Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Gábi
zatím žiji,a neměla jsem žádnou trému ale instruktor říkal že hodně točím volantem a neumím ho držet tak jak bych měl být.Zatím jsme jezdily jen po parkovišti,a pak i trošku do vesnice ale nemám zatím s toho špatný pocit tak uvidíme jak to půjde dál.Další jízdy mám ve středu a ve čtvrtek,ale to už určitě někde pojedem dál no uvidíme a děkuji za držení palečků. ![]()
To už je Danielek opravdu velký chlap a je dobře že hezky přibírá,a že očkování má už za sebou a že ho nesl statečně. ![]()
Tak to jsi Kristýnka vybrala hezkou odměnu,taky jsi jí zasloužila za ty samé jedničky a musí mít maminku na první stránce. ![]()
A nedá se na tom kole trošku snížit to sedátko,aby pak dostála na ty šlapky a ještě možná do jara něco povyroste neboj.Mně už taky Mareček dosahuje,a říkámi že bude za chvilku větší než já a to opravdu bude protože já jsem malá. ![]()
Máme doma ohrádku dřevěnou,ale musela bys tam dát na zem nějakou tu matraci a nebo něco aby nebyl na zemi .Já jsem jí taky použivala,ale je už stará není nová ale pořád je v dobrém vstavu.
A už můžeš dávat ty příkrmy?
Tak přejí hezký večer a dobrou noc!! ![]()
No tak to je paráda,za chvíli budeš jezdit jako závodnice
.
To je dobře že nemáš mezi jízdama moc velký prodlevy,člověk vyjde trochu ze cviku,takhle je to akorát ![]()
Kamčo a jak je prosím ta tvá ohrádka velká?Je trochu větší jak dětská postýlka?tak přibližně?To bych byla moc ráda kdybych si ji mohla pujčit.Jestli jde teda rozložit aby šla poslat
Měla by snad jít.Já koukala i po těch jakoby cestovních postýlkách,jenže ty menší to je na prd kvuli velikosti a ty velký to už vyjde stejně jako ohrádka.
No příkrmy furt nesmíme
,nechápu až od příště
to už říkal minule ![]()
No nic pro dnešek pádím,jsem ráda že mají dítka zítra prázdniny
,tak dobrou noc ![]()
Ahoj Gábi
to teda vůbec nevím jestli budu jezdit jak závodnice,snad se nebudu bát a budu jezdit ze začátku s manželem a pak i možná sama. Taky mi to ten instruktor říkal,a měla jsem teprve první jízdy tak říkal že už musím teď jezdit ať to zbytečně neprodlužujeme. ![]()
Dneska jak jsem Marečka umývala,tak jsem jsi všimla že má po bříšku, zádech a také stehnech černé flíčky a tchýně pak říkala že to má asi neštovice tak uvidíme jaké to bude mít zítra a když tak budeme muset jít v pondělí k paní doktorce.No to potom asi nepůjde v úterý na zápis,budu tam muset do té školy zajít sama a říct že je nemocný že? ![]()
Gábi,ptala jsem se manžela na tu ohrádku a on říkal že taky neví přesně ty míry ale má to prý asi k něco přes metr a je skládací mame jí uloženou na půdě.
Jak to že ještě příkrmy nemůžete?Už má přece Danielek půl roku,nebo ještě ne?
Mareček neměl dneska volno,školka byla normálně otevřená jen škola měla volno to se teda i divím. ![]()
A jak ses dneska měla ?
A už víš co budeš vařit na víkend?
Zítra asi udělám bramborový guláš ze salámem a chlebem, manžel jsi to přál že už to dlouho neměl a v neděli asi zase nějaké to kuřátko a rýži ale to ještě nevím přesně. ![]()
Tak přeji hezký večer!! ![]()
Dobré ráno Kamčo
,omlouvám se že jsem nepísla už večer,ale já se sem dostala už moc pozdě,už jsem se viděla v postýlce,takže jsem rychle odstříkala a mazala chrnět.
Je a myslíš že by jsi mi ohrádku mohla pujčit?Zaplatila bych ti poštovný a jak bych ji nepotřebovala zase bych ji vrátila.Koukala jsem že bych koupila ale to jsou dardy za to
1000-1500kč
.Ted já už utratila za to kolo a včera sem na aukru vyhrála pěknej sporták něco jako golfky,tak jsem ráda byl hodně levnej,je teda po dítěti ale pokud bude vážně vypadat jajo na fotce,tak jsem spokojená za tz prašule ![]()
Prázdniny měli včera kvuli výsvědčení,akorát že letos jim to vyšlo takhle na uterý výzo a nechali jim pátek volnej.Teda Kamčo vy máte pech,ještě že byl Mareček aspon loni u zápisu.Nechci tě vubec strašit,ale víš jaj jsem ti psala o tom Kristýnčiným spolužákovi co má zánět mozkových blan tak já si o tom hledala info jako jestli nám něco hrozí a že máme mimčo,Kristýnka s ním sedí víš…no a tam psali že jedním z projevu je černá vyrážka
.Nechceš kus zad třeba vyfotit a poslat my to at se juknu,Kristy neštovice už měla poznám to ![]()
Já si večer ještě čistila krutí maso,měla jsem kilčo takových ořezu ale bylo nutný to okrájet,tak tím jsem se taky zdržela,takže z toho udělám nějakou čínu dnes asi na kari se šlehačkou a udělám k tomu rýží.A na zítra nevím přesně
.Tchýně poslala kačenu a kapra že to musí vylifrovat,tak jestli pulku kačeny a nádivku k tomu,knedlík zelí bylo nedávno.Polévku na dnešek mám ze včera ještě hovězí,ale na zítřek už asi nebude.
Dnesks jdeme odpolko tady k jednim známým na malou oslavu.Jára ten tam možná stvrdne
dýl jak my,že chytí slinu
,už dlouho nikde nebyl,ale já s dětma si myslím že pujdem tak k sedmý domu,ale těším se že si dám chlebíček atd ![]()
Tak přeju krásnou sobotu,at venku nezmrznete a hlavně at to nemá Mareček zánět mozkových blan
,at to jsou klidně ty neštovice aspon si je odbyde ještě před školou.
Tak pa
![]()
Ahoj Gábi
já jsem se spletla, mělo tam být včera napsané že má Mareček červené fleky tak to má určitě neštovice no uvidíme co řekne v pondělí paní doktorka.Na zápis určitě nepůjde,budu tam muset zajít v úterý sama a říct že je nemocný a dokonce i nepůjdem na ten dětský ples který pořádá školka to je i docela škoda. ![]()
Gábi,já jse zeptám manžela ale určitě ti ji půjčím ale nevím jestli jí budeš potřebovat hned a nebo až později.Musím ti jí ale první umýt ,máme jí na půdě je sice přikrytá ale prách se dostane všude. ![]()
Tak jak jste se měli na té oslavě,a manžel tam ještě zůstal?
Taky jsi vymyslela super oběd!! ![]()
Guláš bramborový se mi opravdu povedl a ,manžel se i přidal ale udělala jsem ho více tak ho budu mít i na úterý ještě.A zítra udělám to kuřátko na paprice už jsem jsi ho vytáhla z mražáku.
Byli jsme dneska celý den doma,odpoledne asi hodinku Mareček spinkal ale pak už nechtěl být v postýlce tak jsme jsi hráli a já jse i musela učit.
Koukáš na pohádku?
Tak přeji hezký večer a dobrou noc!!
![]()
Ahojky Kamčo
,jojo koukala jsem na pohádku a byla moc pěkná ![]()
Jé tak to je dobře že jsi se přepsala,nechtěla jsem tě strašit,ale lekla jsem se aby nemusel být Mareček v nemocnici.A ve školce řáděj neštovice,myslím jo že jsi psala?Tak to by chytil akorát,aspon nezaměšká hned ze začátku školu
.
Tak jo tak si o tom promluv s manžílkem prosím,já bych ti ji určitě vrátila neboj.No zatím ještě Danielek neleze,ale muže to třeba během měsíce přijít,tak bych ji potřebovala.Nějak nevím jak bych třeba vařila ![]()
Oslava byla fajn
.No já to věděla,manžel chytil slinu a ještě u nich je
.Já bych tam za jiných okolností byla také
.Malej tam byl zlatej,ale už to pak bylo dlouhý,tak jsem asi v sedum odcházela.
Tak to je paráda že tě manžel pochválil
a přidal si
.Já dělala ty krutí nudličky na kari s rýží a stavila se tchýně,tak si dala oběd s náma.Také si pochutnala.Ted večer jsem si předpekla pulku káči a zítra uvařím bramborový knedlík,koukala jsem že houskový nemám v mrazáku a do té zimy se mi ráno nebude chtít teda ![]()
A Marečkovi kromě pupínku vubec nic není?Žádná teplota?Tak to by mohl mít lehký pruběh jako Kristýnka
Tak to by bylo fajn
Přeju krásný večer a dobrou noc
![]()
Ahoj Gábi
ano psala jsem že ve školce řádí neštovice,a chtěla jsem ti od Marečka vyfotit ty jeho zádička ale já na to pak zapoměla tak uvidíme co zítra řekne paní doktorka. ![]()
Tak jsem se manžela ptala,a říkal že mu je to jedno ale že neví v jakém ta postýlka je vstavu tak jí musím první umýt a manžel jí složí a jestli bude v pořádka tak ti jí pošlu ale nevím jak jí mám zabalit asi do krabice a určitě doporučeně? ![]()
Ne,Mareček je úplně v pohodě aňi se zatím neškrábe ale včera i dneska odpoledne spinkal a to je všechno a nemá žádné teploty.
A jak ses dneska měla?
My jsme byli zase doma ,vylezem až zítra ráno jak půjdem k paní doktorce a chtěla bych jít brzy ráno kolem té sedmé ať tam potom později není plno lidí a nemuseli bychom pak dlouho čekat.A musíme jít přes tu izolační místnost že?
A jaká byla kačenka?
A teď nevím jestli ses též koukala na Kriminálku Anděl,zítra totiž večer začíná další nová série nových dílu. ![]()
Tak přeji hezký večer,a dobrou noc!
![]()
Ahojky Kamčo
,ano ano běžte určitě postraním vchodem k doktorce.To se až divím že Marečkovi vubec nic není vid?
kromě pupínku teda samozřejmě.Já ten den když jsem Kristýnku převlíkala a přišla jsem na neštovice,tak ta se drbala jak divá na břiše
,to nešlo přehlédnout
,tak to je dobrej Mareček že si to ani neškrábe ![]()
Jé to budeš moc hodná s tou ohrádkou
,ale ti přidělávám práci vid?
U mě v oklí ji nikdo nemá,tak bych ji asi musela koupit
ale že to je tak drahý
.Asi Kamčo doporučeně no
a jak to je vubec veliký když se to složí?Mě jak posílala paní to kolo pro Kristýnku tak bylo na té dodejce napsáno 11kg,pak jsem koukala na net na ceník že mě to zajímalo a bylo tam cca 120kč za ten balík do ruky,tak jestli tak nějak podobně by to stálo
.
Kačenka byla fajnová
a jsem docela ráda že jsem pekla jen pulku,manžel ji dojedl k véče a je klid
,já ji moc nemusím už druhý den.Zítra uvařím jen polévku,zbyla nám ta krutí čína s rýží a koprovka co poslala tchýně,tak se o to podělíme
.Ty budeš vařit?
Jo na Kriminálku anděl jsem koukala,tak to je fajn to budu koukat znova nejspíš ![]()
Mz jsme odpolko dnes sjeli ke známým tady kousek do vesnice na návštěvu ale jen na dvě hodinky,tak to odpoledne rychle uteklo.Ale malýho jestli berou zoubky neco co,protože ten dnes byl teda
,ale v osum usnul a je klid,ale jinak tedy dnes síla.
S Kristýnkou se nám nějak spouští rýma,tak musím nastrouhat zázvor zas at se v tom nebabráme ![]()
Tak se hezky vyspinkej,já už také pujdu,pa ![]()
Ahoj Kamčo
,
tak co Mareček máte ty neštovičky?A jakpak bylo mu líto že nepujde znova k zápisu,nebo to neřeší že už jednou byl?Kristýnka občas říká že by se vrátila do školky že se nemusela tolik učit
,chudinka je toho na ně fakt dost a hlavně tak nějak do toho října jeli dost rychle teda.Ted už se tolik učit čoveče ani nemusíme,protože jí jde hodně jak čtení tak počítání
,psala pěkně tužkou,ted teda perem je to trochu horší ale už to je mnohem lepší,takže musím takhle zpětně říct že tak ten první čtvrt rok byl nejhorší.
Jsem zvědavá jakým tempem pojedou u vás v první třídě ![]()
Tak jsem si dnes uvařila vývar z kachních drupek a krku no a bylo dost masa tak jsem si nechala stranou a zítra přidám do rizota,tak mám vymašlíno
.Manžel přijel dnes na oběd,bolelo ho moc v uchu tak byl na ušním a pak se zpět do práce už nevracel,tak jsem byla ráda že máme čerstvou polévku když přijel ![]()
Jé zas mi to nešlo nastavit,tak jsem musela odeslat zprávu.
Dneska už byl Danielek zase zlatíčko
a představ si Kristýnka co mi dnes řekla
„ty jsi nejmilovanější maminka že jsi vyrodila toho nejlepšího brášku“
nádherný vid?Musela jsem se s ní hned ponuchmat,to bal věta tak krááásná.Někdy je to takovej muj andílek a někdy taková palice tvrdohlavá
znáš to vid?
Jdu si vypít čaj,všechny nás nějak kolí rýma.Tak hezký zbytek večera přeju,dobrou noc
![]()
Ahoj Gábi
tak Mareček má neštovice a má ten lehký průběh,dostal takovou mastičku kterou ho mám mazat a musí být celý týden doma a okoupat se má až v pátek a nebo v sobotu.Mám ze školky odhlášeného do pondělka,ale nechám ho ještě týden doma poradila mi to kamarádka že bude mít hodně oslabený imunitní systém a že byl ve školce byl zas znovu nemocný. ![]()
Já jsem to ještě nestihla jít pro tu ohrádku na půdu,a slibuji že během toho to týdne tam zajdu umyji jí a manžel jí složí a já ti pošlu fotečku jak vlastně vypadá.Ale budu muset pak zajít vedle do pneuservisu mají tak i kola,pro nějakou tu krabici ať ti to můžu nějak poslat a manžel mně pak musí hodit autem na poštu máme jí moc daleko a v ruce bych to moc dlouho neunesla.
Já jsem tu kriminálku Anděl neviděla,ale manžel mi jí nahrál na dvd ale ještě jsem to dneska neviděla.
A jak ses měla ty dva dny?
Tak budu držet palečky,ať se vám ta rymka brzy přestane a hezky zázvor papejte !! ![]()
Na zápis jsem šla dneska sama,vyplňila jsem tam akorát nějaký ten papír který potřebovala škola a mám čekat na přijetí.Ale je škoda že Mareček nemohl jít se mnou,byli tam děti převlečené za pohádkové bytosti a plnila tam úkoly a za ty dostávali razítka. ![]()
Tak přeji hezký večer,a jdu pomalu chystat večeři!!Pa. ![]()
Ahojky Kamčo
,tak přeci jsou to ty neštovice
,ale dobře že si je vybral ještě ted ve školce,než pak třeba hned dohánět učení ![]()
U nás rýma skolila i manžela,čoveče jen Danielek je ok,tak snad mu to vydrží
.Já se k nastrouhání zázvoru nějak nedostala,ale zítra už ho musím fakt připravit.Chudák Kristýnka má uplně červeno pod nosem
od smrkání.Ato mě dnes přemlouvala že nasněžilo aby si mohla jít zařádit na zahradu do sněhu,bylo mi jí líto no ale nemohla.
Představ si co jsem dnes pekla
,valentýnský perníkový srdíčka
,tak už jen ozdobit
a máme mnamku na příští týden
.
Myslela jsem že upeču i nějakou buchtu normálně na ted,ale to jsem už nestihla.Potřebovala bych zase žehlit
,jak jsi na to ty?
Jé to budeš moc hodná když pošleš fotečku ohrádky
děkuju.Je mi líto že ti přidělávám zbytečně práci
,samozřejmě poštovné ti zaplatím.
Aco jsi vlastně vařila?Já to rizoto,polévka ještě zbyla,rizoto taky,ale nevím jestli uplně pro všechny,ale zítra se o to nějak podělíme a uvařím až pozítří.
Tak přeju heyký zbytek večera a dobrou noc
![]()
Gábi,prosím tě jakej je recept ten závzvor,taky máme celá rodinak zas rýmu kromě Jonáška
tak aby jsme se kůrýrovali. Díky moc
Ahoj Emmičko
,je to snadný a učinný,ale připrav se na to že hnusný
,ale je fakt že se na to dá zvyknout ![]()
Na nejjemnějším struhadle nastrouhej kousek zázvoru a přidej med,tot vše.Záleží kolik zázvoru nastroháš,medem nešetři,protože jinak se to nedá.Dávám někdy i kousek oloupanýho zázvoru do čaje,to je dobrý,jako čaj s citronem.Ale ten nastrouhanej s medem to je vitamínová bomba ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.