Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Na léto je doporučován len, ale je třeba zanosit, jinak je to tuhoš a miminko s tím nanavážeš. pokud bych měla mít jediný šátek na malé miminko, tak koupim bavlnu 100%. Len je potřeba hlavně u batolat, protože je hodně nosný a nosný šátek z bavlny mus být fakt tlusťoch.
Tenké jsou Vatanaie, některé Didimosy ( záleží na vzoru), Ellevil, na miminka hodně doporučují Nati
Když to teď tak čtu, koupili jsme si šátek Storchenwiege - v podstatě na stejně narozené miminko jako předchozí uživatelka - myslíte že to přes léto půjde? Já oblečení Moiru mám, ale co oblíkat miminku, moira se mi zdá taky docela drahá na to že by to mělo jen chvilku.
Petko, jo, Leo Storchenwiege je dobrý univerzál, do začátku podle mě dobrá volba. Ani extra tlustý ani extra tenký, prostě univerzální. Naučíš se s tím vázat a zjistíš, co ti na něm vyhovuje a co ne, (už budeš chycená drápkem
) a co bys případně chtěla od jiného šátku. No a s tou moirou případně jiným funkčním oblečením pro mimina, tak mě napadá asi jen zkusit z druhé ruky na ND (noseni deti) nebo mimibazaru. Je to fakt to jediné, co se dá v tomhle ohledu vymyslet.
PetkaK píše:
Když to teď tak čtu, koupili jsme si šátek Storchenwiege - v podstatě na stejně narozené miminko jako předchozí uživatelka - myslíte že to přes léto půjde? Já oblečení Moiru mám, ale co oblíkat miminku, moira se mi zdá taky docela drahá na to že by to mělo jen chvilku.http://nosenideti.cz/…e-Leo-modry/
Obléct sebe do funkčního mimino do bavlny mi přijde nejblbější varianta - funkční od tebe odvede vlhkost do bavlny miminka. POkud se ti nechce investovat, tak raději oba v bavlně. A nebo ten bazar. Moira je podle mně dost zničenívzdorná, z druhé ruky bych se nebála. Vlna je lepší, ale tam už je to problematické s údržbou.
Leo Storchenwiege je dobrý univerzální šátek ![]()
Ale dle mého soukromého názoru prostě v létě bude horko v každém šátku ![]()
Kdybych měla koupit jen jeden šátek, taky koupím 100% bavlnu.
Merino vlna mi až tak nevadí, zkušenosti mám od plenek
- zrovna jsem našla jeden bazarový inzerát, tak uvidíme.
PetkaK píše:
Merino vlna mi až tak nevadí, zkušenosti mám od plenek- zrovna jsem našla jeden bazarový inzerát, tak uvidíme.
Já to myslala spíš na koupi z druhé ruky - přecijen to může být sražené, zplstnatělé… Mairu snad nikdo zničit nemůže
Kdybych měla teď mít jen jeden, tak pořídím určitě 100% bavlnu od NATI. Cenově vychází fajn, je fakt široký a má větší nabídku barev než třeba Šanami.
Co se týká následného prodeje, tak se blbě teĎ prodává všechno mi přijde ![]()
Koupi vlněného šátku z druhé ruky bych se taky obávala, je třeba si ho nechat přeměřit - klidně si nechat zaslat fotku s metrem a detailní fotkou a tak…
Ještě můžu doporučit Hoppediz. Řekla bych, že je dost podobný Didymosu, ale za příjemnější cenu…Nosili jsme v něm i v létě, ale jak tu někdo psal, když bude horko, tak bude horko v každém šátku..
Raději bych pořídila rovnou pevný šátek, který využiješ po celé šátkovací období. Do no name značek bych také nešla.
Vůbec bych se nebála koupit i šátek z druhé ruky (na ND je opravdu široký výběr). Sama jsem tak kupovala, šátek přišel krásně zanošený a poddajný - žádné boje s tvrdým novým šátkem a navíc cena příjemná.
Nosítko máme taky, na rychlé nandání/sundání a pro tatínka je moc fajn.. Mě je sice příjemnější šátek, ale nosítko také sem tam využívám..
Ahoj holky, už jsem lapena, přes zimu jsem šátek používala jen doma, luxovala jsem, no znáte to… Ale teď už se oteplilo a chodíme ven, jsem nadšená. Na kočár se pomalu práší:) Používám látkové plenky a přijde mi, že je dcerka docela otlačená. Jaké používáte nejlepší svrchňáky do šátku? Omlouvám se, že to není úplně nosící dotaz, ale myslím, že hodně z vás bude mít zkušenosti s látkou.
Díky.
Terem píše:
Jaké máš plenky? Obecně nejmíň otlačují pletené vlňáky.
No plenky používám nejvíc obyčejné čč na novosklad nebo anavy a svrchňáky hlavně PULky, ale do šátku dávám v disanách ![]()
Disany natahovací? Tak to asi nic lepšího nevymyslíš.
Nosíš v kříži s kapsou? Můžeš se zaměřit na roztažení šátku, aby se nikde netvořily sklady. Jaký máš šátek?
Mě přijde dítě ze šátku celé otlačené, podle toho, kde se poskládá jaká část oblečení. Nemám pocit, že by byla horší látka z plenky, než látka z oblečení. Dávám nejčestěji čtverec na rovno a natahovací vlňáky.
Terem píše:
Disany natahovací? Tak to asi nic lepšího nevymyslíš.
Nosíš v kříži s kapsou? Můžeš se zaměřit na roztažení šátku, aby se nikde netvořily sklady. Jaký máš šátek?
Ještě koukám na BI shorties, mají mít ploché šly
Šátek mám Ellevill Zara. Ano, nosím v KsK. Jsem začátečník:)