Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Halibar píše:
@Nina Filipi ne všude je MHDnikoho se nezastávám, ale já žiju v malém městě, kde bus jezdí 3× za den
@terinka4444 píše:
Jo, tak čti dál a dozvíš se třeba, že taxík k nim nepojede zadarmo a kdo to bude platit…takže vždycky jde o peníze, někdy na prvním a někdy na druhém místě… ale proč se měl platit taxík, když se může jet sanitkou
Mám dočtené celé ![]()
Ona NEVEDEla, jak to je. A ano, třeba si myslela, že to tak funguje, že doprovod může jet. nebrala to jako levnou dopravu, ale jako dopravu, která je v takovém případě běžná.
Já fakt nechápu, čím koho pohoršila.
@terinka4444 já to tak udělala, když šlo do tuhého
vyzvonila jsem souseda, věčně nas*aného rusáka, a hodil mě
a dokonce mě pak odvezl zpět ![]()
@jessikka jo, protože mě nadzvedlo, že přítel chce jet k porodu a taky sanitkou a nemýlila jsem se. Kolik bere taxík? 10korun na km? při 20km x dvě cesty. Není taxíkem levné jet? Hm, tak obvolám kamarády a ne 155. Ale asi jsem prostě z jiné planety.
@Halibar píše:
@Nina Filipi ne všude je MHDnikoho se nezastávám, ale já žiju v malém městě, kde bus jezdí 3× za den
tý jo to musí bejt hard core ![]()
@terinka4444 no více, já platívala z malého městečka domů (17km) vždy cca 350kč. Ale i tak, na peníze bych se v tu chvíli nedívala, kdyby měl ale můj manžel „strach“, že neodřídí větší auto, tak to by mi přišlo hodně blbé
můj chlap taky musel začít jezdit obrovskou dodávkou a jezdit s ní po Mnichově, ikdyž byl celý život zvyklý jezdit ve 2kovém Golfíku ![]()
@Halibar píše:
@terinka4444 já to tak udělala, když šlo do tuhéhovyzvonila jsem souseda, věčně nas*aného rusáka, a hodil mě
a dokonce mě pak odvezl zpět
@Halibar píše:
@j.a.n.i1 to je zajímavé, že někdo zažívá takový horor se zdravotníky, kteří říkají těhotné ženě, že zpátky si může šlapat pěsky, a jiní zase mají jen dobré zkušenosti
Tak samozřejmě, že zpět ji nikdo neodveze (myslím sanita), pokud vyšetření v nemocnici zjistí, že to byl planý poplach… protože není zdravotní důvod pro odvoz. Pokud zdravotní důvod je (třeba čerstvá sádra u té zlomené nohy), tak ti sanitu na cetu domů napíšou… ale moje zkušenost je ta, že se na ni sakra dlouho čeká.
@Nina Filipi no to si piš
a když jsem ještě byla u našich, tak abych se dostala do města (17km), musela jsem buď přestupovat, nebo prostě jel bus rovnou 5:30, 6:50 a pak až 14:50 ![]()
@terinka4444 taky jsem se pozastavila nad tím „taxík není zadarmo“, ale nechci se tu hádat, ani pošťuchovat, už tak mám nervy na pochodu, jsem 39+5 takže radši nerýpu ![]()
@j.a.n.i1 já ani neříkám, že by ji měla vozit zpátky
ale podle toho, co napsala zakladatelka, mi přišlo, že na ni byli hnusní a jedovatě jí řekli, že „stejně z toho nic nebude a zpátky si může šlapat pěšky“.
Tohle mi zvedá šunky, když jsem začala ve 29. tydnu rodit, zavezli me do nemocnice 100 km daleko, protože v nasem meste nebylo misto na neonatologii, po tydnu na kapakach gynipralu jsem si zaridila misto u nas ve meste, abych mohla vidat rocni dcerku.. musela jsem podepsat reverz, když jsem se ptala, jestli je nejaka treba i placena sluzba, aby me odvezli zase zpatky, kdyz si me tam dovezli, rekla mi dr, že mam jet vlakem…- mela jsem papuce, teplaky a tricko a 100 kc v penezence… dala mi do ruky papir, ze musim jen lezet a chodit jen na zachod a popsala cestu na mhd a vlak… a nekdo si vola sanitu pro pritele k porodu, aby nahodou nemuseli platit petikilo za taxik.. traparna roku tohle.. samozřejmě, že pro mě manžel přijel autem a dovezl mě do te druhé nemocnice sam…jinak fakt nevim…
@jessikka je srpen, na uceni se ridit vetsi auto ma dost casu. Dobre, nechce v zime, chapu. Ale snad jim uz doslo, ze muzou nekoho poprosit a ne si volat zachranku, ktera je tu pro dulezitejsi pripady. Samozrejme, pokud bude mit hned komplikace atd, je to neco jineho. Ale kdyz to planuji uz ted, muzou to vymyslet lepe, proto si zakladatelka nastesti zalozila i diskuzi. Jen mi pripadlo ujete psat, ze taxik je drahy…
My tedy auto vlastní nemáme, ale kolem termínu si půjčím od našich, pár dní bez auta snad vydrží. Horší to bude, pokud mě to chytne, když bude manžel v práci, má 24h směny a odejít může, jen pokud za něj někdo příjde. Jenomže kolegové z jiné směny bydlí dost daleko… Pak budu muset zařídit hlídání… to taky není hned, takže když nebude zbytí, sanitu si zavolám. U nás k porodu stejně posílají převozovku z vedlejšího města a ne přímo z nemocnice.
Nebudu tady reagovat na nikoho konkrétně, jen vysvětlím situaci. Přítel je z Prahy, přátele ani známé tu nemá. Já bydlím na vesnici kus od prostějova. Doslova prd.el světa. Kamarádky, kamarády ani přátele nemám žádné. To jsem asi divná, ale nemám. Proč tomu tak je, to tu nebudu rozebírat, to mám popsáno v deníčku. Co jsou tu sousedé a tak, tak nevím o nikom kdo by byl ochoten mě do špitálu hodit a na silvestra, nebo novej rok je nulová šance tu někoho najít střízlivého. Nehledám výmluvy, prostě to tak je. Sanitkou jsem jela jednou v životě, právě k porodu. I se zlomenou rukou jsem se vezla do špitálu sama.
Po předchozí zkušenosti volat záchranku nechci, proto jsem se ptala na možnost soukromé zdravotní dopravy. Neberu to jako samozřejmost, jen zjišťuju co jde, co nejde. Co se týká taxíku, tak vůbec netuším kolik stojí cesta, ale předpokládám že se platí cesta sem, cesta do špitálu. To si budu zjišťovat taky, kolik orientačně cesta stojí. Proč to chci zjišťovat? Nevím asi jsem divná
Dnes jsem byla na kontrole, ptala se sestřičky a ta mi dala tel. čísla. takže si to obvolám a zeptám se co a jak.
Doufám že je to dostatečný vysvětlení.
Ještě dodám, s přítelem jsme spolu jen o víkendu, jelikož má v praze práci a tady zatím není nic.