SANUS Pardubice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1901
28.11.11 22:00

Ahoj Gábi :mavam: já vím že na tom nic není ale nechtěla jsem to psát veřejně a taky rodiče ještě o tom neví a děkuji za držení palečků snad to taky zvládnu no uvidíme. :)

To bylo dneska venku hezky,no mohlo by to vydržet do konce týdne abych jsi ty okna mohla ještě třeba umýt ale nevím jestli to vůbec stihnu.Ještě nemám aňi uklizený balkon,mám tam pořád stůl a židle a taky ho musím trochu umýt je špinavý plot no pořád je něco.

Jak jste se dneska měli?

A co budeš zítra vařit?

My ještě budem mít tu kačenu,a nebo udělám něco jiného a budu jí mít na středu a nebudu muset vařit.Mám docela i chuť na čočku s párkem a chlebem,ale musím se podívat jestli jí mám vůbec doma snad ano tak jí ráno namočím.

Už jsi vymyslela a poslala mamince do kolotoče dáreček?Já ještě ne,a vůbec nevím co jí koupím a co tobě prosím poraď trochu. :kytka:

Tak přeji hezký večer,a koukáš na filmeček já vím je pondělí a přeji dobrou noc! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
29.11.11 11:19

Ahojky Kamčo :mavam: ,máš pravdu koukala jsem na Humoresky ;) .Já že ted jak teda malej nepřibíral tak jsem přidala ještě to jedno kojení než jdu já spát,takže mám ale o to zase o to méně času večer :roll: .Ale je to zas na druhou stranu dobrý že jak je hodně najedený od těch cca 11hodin od večera,tak vydrží tvrdším spánkem spát až když vstáváme do školy.

Já to včera trochu pozměnila s vařením.Měli jsme chut na picu,tak jsem ji neplánovaně večer udělala a 2 plátky masa co tady byly ještě naložený si vzal manžel do práce.Tak dnes dojíme polévku s játrovýma knedlíčkama a druhý se trošku odbydem a manželovi udělám večer lečo.Ale vyndala jsem si mletý maso,že si veřer připravím tu plněnou roládu a zítra ji upeču.Už dlouho nebyla a mám na ni chut :palec: .Jinak mě nějak vubec nic nenapadlo co uvařit :think:

Já mám už dáreček pro maminku z kolotoče koupenej,měla napsaný že má ráda bižuterii červenou zelenou barvu…tak jsem ji koupila pěkný červený náhrdelník,takovej visací pěknej,uplně jsem z něho měla fakt radost ;)
Ted bude těžký vybrat si pro nás vid? :mrgreen: Tak si trošku poradíme?Tak já mám třeba ráda ty ruzný plechový krabičky i třeba starý od dřívějích kakaí a podobně,nebo sypaný ovocný čaje to mužu :lol: ,nebo třeba hrnečky reklamní od ruzných čaju nebo káv…Tak ale ted i ty musíš poslat aspon tři nápovědy :mrgreen: .A té mamince co máš posílat dáreček ty,tak máš tam nápovědu co má ráda?Ta má maminka právě poradila pěkně,hned jsem měla představu co by se tak zhruba dalo koupit za rozumnou cenu.

U nás bylo včera také krásně :palec: ,za to dnes.Ráno vše omrzlé a mínus 4',pořádná zima :jazyk: .Ted tam sice svítí trošku sluníčko,ale stále mrazivý ale už jsou 3'nad nulou.

Tak já ti přeju hezký den a dobrou chut k obídku :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
29.11.11 22:52

Ahoj Gábi :mavam: to je mi líto s Danielkem že ti teď pomalu přibírá tak snad to bude brzy dobré a budeš ještě dlouho kojit protože to umělé mléko je fakt drahé.A kdy jdete do poradny ,a co to očkování?

Dneska jsem udělala na oběd tu čočku,měla jsem jí ještě doma tak jsem jí ráno namočila a pak uvařila a byla dobře ochucená tak jsme jsi pochutnali a k tomu ten párek fakt super!! :palec: Roládka je super nápad,to budeš mít bezva oběd škoda že nemůžu přijít na ochutnávku. :lol: A lečo má i můj muž rád,tak udělám mu někdy na večeři ať jí má taky někdy teplou.

Tak já hlásím ,že jsem jsi dneska umyla pět okýnek a zítra ještě budu u sebe pokračovat a ve čtvrtek musím umýt tchýňi tak snad ještě bude takové počasí jak bylo dneska a včera.

Já právě ještě nemám pro maminku z kolotoče nic koupené,napsala mi že má ráda pyramidy exotické předměty no mám to těžké nevím co jí mám koupit.Já mám ráda hrníčky,i tu bižutérii a různé maličkosti mně potěší všechno.

Jak ses dneska měla?

Marečkovi se moc loutkové divadlo líbilo,byli na broučkách a říkal že vydržel i sedět těch sedumdesát minut. :palec:

Tak měj hezký večer,a dobrou noc a zítra hezký den!!Pa. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
30.11.11 13:56

Ahojky Kamčo :mavam: ,máš pravdu oběd byl mnam mnam a ráda bych tě pozvala na okošt…jen ta dálka no :think: Ještě bych dnes ráda upekla nějakou buchtu,ale nevím nevím nějak mi na to ted nezbývá čas.Chci si namlet ořechy,pak sklidit všechno vyžehlený prádlo a popřípadě ještě vyžehlit další suchý,ale to už vidím jako nereálný :zed:
Taky čekáme na večer finančního poradce…to mám radost.On je jako dobrej,já jen že tyhle schuzky nemusím.

Na očkování jdem ted v pondělí,určitě díky těm příkrmum přibírá,už je to na něm vidět.Taky se mu zlepšilo to kakání,ale právě že někdy zlobí u toho normálního kojení.Jako že moc nechce tahat víš :?

Týjo ty jsi dobrá s oknama :palec: :potlesk: .To já nějak nevím kdy se k tomu dostanu.Včera byla děsná zima,dneska zase chvílema prší a teplo taky žádný :think: ,nicméně to ale taky potřebuju udělat at si je mužu ozdobit.

No tak máme aspon malou nápovědu na dáreček vid? ;) Ještě mi napiš jakou máš třeba barvu oblíbenou ;)

Tak já zas mažu něco dělat :jazyk: .
Tak zatím pa a hezké odpoledne :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
30.11.11 22:09

Ahoj Gábi :mavam: to věřím že byl obídek mňam,mňam to je fakt škoda že bydlíme od sebe tak daleko a vzdušnou poštou by to určitě aňi nepřišlo. :lol: Já ty finační poradce taky nemusím,ale vždycky zavolají že příjdou a manžel to pak vyřizuje s ním.

Tak upekla jsi tu buchtičku,a stihla jsi udělat co jsi chtěla?

Tak já mám okýnka u sebe na hoře všechny umyté,ale dneska byla opravdu zima na mytí tak snad nebudu s toho nemocná ale oblečená jsem byla dost a zítra budu mýt u tchýně.Tak snad ti výjde chvilka,a taky jsi ty okna stihneš umýt aspoň na rychlo a nebo ti je umyji já a ty mi za to vyžehlíš a bude to!! :lol:

Budu na pondělí držet palečky,aby bylo vše v pořádku a hezky ti zas přibíral bylo by škoda kdyby jsi přestala kojit jen hezky Danielka nuť aby ti tahal mlíčko a co zkusit tu přísavku neměl by to třeba lepší?

Jsem moc ráda ,že jsme jsi dali nápovědu protože bych opravdu nevěděla co ti mám koupit a už vím tak snad se ti to bude líbit a budeš mít z dárečku malou radost.Mám ráda fialovou, černou , světle zelenou ,bílou ,žlutou skoro všechny barvy.

Co budeš zítra vařit?Já teda ještě pořádně nevím,manžel by chtěl omáčku a knedlík tak uvidím co vymyslím třeba ráno .

Tak přeji zítra hezký den,a teď dobrou noc a měj se!!Pa. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
1.12.11 09:57

Ahoj Kamčo :mavam: ,teda ty jsi fakt dobrá s těma okýnkama :potlesk: ,měla bych si z tebe vzít příklad,vždy je máš umytý dřív jak já :oops: .
Já teda včera taky mákla,ale přesto bych potřebovala ještě trochu ten den nafouknout :lol: .Stihla jsem namlet ořechy,udělat těsto na rohlíčky i babičkám do Pardubic,uklidit všechno vyžehlené prádlo a upéct bábovku.Bohužel vyžehlit suchý prádlo tak to už ani náhodou.

No já zas nějak nevím co zítra vařit.Na dnešek máme ještě stejný jídlo,ale co zítra? :nevim: Možná zapečený brambory,ty má manžel rád a nemusím na to nic kupovat,vše je doma :palec: .Ale zas vymyslet co vařit na víkend.Mám už dýl chut na bramborový salát,jenže se mi nechce dělat když se bude baštit za necelý měsíc.Týjo to je síla,už fakt za chviličku vánoce :roll: .
A já furt nemám nějakej hlavní dárek pro manžela.Koupila jsem mu na Aukru krásný triko motorkářský Harley Davidson…no když mi přišlo byla jsem pěkně zklamaná.Za ty prachy :x :x :x Ani to nebyl originál ale padělek…tak jsem holce psala že to chci vrátit peníze,že za to vskutku nedám takovýhle peníze …no dopadlo to tak že mi peníze vrátila,teda bez poštovnýho ale aspon něco,no ale zas nemám ten nej dárek.

Přes tu přísavku jsem kojit nezkoušela,mohla bych se potom podívat.Možná to tady v Přelouči ani nekoupím.Juknu potom.

Jinak na nějakou omáčku bych chut také měla ;) .Udělám v týdnu asi guláš hovězí,ikdyž manžel říkal že možná zase bude muset jet příští týden na montáž.Že tam jeden kluk čekaj mimčo tak bude muset nejspíš místo něj,ikdyž ho to taky štve kvuli Mikuláši :think:

No nic,tak ti přeju krásný den,u nás teda mokrý…
Dobrou chut k obídku,papa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
2.12.11 21:54

Ahoj Gábi :mavam: za včerejšek se omlouvám že jsem nenapsala ,ale byla jsem slavit Ondru měl sice svátek ve středu ale měli jsme přijít až včera.Jsem moc ráda že mám ty okýnka umyté,už je teď fakt zima aby se myla a ty je už nech takové jaké je máš ať nejsi zbytečně nemocná. Ty jsi zase první v pečení cukroví,já ještě nemám aňi udělané těsto na perníčky tak snad už příští týden taky začnu něco dělat. :lol:

Byli jsme dneska ráno s Marečkem na mluvení,tak jsme měli na oběd sladké sladké knedlíky a polévku zeleninovou.Zítra bych chtěla udělat kuřecí rolády a rýži a udělám více ať mám i na pondělí a v neděli nemusím vařit můj otec má narozky a jsme pozvání na oběd.

Tak co jsi nakonec vymyslela na oběd?A co víkend?

To je dobře ,že ti ta paní vrátila penízky za to tričko když to nebyl originál ale to poštovné by ti přece taky měla vrátit mebo to tak není?Taky uvažuji že bych manželovi koupila malý dáreček, i když jsme si říkaly že jsi nebudem nic dávat no uvidím možná mně něco napadne tak mu to koupím a bude.

A jak ses dneska měla?

Tak přeji hezký večer,a dobrou noc !! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
2.12.11 21:57

A příjde k vám mikuláš a čert?

Mareček už ho má objednaný,tak k nám ano ale ještě mu musím zabalit balíček a trochu to ho uhlí a by jsi zas nemyslel že byl hodný.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
2.12.11 22:32

Ahojky Kamčo :mavam: ,jsem nějak v jednom kole :jazyk: .Teprve před chvílí jsem vytáhla rohlíčky z trouby,ale pro dnešek už končím uf uf :roll: .
Na okýnka jsem ani nešáhla a i tak mě začíná bolet v krku :pankac: ,to mám radost teda.Ale to přitáhl manžel,už třetí den je taky trochu marod.Musím se zas pustit do kurýrování zázvorem.Dnes jsem si ho dala do čaje,ale zítra si ho nastouhám s medem a dám ho i Kristýnce,taky kašle,tak to jí pomuže.

Nakonec jsem vařila uplně jinak.Manžel přinesl včera vepřový takový pěkný větší odřezky a vinou klobásu.Tak z vepřovýho jsem udělala kostky na smetaně s knedlíkem a vývar s těstovinovou rýží a to máme i na zítra a přemýšlím že klobásku zmrazím a nebudu ji muset kupovat na štedrý den,to jsme zvyklý mít ji k obědu.No tak musím prokoumat co na neděli :think:

Mikuláš letos vubec nevím jestli přijde,protože kluci jako manželovi synovci co choděj tak letos že jsou mimo domov takže to padá.A já když jsem si myslela že teda budem bez manžela že bude na montáži,takže jsem říkala že nikoho cizího nebudu odchytávat na ulici aby přišel s nadílkou k nám.Nakonec manžel na montáž odjíždí až v uterý takže super aspon tak,ale jak to letos bude nevím :think: .Možná by se taky nic nestalo kdyby holt měla balíček za oknem.
Také to ještě nemám nijak zabalený.Chci jí tam přidat nějakou maličkost dareček,tak musím okouknout co mám ve skříni :lol:

Jinak jsem dnes ještě trošičku pokoupila na vánoce.Kristýnce dívčí vonavku :mrgreen: a manželovi krásný triko ferrari.Z toho bude mít radost :dance: .

A jakpak jde Marečkovi řeč?A vidíš na něm pokroky tak celkově ,myslím,jako jestli jsi udělala dobře že jsi nehrotila školu a dala jsi odklad?

Tak já jdu na čaj se zázvorem a pak do vany ;)

Přeju dobrou noc a pěkné sny :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
3.12.11 21:57

Ahoj Gábi :mavam: musím říct že Mareček se hezky polepšil v mluvení už i hezky vyslovuje a jdemu i rozumět tak jsi myslím že jsme udělali dobře že mněl ten odklad tak uvidíme snad už potom nebude třeba už chodit na mluvení jak nastoupí do první třídy. :)

Tak ty už máš rohlíčky,perníčky a já ještě aňi nezačala chtěla bych jsi udělat zítra těsto na perníčky a v pondělí budem s Mareček vykrajovat a péct no snad to tak bude jak ti to píši. :lol: Jsi fakt šikula! :palec:

Tak co jsi nakonec vymyslela na tu neděli?

K nám Mikuláš příjde,bude to dělat od švagrové dcera z kamarádkama už jsme domluvené ale ještě musím něco nachystat do balíčku tak potom zítra večer a nezapomenout mu tam dát i to dřevo nebo uhlí. :lol:
Tak však uvidíš jak vám to výjde,a snad se Kristýnka nebude zlobit kdyby ten balíček měla za oknem .

A jak ses dneska měla?

A jste zdravý?

Tak přeji hezký večer,a pěknou neděli!!Dobrou noc ! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
3.12.11 23:09

Ahojky Kamčo :mavam: ,
pustila jsem se ještě do vykostění kuřátka,tak jsem se zdržela.Ale hned co to dopíšu pomažu do vany,pak nakrmím hladovečka a pomažu chrupkat.Dneska jsem se krásně vyspala,že jsem měla uvařeno ze včera,tak jsem po ranním kojení vrátila do postýlky.Už bylo před osmou tak Danielek vyspalej,no ale vzala jsem si ho k sobě a spalo se panečku do deseti :palec:

Zítra ještě uvidím co k obědu.Mám dvě možnosti :mrgreen: .Polévku teda dojíme tu co byla a bud mám naložený plátky nebo nudličky,oboje v jiné marinádě :mrgreen: .V mrazáku mám hranolky tak bud ty nebo rýži,uvidím dopolko na co bude chut. :mavam: Ale když se zeptám naší Kristýnky tak to je jasný… :mrgreen: hranolky :mrgreen:

V pondělí jdem na očkování a na převážení,tak jsem zvědavá :think: .Kdyby nedělal ty brykule při kojení,jako že nechce tahat,tak to je jinak tak hodný usměvavý šmoulík :andel: .Dneska byla radost pohledět na Kristy a Danielka.Kristy malýho rozesmívala a on se řechtal na ní a upřeně ji pozoroval :* .Jsou roztomilý :hug:

Tak to je paráda že jsi spokojená že měl Mareček ten odklad.Já si ze začátku říkala jestli by to bývalo také nebylo lepší.Ty začátky v psaní…tak to bylo celkem těžký,ale ted už nelituju ;)

Myslím že Kristýnce by vubec nevadilo že by měla nadílku za oknem :lol: ,je to srabík :mrgreen: .Ale ještě uvidím jak to nakonec dopadne.

Tak dobrou noc a hezké sny :mavam:
Taky přeju hezkou neděli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
4.12.11 21:57

Ahojky Kamčo :mavam: ,jaký jsi měla dnes den?My fajnový,hlavně Kristýnka.Byli jsme na Mikulášský besídce,tak to víš to bylo něco pro ni ;) .Trochu jsem měla strach aby to tam nebylo pro Danielka dlouhý,ale ne,byl zlatej.Prospal se manželovi v náručí :lol: .Kristy tam dostala od čerta balíček,ten jsem tam samozřejmě musela předem dát,tak byla radostná že ještě není Mikuláš a už má druhou nadílku :mrgreen: ,jednu totiž dostala včera ve Lhotě od švagrový.
To jsem ti ani nepsala že už se to mezi manželem a jeho ségrou jakžtakž uklidnilo.Ale podle manžela,to je jen otázka času než zas bude prudit :think:

Zítra mají ve školní družině vystoupení kouzelníka za 40kč.To bylo docela Kristýnce líto,že se nemuže jít podívat.Což jsem se teda divila abych byla upřímná,že když nechodí do družiny jako že na něj nemuže jít,když by si ho zaplatila…no co nadělám :think:

Zítra uvařím asi jen polévku :palec: .Máme tady ty naložený nudličky z kuřecího masa a ještě i zbytek omáčky,tak jsem tak přemýšlela a uvařím nejspíš gulášovku ;)
Co vaříš ty,nebo také zbylo?
Mám tady hodně prádla na vyžehlení,myslela jsem si že se na to vrhnu při telce a ouha nějak z toho sešlo :oops: .Ale musím se do toho pustit.

Zítra nám drž palce,jdem na očkování a převážení.Pokusím se napsat dříve,protože večer jsou Humoresky a to nevím jestli sem stihnu.

Letím na čaj ;) .Hezký večer přeju a dobrou noc :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1901
5.12.11 08:56

Ahoj Gábi :mavam: jak jsem včera uspula Marečka tak jsem jse ještě učila na gauči a usnula jsem u toho tak promiň že jsem včera nenapsala. :)

Moc vám budu držet palečky,ať Danielek zvládne to očkování a převážení a dej určitě vědět jsem zvědavá to je jasný. :palec:

Taky jsme se měli dobře u našich,na oběd jsme měli zelnou polévku a bramborový salát a vepřový a krutí řízek a potom bylo kafíčko a taková malá hostina jak na oslavě . :)

Určitě jste se měli hezky,a Kristýnka jsi tu besídku moc užila to je pro takové děti které ještě věří na to že je Mikuláš a čert no jsem taky zvědavá na Marečka jestli se bude bát a řeknu aspoň nějakou tu básničku.

Nemusím dneska ještě vařit,mám to vepřové maso na zelenině ze soboty jen uvařím rýži ale zítra už budu muset ale ještě nevím co.

Taky tu mám zase plno prádla,jen jsem jsi v sobotu vyžehlila ty vánoční ubrousky a jeden velký ubrus a dala na stůl a to je vše nevím kdy mi to zas výjde to žehlení tak snad ti to dneska výjde aspoň tobě.

To je dobře ,že nelituješ že jsi dala kristýnku do školy začátky jsou vždycky těžké aspoň se to tak říká.

Ten to týden ti půjdu koupit ten dáreček do Opavy i té mamince vybrané z kolotoče,a pak to hned zabalím skočím na poštu a napíši ti že ti to už posílám ať víš že jsem na tebe nezapoměla.

Tak měj hezké pondělí,a dej mi určitě vědět a měj se hezky!!Pa. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
6.12.11 11:06

Ahojky Kamčo :mavam: ,
omlouvám se že jsem nenapsala už včera.Já chtěla ale ten čas mě tak tlačil.Hned jak jsme přišli od doktora tak rychle ukoly s Kristýnkou,no ale abych toho neměla málo,tak si představ že mě tekla voda někde z trubek v kuchyni pod dřezem.Tak jediný štěstí že se to nestalo až dnes když je manžel odjetej,ale včera.Jenže to víš další práce navíc,musela jsem to tam vše vyklidit aby se tam dostal a spravil to.
Pak rychle poklidit a pustila jsem se do žehlení aby toho tady nebyla taková hromada.V tom přišla tchýně tak jsme dali kafe no pak jsem zase žehlila a šup už přišel Mikuláš a čert :mrgreen:
Vyžehlila jsem dost,pár kousku z ěch dvou suchých várek mě jen zbylo.Ale to co je pověšený zas určitě bude suchý :roll: ,sakryš to je bludnej kruh :mrgreen:

Tak Mikuláš s dvouma čertama včera přisly i k nám.Kristy se bála šmudlík :hug: a hned ode dveří jim sama od sebe říká …já budu víc uklízet a nebudu se loudat :mrgreen: …no ale neplakala a hezky jim řekla říkanku.Tu přinesla ze školy moc pěknou,tu jsem ani neznala :palec:

Mě se teda pěkně spustila rýma a fest teda.To se do oken nepustím sakra.Musím to asi ozdobit neumytý,protože Kristy by to bylo líto :think:

Dnes pro změnu nevařím já.Mám v lednici naložený ty nudličky kuřecí,tak uvařím rýži a dáme si to s Kristy,na zítřek nevím co :nevim: .Polévka ta nám zbyde,ale druhý asi ne.Co jsi vykoumala ty že uvaříš?

Kdypak máš vlastně závěrečky?

Prosimtě písni mi do SZ tvou adresu at to nemusím hledat ve zprávyčkách.Děkuju :hug: .
No vidíš,včera jsem byla na poště,sakryš mohla jsem to mamince poslat.Jenže já nestíhačka to nemám ani zabalený.Pokusím se dnes :oops:

Tak přeju hezký den a dobrou chut k obídku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6473
6.12.11 11:09

No vidíš na to nejduležitější bych zapoměla.Danielka včera očkovali hned do obou nožiček a byl statečnej,poplakal si maličko :hug: .Přibral asi 750g tak ted má 5300g.Říkala jsem sestřičce jak mě ale zlobí u kojení,no myslela jsem si jestli mě neporadí nějakej chyták jak na něj,ale nic nového jsem se nedozvěděla…je línej tahat,nutte ho dál,byla by to škoda…

Snášel očkování docela dobře,zatím bez teploty tak snad to nepřijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.