne nepolozi a hlavne to neni prace ktera se i o Vanocich delat musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.12.19 06:27
@Russet píše:
My jsme také „oběti“ směn, ale Ježíšek k nám zásadné chodí jen 24. Je smutný, že on by na Vánoce být doma mohl, ale prachy jsou větší motivace. Já naštěstí večer 24. nikam nemusím a kdybych musela, snažila bych se to vyměnit s někým, kdo má třeba děti velké nebo je ještě nemá.

Muj muz si vzdy 3/4 nejpozdeji 1/2 roku predem pise na svatky dovolenou, ale vzdy to proste nevyjde. Jak jim zmeni v prubehu roku stat, kde delaji a otoci se smeny nebo s nimi sibuji nebo se vrati delat k nam, tak ma smulu.
Letos to vyslo pro celou smenu nejlip, jak jsme si mohli vsichni prat, ale jejich kolegove budou od pulky prosince do Silvestra makat v Rakousku a jini jsou ve Francii atd., tam praci nezastavi.
Proste nekdy to neovlivni, prestoze volno zajistene, domluvene mel a kolegove by vysli vstric u nas.
Venku ho nepusti, kdyz nemaji nahradu, ze kazdy nema odpovidajici profesni zkousky, ktere ma a nekdo na jeho pozici, tam byt musi vzdy.
Tady je jiny problem, ze to nejde a musi se to uzpusobit. Zakladatelky muz nechce byt doma a to je hlubsi problem. Kdyz to obcas vyjde, ze nemuze, tak se s tim da vyrovnat a prizpusobit se.
A mas pravdu, ze ty prachy za to nestoji o svatcich, ale nekdy to proste nejde jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
15.12.19 10:19
@Russet píše:
Mě taky ne. Ať jdou jednou pěšky. Sama taxíkem nejezdím vůbec a žiju.

Proč bychom měli chodit pěšky? :mrgreen: Snad není jeden taxík na světě :mrgreen:. Já teda fakt nepůjdu naŠtěsrý den skoro v noci 20 km tam a zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
15.12.19 10:39
@Lucc23 píše:
Mam deprese z Vanoc. Loni nas pritel se synem nechal samotny kvuli praci. Nemusel tam byt, byl tam. Letos uz jsem se ho nekolikrat ptala, zda na Vanoce bude s nami. Ma rodinnou firmu, kde vazne byt nemusi. Nemyslim si, ze s nami byt nechce. Dela to kvuli penezum. Na jednu stranu to chapu. Na deuhou stranu, cely rok se honi kvuli praci a i na ten Stedry den nas necha samotny. Synovi jsou 4 roky, ja mu chci udelat krasne Vanoce. Nejde to uz ted. Padam do depek z toho, ze nas zase necha samotny. Mate nekdo stejnou zkusenost? Prekousli jste to? Ja to prekousnout asi nedokazu. ????

Pokud v práci být nemusí a pouze tam chce být, tak já bych tohle prostě nerozdychala. Ono hlavně asi nepůjde jen o vánoce že? Moc si neumím představit, že celý rok vzorně tráví čas s rodinou a na vánoce prostě MUSÍ jít pracovat. Promiň nevím co ti poradit, v životě jsem se nesetkala s člověkem, co má rodinu a přesto chce být na Štědrý den sám v práci, ani u těch největších workoholiku. I ti si aspoň na ty Vánoce dali pokoj.

• Citovat
  • Upravit
148666
15.12.19 11:10

@Lucc23 nechci se chlapa zastávat a chápu že tě jeho postoj mrzí, ale prostě dost chlapů vánoce nemusí, řeší je jenom kvůli rodině a dětem. Mám doma podobný kousek, pro něho by vánoce být nemusely. Přežije to jen díky tomu, že může dlabat vánoční dobroty a že má volno, může odpočívat a koukat na televizi.Jo nakupuje, sháněl stromek, řeší se mnou dárky, ale ne kvůli tomu, že by ho to nějak zvlášť bralo.Jen máme takový vztah, že se nemusí bát mi to říct narovinu.Vim,že teď tu bude smršť reakcí uživatelek emimina, jak jejich chlapi vánoce milují a kdesi cosi, ale co vím, tak dost chlapů by na nějaké vánoce nejradši hodili bobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
15.12.19 11:19

@Anna766 to manžel taky, ale na Vánoce je doma co to jde. I když měl mít směnu šel za chlapama co berou jakoukoliv směnu a ve svátek o to víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
15.12.19 11:20
@Anna766 píše:
@Lucc23 nechci se chlapa zastávat a chápu že tě jeho postoj mrzí, ale prostě dost chlapů vánoce nemusí, řeší je jenom kvůli rodině a dětem. Mám doma podobný kousek, pro něho by vánoce být nemusely. Přežije to jen díky tomu, že může dlabat vánoční dobroty a že má volno, může odpočívat a koukat na televizi.Jo nakupuje, sháněl stromek, řeší se mnou dárky, ale ne kvůli tomu, že by ho to nějak zvlášť bralo.Jen máme takový vztah, že se nemusí bát mi to říct narovinu.Vim,že teď tu bude smršť reakcí uživatelek emimina, jak jejich chlapi vánoce milují a kdesi cosi, ale co vím, tak dost chlapů by na nějaké vánoce nejradši hodili bobek.

To je dost možný, ale zakladatelky muž evidentně mysli jen na penize (na sebe)..
Ma doma malého syna…Pro deti jsou Vanoce kouzlo a on je radsi v praci?
Necjce byt doma kvuli přítelkyni a hlavne kvuli synovi?
Ocividne to nebude milující tata a pritel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148666
15.12.19 11:20
@Markéta80 píše:
@Anna766 to manžel taky, ale na Vánoce je doma co to jde. I když měl mít směnu šel za chlapama co berou jakoukoliv směnu a ve svátek o to víc ;)

Ale jo, můj je taky na Vánoce doma.Jen píšu jak to je.
U nás letos mám pracovní vánoce já. Doufam že na mě počkají s večeří a s dárkama, banda jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová