Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81477
3.3.12 14:51

Na léto je doporučován len, ale je třeba zanosit, jinak je to tuhoš a miminko s tím nanavážeš. pokud bych měla mít jediný šátek na malé miminko, tak koupim bavlnu 100%. Len je potřeba hlavně u batolat, protože je hodně nosný a nosný šátek z bavlny mus být fakt tlusťoch.
Tenké jsou Vatanaie, některé Didimosy ( záleží na vzoru), Ellevil, na miminka hodně doporučují Nati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
3.3.12 14:57

Když to teď tak čtu, koupili jsme si šátek Storchenwiege - v podstatě na stejně narozené miminko jako předchozí uživatelka - myslíte že to přes léto půjde? Já oblečení Moiru mám, ale co oblíkat miminku, moira se mi zdá taky docela drahá na to že by to mělo jen chvilku.

http://nosenideti.cz/…e-Leo-modry/

• Citovat
  • Upravit
3981
3.3.12 17:09

Petko, jo, Leo Storchenwiege je dobrý univerzál, do začátku podle mě dobrá volba. Ani extra tlustý ani extra tenký, prostě univerzální. Naučíš se s tím vázat a zjistíš, co ti na něm vyhovuje a co ne, (už budeš chycená drápkem :jazyk: ) a co bys případně chtěla od jiného šátku. No a s tou moirou případně jiným funkčním oblečením pro mimina, tak mě napadá asi jen zkusit z druhé ruky na ND (noseni deti) nebo mimibazaru. Je to fakt to jediné, co se dá v tomhle ohledu vymyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
3.3.12 17:42
PetkaK píše:
Když to teď tak čtu, koupili jsme si šátek Storchenwiege - v podstatě na stejně narozené miminko jako předchozí uživatelka - myslíte že to přes léto půjde? Já oblečení Moiru mám, ale co oblíkat miminku, moira se mi zdá taky docela drahá na to že by to mělo jen chvilku.http://nosenideti.cz/…e-Leo-modry/

Obléct sebe do funkčního mimino do bavlny mi přijde nejblbější varianta - funkční od tebe odvede vlhkost do bavlny miminka. POkud se ti nechce investovat, tak raději oba v bavlně. A nebo ten bazar. Moira je podle mně dost zničenívzdorná, z druhé ruky bych se nebála. Vlna je lepší, ale tam už je to problematické s údržbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
3.3.12 17:43

Leo Storchenwiege je dobrý univerzální šátek :palec:
Ale dle mého soukromého názoru prostě v létě bude horko v každém šátku :wink:
Kdybych měla koupit jen jeden šátek, taky koupím 100% bavlnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
3.3.12 17:59

Merino vlna mi až tak nevadí, zkušenosti mám od plenek :) - zrovna jsem našla jeden bazarový inzerát, tak uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
81477
3.3.12 18:05
PetkaK píše:
Merino vlna mi až tak nevadí, zkušenosti mám od plenek :) - zrovna jsem našla jeden bazarový inzerát, tak uvidíme.

Já to myslala spíš na koupi z druhé ruky - přecijen to může být sražené, zplstnatělé… Mairu snad nikdo zničit nemůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
3.3.12 18:45

Kdybych měla teď mít jen jeden, tak pořídím určitě 100% bavlnu od NATI. Cenově vychází fajn, je fakt široký a má větší nabídku barev než třeba Šanami.

Co se týká následného prodeje, tak se blbě teĎ prodává všechno mi přijde :nevim:

Koupi vlněného šátku z druhé ruky bych se taky obávala, je třeba si ho nechat přeměřit - klidně si nechat zaslat fotku s metrem a detailní fotkou a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1252
4.3.12 21:42

Ještě můžu doporučit Hoppediz. Řekla bych, že je dost podobný Didymosu, ale za příjemnější cenu…Nosili jsme v něm i v létě, ale jak tu někdo psal, když bude horko, tak bude horko v každém šátku..
Raději bych pořídila rovnou pevný šátek, který využiješ po celé šátkovací období. Do no name značek bych také nešla.
Vůbec bych se nebála koupit i šátek z druhé ruky (na ND je opravdu široký výběr). Sama jsem tak kupovala, šátek přišel krásně zanošený a poddajný - žádné boje s tvrdým novým šátkem a navíc cena příjemná.
Nosítko máme taky, na rychlé nandání/sundání a pro tatínka je moc fajn.. Mě je sice příjemnější šátek, ale nosítko také sem tam využívám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
15.3.12 08:14

Ahoj holky, už jsem lapena, přes zimu jsem šátek používala jen doma, luxovala jsem, no znáte to… Ale teď už se oteplilo a chodíme ven, jsem nadšená. Na kočár se pomalu práší:) Používám látkové plenky a přijde mi, že je dcerka docela otlačená. Jaké používáte nejlepší svrchňáky do šátku? Omlouvám se, že to není úplně nosící dotaz, ale myslím, že hodně z vás bude mít zkušenosti s látkou.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
15.3.12 08:16

Jaké máš plenky? Obecně nejmíň otlačují pletené vlňáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
15.3.12 08:21
Terem píše:
Jaké máš plenky? Obecně nejmíň otlačují pletené vlňáky.

No plenky používám nejvíc obyčejné čč na novosklad nebo anavy a svrchňáky hlavně PULky, ale do šátku dávám v disanách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
15.3.12 10:16

Disany natahovací? Tak to asi nic lepšího nevymyslíš.
Nosíš v kříži s kapsou? Můžeš se zaměřit na roztažení šátku, aby se nikde netvořily sklady. Jaký máš šátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
15.3.12 10:23

Mě přijde dítě ze šátku celé otlačené, podle toho, kde se poskládá jaká část oblečení. Nemám pocit, že by byla horší látka z plenky, než látka z oblečení. Dávám nejčestěji čtverec na rovno a natahovací vlňáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
15.3.12 10:30
Terem píše:
Disany natahovací? Tak to asi nic lepšího nevymyslíš.
Nosíš v kříži s kapsou? Můžeš se zaměřit na roztažení šátku, aby se nikde netvořily sklady. Jaký máš šátek?

Ještě koukám na BI shorties, mají mít ploché šly :nevim: Šátek mám Ellevill Zara. Ano, nosím v KsK. Jsem začátečník:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí